Hello!

Efter att kollat in i kalendern insåg jag att det var Torsdag och att jag var tvungen att steka pannkakor idag. Inte nog med det så kastade jag in handuken för mitt tennisgissande som jag tror en del av er följt på twitter under året denna novemberdag. Skönt att få släppa greppet kring alla patienter som utövar den idrotten och istället lägga all min tid på två idrotter jag ärligt sagt njuter deso mer av att följa. I övermorgon och åtta dagar framåt pågår Grand Slam Of Darts som jag går in på något djupare imorgon. Vet inte hur mycket jag kommer skriva under veckan då jag själv ska resa till London under veckan, men den som lever får se.

Gällande den engelska bollen ska jag öka på volymen, har under en tid valt ut det jag tyckt varit det bästa ur det stora sortimentet och allt som oftast klivit på en mina, den minan ska jag radera ut nu och trycka på. Sunderlands U23 lag gjorde jobbet igår och på ett liknande spår ska vi fortsätta idag. Det är nämligen ungdomslandskamper på schemat idag och det är då självklart Englands matcher jag fokuserat på. Matchen med stort m spelas ikväll på St Mary's Stadium i Southampton. Englands U21 lag ställs mot Italiens dito och det kommer finnas en väldigt stor mängd talang som springer omkring på planen i hopp om att få flytta upp till a-landslaget.

England U21-Italien U21 (1,-0,25) @1,877 //2U

Bookie: Pinnacle

Spelstopp: 20,45

Detta Engelska A-landslag som i mästerskap efter mästerskap står för taffliga insatser och gör hela den fotbollstokiga befolkningen galna. Kan det nu vara ett gäng ungtuppar som i framtiden kommer stå för underverk? Så kan det mycket väl bli, det är ett gäng jag tror väldigt, väldigt mycket på. Kollar man lite snabbt igenom Englands anfallsuppsättning så kan man oavsett hur mycket man hatar mig inte annat än hålla med. Tammy Abraham som spottar in mål för Bristol City, Demarai Gray som var med och hjälpte Leicester att vinna ligan förra säsongen, Jack Grealish en spelare med väldigt bra fötter och som sitter inne på rejäl speed. På tal om speed finns även Nathan Redmond med i anfallsuppsättningen, Southamptonspelaren som spelat så gott som varenda mniut i år och lyckats göra tre mål och har dessutom i snitt näst bäst spelarbetyg i Southampton i år. Sedan finns även Duncan Watmore med som är något svårbedömd i då han spelar i ett av dom sämre lagen jag skådat på länge. Sunderland är så dåliga i år så det finns ju inte, det finns dock mycket fotboll i Watmore och han kommer nog flytta sig från klubben när dom åker ur ligan. Förutom alla dessa fem spelare som alla håller i Premier League så finns även Marcus Rashford och Raheem Sterling att tillgå, i nuläget är dom dock och hjälper A-laget i deras jakt på en plats til VM.

Mittfältet är minst lika, om inte bättre än anfallarna. James Ward-Prowse, Ruben Loftus-Cheek, Nathaniel Chalobah, Isaac Hayden och Will Hughes är mina fem favoriter. Alla dessa fem har en kvalité att styra mittfält i Premier League, framförallt Ward-Prowse har visat det under sina år i Southampton. Vore kul att se Hughes ikväll som i sin senaste match såg ruskigt bra ut för Derby!

Backlinjen styrs av Calum Chambers som har gjort det väldigt bra i Arsenal, nu är han utlånad till Middlesbrough och det ska bli spännande att se hur han axlar ett större ansvar. Oavsett rätt steg att ta i min bok. Allt som allt har England en välbalanserad trupp som har alla kvalitéer som behövs på en fotbollsplan för att lyckas. England kommer in till denna match med 8 raka vinster och 14 raka matcher utan förlust. Det var över ett år sedan man fick stryk, detta var under U21-EM som vårt kära Sverige rodde hem. Sedan dess har det sett väldigt bra ut och jag har lyckats se Englands senaste matcher, ett väldigt bolltryggt lag som dessutom har fart och kvalitéer man mot man.

Vissa av spelarna har i veckan tränat med A-landslaget vilket jag hoppas har boostat dom, det är ju dit alla så småningom vill komma och därav bör dom visat upp sig från sin bästa sida denna vecka och komma väl förberedda. Att detta är en träningsmatch kommer inte synas på läktaren i och med att matchen spelas i Southampton. Det förväntas bli en hel del folk och att det ska kännas som en träningsmatch ikväll är det inte många som tror, dom är trots allt juniorer, alla prestationer räknas.

Italien har likt dom som England gått igenom kvalspelet till EM som gruppsegrare och detta också utan att förlora någon match. Starkt gjort, så klart. Senaste tiden har dock resultaten lyst med sin frånvaro och Italienarna har på de fem senaste matcherna sen landslagsspelet drog igång i somras bara mäktat med en seger. Denna seger var mot Andorra och dom är, ja inte bra. 0-0 mot Albanien, 1-1 mot Serbien och 0-0 mot Litauen är inga resultat som man skryter med.

Jag tänker inte sitta här och ljuga om att jag har stenkoll på Italien, för det har jag absolut inte. Som alla andra tänker jag direkt på Milans unge supertalang i målet, Donnarumma. Han är inte med idag dock, A-landslaget kallar. Annars när jag går igenom truppen, spelare för spelare, så är Benassi den som sticker ut, en startspelare för Torino i Serie A som spelar så gott som varje match. Annars är det knappert med spelare som spelar kontiunerligt på den högsta nivån. Så gott som enbart Serie B spelare blandat med bänknötare i Serie A.

Englands senaste förlust kom mot just Italien, så kan inte historien upprepa sig? Den matchen är skrotad. En spelare som startade den matchen finns kvar i Italien trupp medans England behållt sin stomme och är av samma kvalité idag som då. Jag tänker inte jämföra den Italienska ligan med den Engelska, men jag kan konstatera att spelare som spelar kontiunerligt i Premier League har kommit längre än dom som spelare i Serie B eller gör et fåtal inhopp i Serie A.

Englands med sin otroligt kompitenta och skadefria trupp ska inför ett väntat högt åskadarantal inte kunna vika ned sig och förlora mot Italien ikväll. Med anfallsuppsättningen som finns kommer chanser skapas och det skulle förvåna mig nå enormt om dom går mållösa ikväll. Gissningen blir att en spelare som Ward-Prowse kommer på sin "vanliga" hemmaplan vara extra sugen på att visa upp sig och därav bli general på mitten som blir Englands kugge. Sedan hänger Grealish och Redmond ett varsitt mål och England går segrande ur striden med 2-0!

Kommer göra mitt yttersta för att gråta in den på twitter @MrXet.

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.