Speltips: Rögle BK-Malmö Redhawks - Tungt spel i skånederbyt

Malmö Redhawks 3/10

Hej!

Växjö full tungt med 2-1 borta mot Skellefteå senast och därmed dubbelt ut på senaste blogginlägget. Nära skjuter ingen hare, kan man konstatera efter den matchen men nya tag till den här omgången både för mig och för Växjö. Jag har dock valt att fokusera på följande match:

Rögle BK-Malmö Redhawks, 4/10, 19:00

Skånederby alltså och där lagen just nu såhär i inledningen på säsongen är i olika skikt i tabellen. Där hittar vi Rögle som jumbo på plats 14 i tabellen samtidigt som Malmö inlett ganska starkt sett till förväntningarna och placerar sig på en femteplats i tabellen efter fem spelade omgångar.

Läget i lagen

Rögle BK

Jumbo med endast en inspelad poäng på fyra matcher och släpper in flest mål av samtliga lag i hela serien. Har högre ställda förväntningar på sig i år än tidigare och med den här inledningen på säsongen blir det kämpigt att ta sig till slutspelet, vilket är det utstakade målet för klubben. Tuff start som sagt och lagets resultatrad efter fyra spelade omgång ser ut enligt följande:

Skellefteå-Rögle 5-1

Djurgården-Rögle 5-2

Rögle-Brynäs 0-4

Rögle-Frölunda 1-2 efter förlängning

Haft det otroligt tufft i defensiven vilket också var den stora akilleshälen för laget inför säsongen. Visade sig vara lika svaga i den defensiva lagdelen på pappret som i praktiken. Hade ledningen mot Frölunda men tappade den och sedan ytterligare en poäng på övertiden.

Kan inte direkt säga att det sett bra ut framåt heller men går in i den här matchen med siktet inställt på att spela offensivt och med full fart framåt, vilket kommer att öppna upp defensiven. Lite ”bära eller brista”-känsla som Rögle kliver in med här då man vill greppa efter halmstrån och ta sig uppåt i tabellen, och då är det seger som gäller här.

Malmö Redhawks

Stabil inledning på säsongen av rödhökarna från Malmö som efter förlusten i inledningsmatchen mot Mora har imponerat. Lagets fem inledande matcher:

Mora-Malmö 2-1 efter förlängning

Malmö-Färjestad 4-1

HV71-Malmö 0-1

Malmö-Djurgården 4-3 efter straffar

Malmö-Frölunda 1-2

Som sagt en stabil inledning för ett Malmö som har en lite strypt spelarbudget och sämre spelartrupp inför den här säsongen. Gjort bra matcher rakt igenom och mot Frölunda senast var det mycket på grund av utvisningarna som man drog på sig som det blev förlust trots att man i matchinledningen gått upp till en ledning med 1-0. Tränare Peter Andersson har inför derbyt mot Rögle gått ut med att de, precis som sin motståndare, tänkt att blåsa på framåt redan från första nedsläpp men inte vara så aggressiva som mot Frölunda där aggressiviteten ledde till för många utvisningar.

Slutsats och speltips

Två lag som kommer från förluster och där hemmalaget verkligen måste gå för segern efter fyra raka förluster och endast en inspelad poäng. Också två lag som sagt att de ska spela med full fart framåt och med tanke på speciellt Rögles defensiv ska det verkligen bli intressant hur utgången av den här matchen blir. Derbyna dessa lag emellan brukar ha en tendens till att braka loss och resultaten bli helt galna. 0-5, 7-7, 2-3, 5-2 skrevs siffrorna förra säsongen och känns som att det kan bli något liknande här med denna match-up.

Med tanke på vad som skett tidigare i derbyna lagen emellan och med vilken spelidé lagen kommer med till den här matchen så gör jag säsongen hittills tyngsta investering i följande spel:

Rögle BK-Malmö Redhawks - Över 4.5 Mål - 1.78 - Pinnacle - 7/10 Units






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt