Speltips: Excelsior - Cambuur, bottenmöte i Eredivise

"Excelsior - Cambuur", det låter som en replik ur Ivanhoe men det är faktiskt två lag vi inte brukar få höra så mycket om här i Sverige. Konstigt vore väl annars, då båda vanligen huserar i andradivisonen. Och vi räknar kallt med den typen av hawaiifotboll man gärna förknippar med just andradivisioner, trots att båda är i princip intakta.

Vi börjar väl med Cambuur, för de har blågula färger och faktiskt även blågult i truppen - Valmir Berisha spelar här, numera 19 år gammal, och vi minns väl alla när han vann skytteligan i U17-VM för två år sedan? Hittills i höst har han fått fem inhopp, men han är ung och han är i perfekt liga för att se och lära, och utvecklas ytterligare.

Sportsligt går det dock sämre. Cambuur slog visserligen Nijmegen i förra omgången, men då var det första gången de vann i Eredivisie sedan den 5 april! Så redan där är dubbelchansen 1x ett ganska trevligt spel, eftersom vi får 1.30 på bet365, och vi har synnerligen svårt att tro att det ska till en tvåa - och definitivt inte så ofta som 23 % av gångerna, vilket är ungefär vad oddset motsvarar. Vadet blir än bättre av att Excelsior visserligen förlorar ofta - 7 matcher av 16 so far - men bara mot bättre motstånd. Av de lag som ligger på plats 11-18 har de mött alla utom just Cambuur, och inte förlorat en enda gång.

Bakåt ser det väl milt sagt "sådär" ut för båda lagen. Cambuur har släppt in milt makalösa 42 bollar på 16 matcher; Excelsior 27. Båda snittar ändå drygt ett mål per match, och i Excelsiors fall sprider de ut det ganska bra över anfallarna. Mot de lagen på plats 11-18 vi nämnde nyss har de gjort mål i varje match, och minst två stycken i alla matcher utom en.

Även Cambuur har mött samtliga lag 11-18, utom Excelsior då, och de har gjort mål i 4/6 matcher där. Då ska vi komma ihåg att målskyttet har fungerat bättre för dem nu mot slutet än i början av säsongen.

Vårt andra spel blir därför BTS, alltså "both teams to score" - att båda lagen gör mål. Även den synnerligen blinda hönan Cambuur har trots allt bara nollats i 5 matcher av 16 under säsongen - och då har två av nollorna kommit mot PSV och Feyenoord. Vi får 1.60 på Betsson, och det hugger vi direkt.

Sugen på att rygga oss?
För att skapa konto på bet365, använd vår länk, eller läs vår recension.
För att skapa konto på Betsson, använd vår länk, eller läs vår recension.
Fler odds på matcher i den holländska toppligan Eredivisie hittar du i vår oddssektion.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt