Speltips: Örebro HK-Färjestads BK - Rivalmöte med två vinstjagande lag

Färjestad 18/9

Rivalmöte står på schemat i Behrn Arena ikväll då dessa två lag drabbar samman:

Örebro HK-Färjestads BK, 18/10, 19.00.

Läget i lagen

Örebro HK

Inte fått igång det så som man velat nu i början på säsongen. Efter trepoängaren i premiäromgången borta mot Mora har trepoängarna uteblivit. Inledde säsongen med 7 poäng av 9 möjliga men efter det har det sett tyngre ut och står nu på tre raka förluster. Först hemma mot Malmö där det verkligen rann iväg och där 1-5 verkligen inte speglar matchbilden. Sedan borta mot Rögle med 2-0 och sedan borta mot HV71 med 3-1. Ska, enligt mig, finnas mer att plocka ut av detta Örebro. Att bara fått med sig totalt två mål från dessa tre matcher tycker jag inte direkt stämmer överens med tanke på matchbilderna i de här matcherna.

Något som verkligen måste skärpas till för att resultaten ska gå åt rätt håll, är powerplay-spelet. Har inte fått till det trots en rad spelskickliga spelare som finns i klubben just av anledningen att producera poäng och tillföra en extra dimension i numerärt överläge. Har inför den här matchen kastat om i PP-kedjorna så ska bli mycket intressant att se ifall det kan ge något resultat. Är i alla fall hoppfull.

Skapat chanser som sagt och speciellt mot HV71 där ma verkligen hade problem med att få in pucken bakom en storspelande Jonas Gunnarsson i HV-målet. Vissa beskriver läget i Örebro som kris. Men med Rodrigo Abols tillbaka som center och Nick Ebert tillbaka på backsidan så börjar det se bra ut. Aaron Palushaj och Christopher Mastomäki inte med här heller precis som på sista tiden.

Färjestads BK

Där det är mer av ett ”kris-läge” än vad det är i Örebro, är i Färjestad. Topptippade inför säsongen men har endast lyckas skrapa ihop 8 poäng på 8 matcher. Svängig match senast hemma mot Frölunda där individuella misstag blev lite för kostsamma för att kunna vinna matchen. Innan dess förlust på straffar uppe i Mora efter 3-3 vid fulltid.

Tycker att man börjat komma igång nu och har gjort tre mål i sina tre senaste matcher. Frölunda 3-4, Mora 3-3 och så den tunga segern hemma mot Linköping med 3-0. Offensiven som var så uppskriven inför säsongen börjar verka och resultaten kommer att komma därefter. Det som varit lite av Färjestad sedan Johan Pennerborn tog över inför förra säsongen. Starka framåt så fokus läggs på det offensiva spelet, så får det bära eller brista i defensiven. Vilket gör att matcher emellanåt innehåller 10 mål.

Kommer till den här matchen och det enda man har inställt i sitt sikte är att vinna matchen. Poängen måste in och man är just nu hela 13 poäng från serieledande Linköping. Det är alldeles för mycket för att vara såhär pass tidigt på säsongen och för att ha ett lag av denna kaliber som Färjestad har.

Slutsats och speltips

Två lag som verkligen skulle behöva en vinst för självförtroendet och för att ta sig uppåt i tabellen drabbar samman här. Matchen har, utöver den aspekten, lite av en derbykaraktär. Med tanke på ovan nämnda förutsättningar tror jag mig har hittat ett bra spel. Förra säsongens fyra matcher slutade 3-2, 4-6, 7-4 och 1-3, och med tanke på hur det brukar se ut mellan lagen och hur det ser ut i de båda lagen för tillfället, där offensiv funkar okej men defensiven mindre bra, så investerar jag en handfull polletter i detta spel

Över 4.5 Mål - 1.83 - Pinnacle - 5/10 Units






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt