Systemförslag: Powerplay 19/10

Power Play promo
Tisdagens powerplay startar i Göteborg och avslutas i Davos. Däremellan blir det mellanlandningar i bland annat Örebro, Västervik och Zürich när vi är ute efter åtta gröna och välbetalda bockar.

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

Frölunda HC Timrå IK
1. Frölunda HC - Timrå IK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Inledning i Göteborg alltså där Frölunda tar emot Timrå. Sannerligen ett toppen-mot-botten-möte då det är tabelltvåan som ställs mot jumbon. Ett Timrå som haft det riktigt tufft i inledningen på säsongen med endast sex inspelade poäng på de nio inledande matcherna gästar ett Frölunda som vunnit sex av de sju senaste SHL-matcherna och däremellan vunnit två matcher mot Helsingfors i CHL. Timrå kommer hit som klara underdogs och jag håller givetvis Frölunda som ett klart bättre lag än Timrå. Men de dryga 80% som ettan är streckad till är inget att hålla i handen, och i jakt på lite större pengar är garderingar ett måste

Örebro HK IK Oskarshamn
2. Örebro HK - IK Oskarshamn Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Den andra SHL-matchen i afton hittas i Närke där Örebro tar emot Oskarshamn. Ett Örebro som fått upp ångan på hemmaplan då man efter två inledande förluster i Behrn Arena nu svarat för tre raka trepoängare mot Brynäs, Linköping och Timrå. Ikväll ställs man mot ett Oskarshamn som på bortais besegrat både Luleå och Färjestad. Örebro har dock sett bra ut på sistone och i helgens match mot Leksand var det den storspelande Kasimir Kaskisuo i leksandskassen som satte stopp för ett Örebro som skapade mängder med chanser. Med bättre effektivitet kan man sänka smålänningarna som trupp- och spelmässigt är ett par nivåer sämre än Örebro, och jag tycker att man kan spika närkingarna som i skrivande stund är streckade till 55%.

Västerviks IK Mora IK
3. Västerviks IK - Mora IK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Vi tar oss ned ett hack i seriesystemet till HockeyAllsvenskan där det under tisdagskvällen spelas en match. Den hittar vi i östra Småland där Mora är på besök för att ta sig an Västervik. Västervik har plockat tolv poäng på de inledande sju matcherna och har bland annat besegrat Björklöven uppe i Umeå och både AIK och MODO här hemma i Plivit Arena. Mora har å sin sida inlett säsongen riktigt knackigt och som bara står på sex poäng efter de sju inledande matcherna och fortsatt inte tagit någon trepoängare. Det är nog dock bara en tidsfråga innan dalmasarna kommer igång med tanke på att man i truppen har spelare som Persson, Wernblom, Ljunggren, MacIntyre och Bittner. Västervik är favoriter men streckas hårt av det svenska folket, alldeles för hårt enligt mig som håller gästerna högt här och tycker att man bör utgå österifrån och sedan gardera efter plånbok.

HC Fribourg-Gotteron SC Bern
4. HC Fribourg-Gotteron - SC Bern Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Vi tar oss till Schweiz där det i högstaligan spelas fem matcher under tisdagskvällen, och vi inleder med serieledande Fribourg som tar emot ett bottenförankrat Bern hemma i BCF-Arena. Hemmalaget har vunnit nio raka ligamatcher och däremellan dessutom besegrat Leksand två gånger i CHL. Formstarkt är sannerligen det ord man kan sätta på hemmalaget där vi bland annat hittar Daniel Brodin och Ryan Gunderson. Trots sin prekära tabellposition är Bern inne i en ganska fin fas då man plockat tio poäng på de fem senaste matcherna och bara kammat noll poäng i en av de senaste fem matcherna. Ettan streckas till nästan 70% och då tycker vi det är fördelaktigt att plocka med både kryss och tvåa.

HC Ambri-Piotta HC Lausanne
5. HC Ambri-Piotta - HC Lausanne Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Ambri-Piotta tar emot Lausanne hemma i Stadio Multifunzionale och det är ett starkt hemmalag som ställs mot ett starkt bortalag då gästande Lausanne på kort tid bortabesegrat topplaget Biel och tyska Adler Mannheim i CHL. Nu ställs man mot Ambri-Piotta som vunnit två raka hemmamatcher och som bara gått poänglösa från hemmais två gånger på de sju inledande hemmamatcherna. Vi tycker ettan är en suverän utgångspunkt här.

ZSC Lions Zurich Geneva Servette HC
6. ZSC Lions Zurich - Geneva Servette HC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Fjolårsfinalisterna Servette är bottenförankrat och saknar nog sin forne poängung Linus Omark som flyttade hem till Luleå efter succésäsongen hos schweizarna i fjol. Kräftgång för det Genévebaserade laget som hittas näst sist i tabellen efter fjorton spelade matcher och endast två trepoängare på dessa fjorton. Man gästar ikväll Zürich och Hallenstadion där ZSC Lions är hemmahörandes. Ett Lions som förlorat tre raka matcher i National League är streckade hårt av det svenska folket och med tanke på hemmalagets sviktande form är de 65 procenten inte något vi vill hålla hårt i handen. Gardera.

SC Rapperswil-Jona Lakers HC Lugano
7. SC Rapperswil-Jona Lakers - HC Lugano Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Hemma i St. Galler Kantonalbank Arena är Rapperswil oerhört starka och har vunnit fem raka matcher efter förlusten i hemmapremiären mot Biel. I hemmalagets bås hittar vi Stefan Hedlund och Bert Robertsson som basar över det lag som i fjol var framme i semifinal och som ikväll ställs mot Lugano. Ett Lugano som är formsvagt och förlorat fyra av de sex senaste i ligan och dessutom båda matcherna mot Eisbären Berlin i CHL vilket gjorde att avancemanget missades. Fördel hemmalaget och att ta utgångspunkt västerut föredras.

HC Davos EV Zug
8. HC Davos - EV Zug Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Sista mötet ut på tisdagens powerplay är också det mötet av störst dignitet då tabelltrean Davos tar emot fyran och de regerande mästarna Zug. Fem raka vinster för Davos där vi bland annat hittas Magnus Nygren, Mathias Bromé och Dennis Rasmussen, och som ikväll tar emot Dan Tangnes Zug som i veckan blev utslaget ur CHL då man besegrades av tyska München med 6-1 i den sista och avgörande gruppspelsmatchen. De regerande mästarna har haft en svajig form under hösten och det är Davos som bär ett klart favoritskap ikväll men är inte streckade alltför hårt ännu. Ettan kan spikas på mindre system.


Det oreducerade systemförslaget för tisdagens powerplay består av 216 rader. Rekommenderar i vanlig ordning att reducera och vikta systemet bort från överstreckade eller alltför betrodda lag som drar ned utdelningen. Vi vill inte betala för rader som betalar alldeles för dåligt tillbaka.

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

1
1
X
2
2
1
3
X
2
4
1
X
2
5
1
6
1
X
2
7
1
X
8
1
X

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
120 kr gratisspel
9.4
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 1000 kr
8.4
18+ Endast nya kunder | Lägg ett kombospel med minst tre val som ditt första spel, få ett gratisspel till samma värde om ditt spel inte går in (max 1000 kr) | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

LeoVegas

Få 100 kr gratisspel

Hämta bonus
18+ år. Endast nya spelare. - Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus - Fullständiga regler och villkor gäller.