Speltips: Vänder kappan efter vinden

Hej på er!

Bloggen, som var tillbaka på vinnarspåret i samband med Catolicas match, löste andra raka vinsten tack vare spelet som jag titulerade som "helgens bästa". 4.5U smackades in där till lite över 2x degen, fint det. Förhoppningsvis påbörjar vi i samband med den en ny streak här i bloggen. Den här veckan har vi lite midweek tacos, lite chilenska cupen och så vanlig ligaomgång till helgen. Mycket fint att hämta med andra ord :) Här nedanför kommer ett tips som går kanske emot lite mina tidigare inlägg. Det gäller mötet mellan Universidad de Chile och Antofagasta. Har ni hängt med på sistone så förstår ni nog redan nu vart jag lutar mot med tanke på rubriken.

Universidad de Chile - Antofagasta - Primera Division Chile

Avspark: 19 Oktober 02:00

Det kan svänga väldigt fort i fotboll, framförallt i dem Sydamerikanska ligorna. För ett par veckor sedan hyllade jag Antofagastas taktiska skicklighet och den positiva impacten som nye tränaren Nicolas Larcamón haft i den lilla klubben. Det är ganska vanligt att sydamerikanska klubbar kommer in i ett par grymma perioder bara för att från en dag till en annan se ut som yra höns på plan. Detta är framförallt tydligt i dem brasilianska ligorna. Men nu är det chilenska Antofagasta vi ska prata om då. Jag vill verkligen inte påstå att de har gjort sitt för den här säsongen, men de har faktiskt sett oroväckande svaga ut under dem två senaste matcherna. De är fortsatt ineffektiva men har dessutom på det skrapat ihop förvånansvärt få chanser efter 0-0 matchen mot Union Española, vilket tänder ett par varningslampor hos mig.

Mot nykomlingarna Curico Unido vann man på bortaplan i ligan efter en jämn och ganska chansfattig match där ett X hade varit det mest rättvisa resultat, även om Antofagasta var aningen bättre.
I matchen direkt därefter spelade man 0-0, även den här gången mot Curico Unido, på hemmaplan i cupen. I det här mötet hade jag räknat med att se ett betydligt vassare Antofagasta. Istället skrapade man fram typ 2 vassa chanser, vilket är på tok för dåligt om man skall rankas som ett av dem bättre lagen i ligan. Vi kan t.ex. dra paraleller och jämföra prestationerna med ett annat taktiskt slipat lag, Everton. Everton må även de enbart kryssat mot Curico den senaste helgen, men i det mötet var det ren och skär klasskillnad på plan. Hur de (Curico) fick med sig en poäng från det mötet kan de nog själva fortfarande inte förstå. Jag hade förväntat mig något liknande av Antofagasta men så blev det alltså inte. Pricken över i:et kom i helgens ligamatch mot just Universidad de Chile. Jag plockade själv tidigt Antofagasta +0.25 till 1.80, som förövrigt stängde på 1.47 i Asien, men vad gjorde det när jag fick se Antofagasta besegras på hemmaplan med klara 0-2. Otroligt svagt IMO med tanke på att Universidad de Chiles offensiv var rejält skadeskjutet.

Om Antofagastas spel har börjat se sämre ut så kan vi säga det motsatta om Universidad de Chile. Dem regerande mästarna har sakta men säkert börjat hitta tillbaka till sin rätta nivå och deras offensivt lagda spel har börjat ge utdelning. Även om La Us senaste resultater inte är mer än godkända så har man trots allt lyckats göra en del mål framåt. Det skall också påpekas att La U stött på tämligen svårspelat motstånd under dem senaste veckorna men är likväl obesegrade på dem 8 senaste matcherna. Det enda resultatet som egentligen är underkänt är 2-2 mot hemma mot San Luis. La U dominerade den matchen inledningsvis och gick tidigt upp i en 2-0 ledning bara för att rasa ihop som ett korthus i andra halvlek. MEN, i den matchen saknade La U massvis av spelare.

Inför det här mötet saknar La U mittbacken Jara och anfallaren Pinilla, bägge pga skada, medans David Pizarro är tillbaka. På pappret är skadorna 2 st oerhört tunga avbräck, men det är å andra sidan 2 spelare som saknades även mot San Luis. Jara har förövrigt sett riktigt ointresserad ut i den blåa tröjan och är i mitt tycke inget avbräck egentligen. Anfallaren Pinilla kommer givetvis att saknas, men det blir inte lika tunt som i den senaste matchen då anfallaren Isaac Diaz är tillbaka från avstängning och kliver in i startelvan istället. Diaz är en fullgod ersättare, om än givetvis inte på samma nivå som Pinilla. Men då La Us spel är väldigt offensiv så brukar de skapa gott om chanser oavsett vem som spelar som nia. I tuffare matcher kan Pinilla vara direkt avgörande för matchens utgång, men i en match mot ett formsvagt Antofagasta så skall La Us anfallsspel räcka till även utan honom, något vi såg ganska tydligt för bara ett par dagar sedan.

Trots att La U saknar två landslagsspelare så tycker jag att läget är sämre för bortalaget. Visst handlar det bara om ett avbräck i Antofagasta, men det är inte vilken spelare som helst. Anfallaren Flavio Ciampichetti har haft lite skadeproblem den senaste veckan och är numera helt avskriven dem två kommande veckorna. Ciampichetti är en stark och spelskicklig nia som är otroligt viktig för Antofagasta. Han gör mål, tar ner bollar och sätter sina lagkamrater i bra lägen. Ciampichetti saknades även i helgens ligaförlust mot La U. Kanske var det därför som Antofagasta skapade så sjukt lite framåt? I sure think so!

Då dessa lag möttes för bara ett par dagar sedan så tycker jag att vi har fått en ganska klar bild om vart lagen står i detta nu. Att Antofagasta hade det så ruskigt svårt mot La U trots att dem sistnämnda var rejält försvagade gör att jag känner mig ganska övertygad om att La U tar detta framför dem fanatiska hemmafansen. Universidad de Chile -0.5 blir då spelet till 1.88 hos Pinnacle, investerar som vanligt 3U.

Värt att notera: Dem mer offensivt skickliga lagen i ligan har börjat sakta men säkert hitta rätt och kikar man på dem senaste resultaten så tycker jag att fördelen skiftat över från dem defensiva till dem mer offensiva lagen, vilket inte är så konstigt då det rymmer 3 dåliga försvarsspelare på 1 bra i den chilenska ligan.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.