Systemförslag: Topptipset 7/10 – Sverige vinner!

Topptipset promo
Fredagens Topptips bjuder på en smaskig aptitretare inför helgen. Det svenska damlandslaget träningsmatchar mot Spanien i en av tre högintressanta möten mellan stormakter på damsidan. Högstaligafotboll i Spanien, Tyskland, Frankrike och Portugal samt toppmöte i The Championship skapar en spännande mix med idel skrällchanser. Häng med!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

1. Spanien - Sverige 2

Sverige förblev obesegrade i sin tacksamma VM-kvalgrupp och nu när träningsmatch mot Spanien står på agendan är det rimligt att förvänta sig många nya ansikten i bägge läger. Oktobertruppen saknar Hanna Glas men är annars stark. Blackstenius och Bennison har fått lovande starter i respektive klubblag och blir nycklar. Hos värdarna råder i princip myteri mot coach Jorge Vilda. 15 av landets bästa spelare annonserade att de inte vill bli uppkallade förrän förändringar sker i ledarstrukturen, men Vilda har inget intresse av att avgå. Ytterligare kuggar finns på skadelistan, och trots ett mycket starkt VM är det ett helt annat landslag som kommer till spel. Tvåan är en sund spik.

2. Tyskland - Frankrike 1

Repris av den rafflande VM-semifinalen väntar här i något mindre prestigeladdat format, när Tyskland tar emot Frankrike på Rudolf-Harbig-Stadion i Dresden. Tillbaka jämfört med den matchen är Klara Bühl, som hade ett fantastiskt EM till och med skadan som innebar ett abrupt slut för hennes turnering. Vid hennes sida finns skyttedrottningen Lea Schüller, som stod för 13 pytsar i kvalspelet. “Les Bleues” saknar alltjämt superstjärnan Katoto och är därmed kraftigt försvagade. Ettan agerar tydlig utgång med krysset som följeslagare på lite större system.

3. England - USA 1

Europamästarinnorna från England har gått miste om måltjuven Ellen White och rutinerade mittfältsnavet Jill Scott sedan lagets stora segertåg i juli. Det är knappast några dussinlirare, men få landslag har det lika välställt på bredden som “The Lionesses”. USA segrade traditionsenligt i CONCACAF W Championship och nordmakedonske tränaren Vlatko Andonovski har ett mäkta imponerande poängsnitt under sina tre år på posten. Med det sagt går det inte att undvika känslan av att laget är i en liten generationsväxling. Centralfigurerna Rapinoe och Sauerbrunn är 37 bast fyllda och blir varken smidigare eller Snabbare. Här saknas även viktiga Alex Morgan. Ettan står stabilt på egna ben.

4. Osasuna - Valencia X2

Vidare till Pamplonadalen där Osasuna vanligtvis är mycket svårslagna. Här ställs “De små röda” emellertid inför en rejäl utmaning när Gennaro Gattusos Valencia gästar Estadio El Sadar. Saknas gör viktige David García men givet är ändå att Jagoba Arrasates välorganiserade lag kommer göra det trångt och jobbigt för gästerna. Trots uselt bortafacit under flera månader ska inte “Los Che” räknas bort här. Senaste bortafajten mot Espanyol (2-2) kunde lika gärna inneburit tre poäng med hem till östkusten. Cavani och Castillejo peakar förvisso inte just nu men kvaliteten ska inte förringas. Högerlutning i norra Spanien och jag nöjer mig med X2.

5. Hoffenheim - Werder Bremen X2

I getingboet Bundesliga har Hoffenheim gång på gång visat sig både tajta och svårslagna. Poängen mot bottengänget Hertha var en liten missräkning, men pålitliga Kramaric fanns i målprotokollet för “Die Kraichgauer”. Fyra platser nedanför i tabellen finns exceptionellt pigga nykomlingen Werder Bremen, anförda av sylvasse Niclas Füllkrug. Senast blev det två påsar för late-bloomern, i den skoningslösa slakten av Gladbach (5-1). De grönvita spelar frejdigt och inspirerat under Ole Werner och när procentfördelningen ser ut som den gör är valet enkelt. Lågt streckade X2 är ett finfint drag!

6. Lyon - Toulouse 1X2

Lyon är inne i en ordentlig svacka som gissningsvis får Peter Bosz att sova illa om nätterna. Mot Lens kom fjärde raka nederlaget och OL gjorde en ytterst slät figur. Sedan tappet av Paquetá har värdarna inte varit sig lika och även om goda chanser finns att trenden bryts i denna fajt gäller det att iaktta varsamhet när favoritskapet på de sjufaldiga mästarna är i högsta laget. Toulouse har stått för en stabil inledning i sin återvändo till finrummet och 4-2-viktorian mot Montpellier visar på lagets höga kunnande. Nyförvärvet Aboukhlal övertygar och till rådande streck är det bara till att helgardera.

7. QPR - Reading 1X2

QPR tog en ordentlig skalp i veckomatchen mot Sheffield United (1-0). Mål då, som så många gånger förut, gjorde Chris Willock. Lagets stora stjärna är tyvärr redigt skadebenägen och “Rangers” får klara sig utan honom här, vilket naturligtvis är ett stort slag. Reading återfinns i tabellens absoluta toppskick utan att det egentligen går att begripa. En meriterande pinne blev resultatet mot Norwich och trots underlägsenhet sett till bollinnehav fanns bud på alla tre. “The Royals” är klart svagare på bortagräs, men bör ges god chans att knipa åtminstone en del av potten här. Jag målar helst tvärs över.

8. Gil Vicente - Estoril 1

Efter fjolårssuccén har framgångarna mattats något för Gil Vicente. Ett tufft spelschema till trots är poängskörden nog mindre än vad tränaren Ivo Vieira förväntade sig. Balansspelaren Vítor Carvalho innehar en avgörande roll för Barcelos-laget, som behöver täppa till bakåt för att börja klättra i tabellen. Estoril gör det anmärkningsvärt bra på sin åttondeplats. Framfarten har sin största förklaring i att lagets bästa spelare heter Daniel Figueira, är placerad mellan stolparna och står på huvudet med jämna mellanrum. Målsnålt och jämnt är att vänta på Estádio Cidade de Barcelos och hemmafördelen får mig att blicka västerut. Ettan först med krysset som primärt komplement om plånboken tillåter.

Kupongens bank! - England

En ålderstigen kärna hos USA som dessutom saknar stjärnan Alex Morgan får svårt att tampas med de nykrönta Europamästarinnorna. Mead, Hemp och Kirby kommer ställa amerikanskorna på svåra prov och hemmasegern är trolig.

Dagens rensare! - Werder Bremen

Hoffenheim må ha sprungit bra under inledningen, men till den streckning som råder går det inte att backa deras chanser här. Werder Bremen spelar fartfyllt och respektlöst och jag tror på grönvit poäng i sydöstra Tyskland.

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Systemförslag:

36 rader

1
2
2
1
3
1
4
X
2
5
X
2
6
1
X
2
7
1
X
2
8
1

216 rader

1
2
2
1
X
3
1
4
X
2
5
X
2
6
1
X
2
7
1
X
2
8
1
X


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
120 kr gratisspel
9.4
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 1000 kr
8.4
18+ Endast nya kunder | Lägg ett kombospel med minst tre val som ditt första spel, få ett gratisspel till samma värde om ditt spel inte går in (max 1000 kr) | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

LeoVegas

Få 100 kr gratisspel

Hämta bonus
18+ år. Endast nya spelare. - Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus - Fullständiga regler och villkor gäller.