Speltips: Stormatch i Italien

Leganés-Real Sociedad var en händelserik match där båda lagen fick en hel del chanser, men skärpan fanns inte riktigt i avsluten och resultatet 0-2 innebär att Ö2 asian ger insatsen tillbaka.

Lördagens höjdpunkt är utan tvekan matchen mellan Juventus och Napoli. Här har jag också lagt ett spel som jag ska motivera närmare.

Spel: Juventus -0,5 @ 1.84

Bookie: Pinnacle

Värdering: 3/5U

Juventus följde upp nederlaget mot AC Milan med en övertygande seger mot Sampdoria i lagets senaste match. För att återfå sin heder igen krävs dock att Juve gör en bra insats i kvällens match mot Napoli. I matchen mot Sampdoria såg Juventus mittfält riktigt starkt ut på första gången på länge. Laget har visserligen en bra bredd, men man har saknat Claudio Marchisio och det är positivt att han är tillbaka. Juve har en imponerande segersvit på hemmaplan i ligan. Senaste gången Juventus inte vann på hemmaplan var i en match mot Frosinone den 23/9 - 15 (!). Det är svårt att hävda något annat än att Juventus har en imponerande spelartrupp. Buffon håller fortfarande hög klass, Barzagli, Bonucci och Chiellini är världens bästa backlinje, Pjanic, Khedira, Cuadrado och Marchisio bildar ett starkt mittfält. Dessutom har värvningen av Higuain, som vann skytteligan i Serie A förra året, visat sig vara lyckad för Juventus. Nu har jag inte ens nämnt spelare som t.ex. Dani Alves, Dybala och Mandzukic. Juve lyckas med konststycket att kombinera ett bra anfallsspel med ett försvar som håller högre kvalité än defensiven i lag som t.ex. Barcelona och Real Madrid.

Juventusspelarna Paulo Dybala, Marko Pjaca och Rolando Mandragora är inte tillgängliga för spel mot Napoli.

Napoli försöker fortfarande att hantera avsaknaden av Gonzalo Higuain, som gjorde 36 mål på 35 matcher förra säsongen. Napoli har kapaciteten att vara ett topplag även utan Higuain, men jag tror att man får det svårt att fajtas om lo scudetto när han inte spelar i laget. Något som ytterligare talar för detta är att han har värvats av Juventus, den största konkurrenten i kampen om ligatiteln. Napoli har fortfarande kvar nyckelspelare som Hamsik, Callejon, Mertens och Insigne. Milik har värvats in från Ajax för att försöka ersätta Higuain. Napoli har inlett säsongen ganska stabilt och ligger trots allt på en tredjeplats, fyra poäng efter serieledaren Juventus. När Napoli åker till Torino för att möta Juve ställs man dock inför säsongens tuffaste match.

Manolo Gabbiadini, Arkadiusz Milik och Raul Albiol ingår inte i Napolis trupp mot Juventus.

Napolis skadeläge ser inte bra ut. Att både Gabbiadini och Milik inte kommer att spela matchen mot Juventus innebär, förutom att Napoli inte kan använda sina renodlade anfallare, att Napoli saknar bra offensiva alternativ på bänken. Detta är naturligtvis förödande för Napoli i säsongens svåraste match, inte minst med tanke på att Juventus har ligans bästa försvar. Juventus har också skadeproblem i form av att anfallaren Paulo Dybala missar matchen mot Napoli. Dybala är viktig för laget men han kan ersättas av Mario Mandzukic utan att Juves offensiv lider någon större skada. Matchen är intressant på så sätt att det är den första matchen Higuain spelar mot sin tidigare klubb. Jag antar därför att han kommer att vara extra motiverad ikväll. Matchbilden kommer troligtvis att bli jämn eftersom både Juventus och Napoli är lag som gillar att vara bollförande, men Juve är nog det lag som blir spelförande. Denna matchbild passar Juventus som får stora ytor på mittfältet när Napoli försöker attackera. När Juve väl har spräckt Napolis nolla kan trebackslinjen och målvakten Buffon göra sitt jobb och hindra ett offensivt stukat Napoli från att göra mål. Juventus brukar inte ha några problem (ens mot storklubbar som t.ex. Napoli och Roma) på hemmaplan och det finns inte mycket som tyder på att lagets imponerande hemmasvit bryts ikväll.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.