Speltips: Derbydags igen

Har vart lite mindre bloggande från min sida senaste tiden. Mycket som händer hemma och tiden har helt enkelt inte funnits. Försöker lägga ut spelen i spelboken ändå, men hoppas att det lugnat ner sig en aning nu så jag även kan skriva om spelen.

Tisdag och Premier League. Fantastiskt. Även några strömöatcher i Championship och League One och det är i den senaste jag hittar dagens första spel. Det är Blackburn som skall åka några mil västerut till kusten föra tt gästa blackpool. Två lag med liknande namn, samma region, men med helt olika ambitioner inför denna säsong.

Lättast är nog ändå att börja med Blackburn. Den forna storlaget har tyvärr gjort resan ner i seriesystemen. Efter några år i mitten/botten av Championship åkte de i fjol ner i League One. Såklart inte okej, då de har förutsättningar att vara ett av lagen som snarare borde ligga i toppen i Championship. Men kanske kan detta vara nyttigt för dem. Man fick chansen att starta på nytt och det gjorde man. Gamla namn som Wes Brown, Mahoney, Akpan, Steele, Lowe, Henley skeppades iväg och istället plockade man in nya spelare. Här blandade man ungt med gammalt och transfers med inlån. De känadste är nog Whittingham som togs in på free transfer och här i Sverige såklart Antonsson som lånats in från Leeds.

Säsongen inleddes trevande Någon vinst, men även en hel del förluster. Men sedan har det hänt något. Sett till de senaste 15 matcherna är man ligans nästformstarkaste lag och man har avancerat till en femteplats och tillsammans med Wigan borde man vara laget som tar en av direktplatserna när man sumemrar detta år. Och det är inte bara A-laget som har en positiv tendens. Även u23 laget går som tåget och enligt mig är Blackburn (vid sidan av några av de bästa PL-lagen) det lag med absolut intressantast u23 lag. Bland annat har man två offensiva pjäser som fullkompligt öst in mål i u23 serien. Nuttal och Rankin-Costello. Framförallt Nuttal har gjort succe och känns väl nu uppflyttat från u23 för gott. Som svensk är det såklart extra kul att se att samarbetet med Antonsson fungerar kanon. I gårdagens u32 match saknades dessutom Rankin-Castello så räknar nästan med han på bänken idag.

Blackpool då. Ja deras problem för 5-6 år sen då de åkte frittfall från PL även om de ekonomiskaproblem lugnat sig något. Fortsatt är det dock ett under att man spelar i League One i år. För den som ej minns så efter en skakig säsong i League Two, så slutade man sjua, och med hjälp av play off lyckades man på något sätt vara det lag som gjorde Portsmouth, Plymouth och Doncaster sällskap till League One. Väl här är förhoppningarna att stanna, och hittils har man gjort det kanon. 10a i tabellen är nog mer än någon hoppats på. Med en tunn trupp är man väldigt beroende av sin startelva som förvisso är helt okej, men när skadorna kommer så känns man ordentligt svaga.

Senast åkte man på två hamstringskador. Anfallaren Vassel som med sina åtta mål leder den interna skytteligan linkade av. Dessutom så vart Tilt skadad. Mittbacken som hittils spelat Blackpools samtliga matcher är enormt viktig och även han linkade av. Ingen av dessa två väntas starta. Lägg därtill skador Robertson, Mcalister och Cullen så har vi fem startspelare borta vilket såklart är tufft. I Blackburn finns inga nya skador att rapportera. Snarare börjar nyckelspelare i form av Samuel och Bennet komma tillbaka.

Spelare för spelare är det stor skillnad på dessa lag. Formmässigt är även här Blackburn ett sort övertag. Blackpool kommer förmodligen backa hem laget trots hemmaplan vilket passar sett spelskickligt Blackburn. Lägg därtill skadeproblemen Blackpool besitter. I min bok skall Blackburn vinna detta enkelt och när raka tvåan betalar mer än 2 ggr pengen så är det ett givet spel enligt mig

Matchtid 2017-11-28 klockan 20:45 Match Blackpool - Blackburn
Tips Blackburn -0,5
Odds 2,01
Bookie SBObet
Insats Flat (5 units)






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.