Systemförslag: Powerplay 22/9 - Norrländska spikar och Rattie går tom mot sitt gamla lag!

Power Play promo
Vi har en full SHL-omgång på programmet och på torsdagens powerplay ska vi beta av samtliga sju matcher samt en head-to-head mellan Dahlén och Rattie!

Spelstopp: 18:59

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!


Färjestads BK Växjö Lakers
1. Färjestads BK - Växjö Lakers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Vi inleder i Karlstad där de två senaste säsongernas mästare möts där de nuvarande innehavarna av Le Mat-pokalen står för värdskapet. På besök hos de grönklädda värmlänningarna är Växjö Lakers med Färjestads-ikonen Jörgen Jönsson som huvudtränare. Ett Lakers som inledde säsongen med att förlora smålandsderbyt mot Oskarshamn efter straffavgörande har inte samma defensiva trygghet som med Sam Hallam vid rodret, men har en stark offensiv precis som manskapet som står på andra sidan isen där vi hittar spelare som Daniel Viksten, Joakim Nygård, Per Åslund, Marcus Nilsson och Victor Ejdsell. Viss fördel för hemmalaget, men gästerna ska absolut inte räknas bort här. Alla tecken!

Leksands IF Skellefteå AIK
2. Leksands IF - Skellefteå AIK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Två topptippade lag drabbar samman i Dalarna då Leksand gästas av Skellefteå. Ett Skellefteå som studsade tillbaka efter premiärförlusten mot Malmö med att på ett imponerande vis besegra Linköping med 6-2. Nu möter man ett klart starkare lag i Leksand, som förvisso inledde säsongen med förlust borta mot Färjestad - och inför den blåvita väggen hemma i Tegera Arena och med spelare som Camper, Quenneville och Ruohomaa i laget är segerchanserna minst sagt goda för Leksand. Till rådande streckfördelning föredras streckning västerifrån.

Malmö Redhawks HV71
3. Malmö Redhawks - HV71 Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Det bottentippade Malmö inledde säsongen med att skrällartat besegra Skellefteå på bortais uppe i Västerbotten. Nu vänder man hem till Skåne och får dessutom tillbaka sommarens stjärnförvärv Kristian Vesalainen som saknades i premiären. Hemma i Malmö Arena ställs man mot nykomlingen HV71 som mönstrar ett starkt lag men som föll med klara 3-0 i premiären mot Luleå. Det svenska folket håller Malmö högst i denna batalj - men jag tycker att de besökande smålänningarna inte ska räknas bort trots förlusten i premiären. X2 rensar friskt i skåneland!

Luleå HF Rögle BK
4. Luleå HF - Rögle BK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Tungviktsmöte väntar i Norrbotten där Luleå tar emot Rögle. Två lag som vann i sina premiären mot HV71 respektive Brynäs där det för aftonens gäster krävdes övertid för att avgå med segern. Luleå svarade för en imponerande insats hemma mot HV71 och ”Bulans” manskap ser även i år oerhört starka ut. Hemma i COOP Norrbotten arena har man nya, goda möjligheter till en ny Victoria mot ett Rögle som tenderar att vara övereffektiva. Spiketta!

Frölunda HC Örebro HK
5. Frölunda HC - Örebro HK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Frölunda fick bara med sig en poäng från premiärmatchen då Timrå gästade Scandinavium och vann efter straffavgörande. Kan Örebro stå för en liknande bedrift och ta med sig poäng från Göteborg hem till Närke? Det blir sannerligen tufft, då Frölunda är ett starkt lag på hemmais och då Örebro tenderar att ha svårt i Scandinavium. Frölunda mönstrar ett starkt lag och bär också ett tydligt favoritskap här – men streckas också hårt av det svenska folket. Gardera den givna ettan och jobba in bortapoäng för bättre utdelning.

IK Oskarshamn Brynäs IF
6. IK Oskarshamn - Brynäs IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

Småland är nästa anhalt för SHL-ishockeyn och powerplay denna afton då Oskarshamn tar emot Brynäs. De båda spelade oavgjort efter fulltid i premiärmatchen där det till slut blev seger efter straffavgörande för Oskarshamn mot Växjö och förlust efter övertid för Brynäs mot Rögle. Det är två lag som förväntas vara placerade på den undre halvan av tabellen när säsongen summeras – men det finns kapacitet hos de båda lagen och i synnerhet i de bådas offensiver. Jiri Smejkal var tillbaka hos hemmalaget senast efter att ha missat försäsongen, och svarade för det viktiga 4-4-målet i slutet av ordinarie matchtid. Jag ställer mig dock tveksam till lagets defensiv och att Brynäs ska kunna såra Oskarshamn är inte osannolikt. Chans- och målrik afton i Be-Ge Hockey Center att vänta? Gaffeln gillas som gardering med dessa förutsättningar.

Timrå IK Linköpings HC
7. Timrå IK - Linköpings HC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Linköping har inlett säsongen svajigt med en övertidsförlust mot borta mot Örebro i premiären för att sedan bli utspelat av Skellefteå på hemmaplan under tisdagskvällen. I afton väntar en match uppe i Medelpad mot ett Timrå som rustat sin offensiv inför säsongen med spelare som Jonathan Dahlén, Anton Lander och Emil Pettersson och de rödvita nöp också en seger i premiären mot Frölunda efter straffavgörande. Klas Östman och hans Linköping har en hel del att jobba på, och jag tror att det kan bli en tuff afton för östgötarna i NHC Arena. Etta!

8. Jonathan Dahlén – Ty Rattie

Vårt tips: 1X

Från matchen i Medelpad ska vi ta tag i en målskytte-head-to-head mellan hemmalagets Jonathan Dahlén och gästernas Ty Rattie. Ty Rattie som i fjol gjorde stor succé hos just Timrå med 21 mål på 51 grundseriematcher har inte alls varit lika framträdande på de två matcherna han spelat för Linköping under säsongen. Dahlén svarade å sin sida för ett mål i straffavgörandet mot Frölunda i premiärmatchen. Krysset som alltid mest troligt i sådana här head-to-heads, och när det är fördel Timrå i matchen tycker jag även att fördelen lutar åt hemmaspelaren Dahlén i denna match-i-matchen. 1X bör räcka gott!


Kupongens kassaskåp: Timrå

Linköping såg inte alls bra ut mot Skellefteå för två dagar sedan och föll tungt med siffrorna 6-2. Här ställs Klas Östmans manskap mot Timrå som har en offensiv som både innehar spets och bredd. Med publiken i ryggen och tack vare en fin offensiv tar Timrå samtliga poäng i afton!

Dagens rensare: HV71

Malmö vann i premiären mot Skellefteå och HV71 föll mot Luleå. Det har fått det svenska folket och oddsmarknaden att tro på rödhökarna inför kvällens batalj i Skåne. I själva verket besitter HV71 en i mina ögon en starkare trupp gentemot Redhawks och jag tycker inte att man ska dra så stora växlar av premiäromgången som det svenska folket gjort. Poäng för smålänningarna rensar friskt!

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

Systemförslag 144 rader:

1
1
X
2
2
1
X
3
X
2
4
1
5
1
X
2
6
1
2
7
1
8
1
X

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.