Speltips: Lazio-Torino

Milan fick en smakstart i söndagens match mot Bologna i och med Bonaventuras ledningsmål i den 10:e minuten. Bologna svarade dock drygt tio minuter senare med ett kvitteringsmål signerat Simone Verdi. 1-1 blev också halvtidsresultatet. Den andra halvleken var länge mållös men det blev det ändring på när Bonaventura gjorde sitt andra mål för kvällen. Slutresultatet 2-1 innebär bloggens andra raka push.

Spel: Torino +1 @ 2,07

Bookie: Pinnacle

Värdering: 3/5U

Lazios startelva (3-5-1-1): Strakosha - Bastos, d**e Vrij, Radu - Marusic, Parolo, Leiva, Milinkovic-Savic, Lulic - Alberto - Immobile**.

Torinos startelva (4-3-3): Sirigu - De Silvestri, N'Koulou, Burdisso, Molinaro - Rincon, Valdifiori, Baselli - Falque, Belotti, Berenguer.

Lazio har skött sig förhållandevis bra på sistone. Man kommer närmast från en seger borta mot hemmastarka Sampdoria. Denna seger är ett kvitto på att Lazio är på rätt väg. Det är inte lätt att åka iväg till Genoa och möta Sampdoria. Fråga bara Milan (2-0-förlust), Atalanta (3-1-förlust) och Juventus (3-2-förlust). Två inte lika fina prestationer är krysset hemma mot Fiorentina och bortaförlusten mot Roma. Det är å andra sidan inte särskilt farligt att spela oavgjort mot Fiorentina och förlora knappt mot Roma. Segrarna mot Benevento (1-5) och Bologna (1-2) gav sex poäng som Lazio bara skulle åka iväg och hämta hem. De största prestationerna har Lazio emellertid stått för hemma på Stadio Olimpico. Jordskredssegrarna mot Milan (4-1), Sassuolo (6-1) och Cagliari (3-0) överskuggar de mindre fina prestationerna mot Napoli (1-4) och Fiorentina (1-1). Det går därför inte att säga annat än att Lazios resultatmässiga form ser fin ut. Spelet har också varit bra. Anfallsspelet har varit fantastiskt utan bekostnad av försvarsspelet (som dock har varit något sämre än anfallsspelet).

Torino ligger i dagsläget på 12:e plats i tabellen vilket knappast har levt upp till förväntningarna. En viktig förklaring till Torinos placering är mängden oavgjorda matcher. Torino är, med sina åtta kryss efter 15 omgångar, det lag som har kryssat mest av alla Serie A-lag den här säsongen. Som ni alla förmodligen vet resulterar oavgjorda matcher, enskilt och sammantaget, i få poäng. Det är just detta som har hindrat Torino från att klättra i tabellen den här säsongen. Torinos benägenhet att spela oavgjort har varit särskilt tydlig den senaste tiden. Man har kryssat fyra raka matcher och tre av de fem senaste bortamatcherna är oavgjorda. Jag tycker, trots detta, att Torino har presterat bra resultat på sistone. Lagets spelschema har varit väldigt tufft i och med att man bl.a. har ställts emot Atalanta, Milan och Inter inom loppet av en månad. Bortaschemat har också varit osedvanligt svårt. Juventus, Fiorentina, Inter och Milan är fyra av Torinos fem senaste motståndare på bortaplan. Även Torinos bortafacit, med tre inspelade poäng de fem senaste matcherna, får därför anses som godkänt. Spelet då? Ja, det har väl varit vad man kan begära av Torino med hänsyn till omständigheterna. Laget har spelat ett stabilt försvarsspel som allt som oftast har stått emot den hårda pressen från topplagen på andra sidan av planhalvan. Anfallsspelet har av förklarliga skäl inte varit lika sprudlande som det brukar vara men jag tycker ändå att Torino har gjort vad man kan begära av dem även i anfallsväg.

Bl.a. följande talar för att Torino fixar minst ett kryss i kvällens match mot Lazio:

1. Lazios tuffa spelschema. Lazio deltar i EL den här säsongen och av det följer att Lazio har ett tuffare spelschema än de Serie A-lag som inte deltar i Europaspel (Torino är ett av dessa lag). Det var inte mer än fyra dagar sedan Lazio spelade tävlingsmatch. Då besökte man Waregem, Belgien, för att möta Zulte-Waregem. Det är dock värt att påpeka att stora delar av truppen till kvällens match inte följde med till Waregem.

2. Torinos stabilitet. Torino gör sällan bort sig, vilket lagets senaste resultat visar på ett tydligt sätt. Man är ett av de lag som har förlorat minst matcher den här säsongen (3 av 15). Stabiliteten har också tagit sig till uttryck genom jämnheten i resultaten och lagets spelmässiga prestationer. Torino håller ofta samma (relativt höga) nivå i såväl spelet som resultaten.

3. Torinos bortafacit. Torino har bara förlorat två av säsongens hittills åtta spelade bortamatcher, trots att man redan har mött de flesta topplagen på bortaplan. Då föll man mot Juventus och Fiorentina. Juventus går inte att jämföra med Lazio medan förlusten mot Fiorentina får betraktas som undantaget som bekräftar regeln (att Torino klarar av att möta tufft motstånd på bortaplan).

4. Torinos spel mot topplagen. Torino har hittills mött fyra av Serie A:s topplag. Man har bara förlorat med mer än ett mål i en av dessa fyra matcher och då förlorade man mot Juventus. Den andra förlusten var en uddamålsförlust (0-1 mot Roma). Resterande två matcher renderade i oavgjorda resultat.

Det som talar emot att Torino fixar minst ett kryss ikväll är Lazios överlägsna hemmasegrar mot Milan, Sassuolo och Cagliari. Man kan dock ifrågasätta relevansen av vissa av dessa segrar för förhandsbedömningen av kvällens match. Sassuolo och Cagliari är lag som är väsentligt mycket sämre än Torino vilket leder till att Lazios segrar mot dem inte säger särskilt mycket av intresse inför matchen mellan Lazio och Torino. Då återstår endast segern mot Milan. Visst vann Lazio stort hemma mot Milan (4-1) för ett tag sedan och det var naturligtvis en fin prestation för Lazios del. Å andra sidan tycker jag att en ynka (relevant) jordskredsseger på hemmaplan inte kan förändra att Torino har goda möjligheter att åtminstone fixa ett kryss ikväll.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.