Systemförslag: Topptipset 19/9 – spännande mix!

Topptipset promo
Spanska andradivisionen, tyska tredjeligan och argentinska finrummet är tre av alla tävlingar som finns med på Topptipset. Frånvaron av storlag förklaras givetvis av det faktum att herrarna har landslagsuppehåll. Det har däremot inte damerna och två matcher från deras allsvenska inleder kupongen. Med mindre lag i spel finns det fina förutsättningar för god utdelning och det är något som inte får missas!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

1. Umeå - Piteå 1X2

Det var många år sedan som Umeå var storasyster i Norrland. Piteå har sprungit om med besked och har faktiskt tagit 21 poäng fler än måndagens kombattanter så långt. Samtidigt har bortaspelet varit beskedligt och Piteå har faktiskt torskat vid sex av sina nio resor under 2022. Nu väntar dessutom en väldigt speciell match. Detta slås upp stort av båda klubbarna som ett Norrlandsderby och för Umeå, som huserar i botten av tabellen, är detta en möjlighet att få ut något av säsongen. Vi lär således få se ett vilt kämpande hemmalag och då är jag inte bekväm med den högt streckade tvåan. Alla tecken behövs.

2. Vittsjö - Linköping 12

Linköping har fått se alla sina toppkonkurrenter vinna i helgen och behöver gå för tre poäng nere i Hässleholm. Möjligheter till det ska finnas då ruggigt formstarka duon Simonsson och Vangsgaard finns tillgängliga på topp. Totalt har de nätat 26 gånger under säsongen och det är mer än vad hela Vittsjö har mäktat med. Ett framåtlutat bortalag innebär dock att det kan öppnas ytor bakåt och även om Nilla Fischer är en riktigt bra mittback har hon knappast speeden som sin styrka. Vittsjö har en liten chans att blanda sig i striden om Europaplatserna, men då krävs det nog seger här. Två lag som går för det således och då passar gaffeln (etta-tvåa) perfekt.

3. Trollhättan - Ljungskile 1

Svunnen är tiden då Trollhättan, med Fellrath i spetsen, vräkte in mål i Ettan. Den 29-årige anfallaren flyttade till Skövde AIK i vintras och med honom försvann många baljor. Istället är det försvarsspelet som är FCT:s styrka. 14 insläppta är bäst i serien och Trollhättan har hållit nollan i tre raka tävlingsmatcher. Adam Benediktsson är på lån från IFK Göteborg och det är en riktigt skicklig målvakt trots sin unga ålder. Ljungskile har vunnit färre än hälften av sina fajter på resande tass och här får de svårt att bryta ned västgötarnas betongförsvar. Spännande etta som singlas.

4. Tenerife - Málaga 12

Två lag som öppnat ligaspelet svagt ställs mot varandra på Kanarieöarna. Tenerife har bara tagit fyra poäng på sina fem seriematcher, men det ska sägas att Enric och company tagit samtliga poäng strax utanför Afrikas nordvästra kust. Här är Tenerife av tradition starka, men nu saknas flera viktiga pjäser på grund av skador. Larrea och Dauda är två exempel på detta. Málaga ligger bakom Tenerife i tabellen med fyra förluster och en seger. Viktorian togs på bortaplan och det ska sägas att Málaga har haft ett ganska tufft spelschema så långt. Gästerna vann båda mötena mellan lagen i fjol och med rutinerade pjäser som Fran Sol och Manolo Reina i laget kan de mycket väl ta en trea igen. Etta-tvåa ritas ned i första hand, men på större system åker även krysset med.

5. Essen - Saarbrücken X

Den tyska tredjedivisionen står näst på tur och där hittas ett Saarbrücken som fått en närmast perfekt start på sin kampanj. Efter åtta omgångar är de obesegrade. Det enda som stör är att fyra av de fem senaste fajterna alla har slutat oavgjort. Med det i åtanke känns det som att tvåan streckas lite väl högt. Essen är nykomlingar i serien och efter en svag start har de hittat rätt mer och mer. Poäng i tre av de fyra senaste omgångarna visar ändå på att det finns kvalité hos hemmalaget. Krysset känns bäst i detta möte och är första tecken att rita ned. På större system bör det dock garderas med tvåan.

6. Sönderjyske - Vendsyssel 1X2

Efter fjolårets degradering från det danska finrummet är tanken att Sönderjyske snabbt ska ta hissen tillbaka. De är också med i toppen av tabellen och har vunnit de två senaste omgångarna. Ex-göteborgarna Mads Albaek och Rasmus Wikström (på lån från Bröndby) är två av stjärnorna medan den svenska tonåringen Lukas Björklund fått nöta bänk sedan han kom för ett par veckor sedan. Vendsyssel lär sluta längre ner i tabellen till sist, men i en enskild match kan de absolut utmana. Wessam Abou Ali har redan satt dit sex baljor och med Diego Montiel på mittfältet finns det kraft bakifrån. Detta är öppnare än vad streckningen gör gällande och då ska alla tecken få utrymme.

7. Arsenal de Sarandí - Aldosivi 1

I Avellaneda ska vi titta till ett argentinskt bottenmöte när Arsenal de Sarandí tar emot Aldosivi. Gästerna har bara skrapat ihop 13 poäng på 19 omgångar och har inte vunnit en match på bortaplan sedan juli månad. Tre raka förluster finns i bagaget och det känns som att truppen är för svag för att hålla på den här nivån. Arsenal de Sarandí har faktiskt tagit poäng i 14 av 19 omgångar, men då hela elva av dessa har slutat oavgjort har de inte lyckats klättra i tabellen. Grunden finns där hos värdarna, nu gäller det bara att sätta punkt för anfallen också. Kan Arsenal få spets på sina anfall vinner de detta komfortabelt. Ettan singlas.

8. Boca Juniors - Huracán 2

Boca Juniors är såklart ett av Argentinas mest välkända klubblag och här är känslan att tipparna går efter namnet. Visst är Boca med i toppen av tabellen samtidigt som fem raka segrar finns i närtid. Det har dock varit knappa triumfer trots ett till stora delar enkelt spelschema. Senast mot jumbon Lanús dröjde det till den 90:e minuten innan den före detta Marseille-liraren Dario Benedetto satte dit matchens enda mål. Huracán ligger bara två pinnar bakom Boca och har tagit poäng i nio av tio bortamatcher. De vann faktiskt en cupmatch här i början av året och när värdet hamnar klockrent till vänster är det tvåan som lockar mest. Fyll på med krysset på större system.

Kupongens bank! - Arsenal de Sarandí

Aldosivi är verkligen inte bra och får slå ur underläge i Avellaneda. Arsenal är betydligt stabilare och kan bara anfallarna ställa in siktet vinner de detta.

Dagens rensare! - Huracán

Senast dessa lag möttes på den här arenan vann Huracán. Boca Juniors får högt förtroende av tipparna, troligen tack vare ett välkänt namn, men detta är ett helt öppet möte. Gå för skrällen!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Systemförslag:

36 rader

1
1
X
2
2
1
2
3
1
2
4
X
5
1
X
2
6
1
7
2

216 rader

1
1
X
2
2
1
2
3
1
4
1
X
2
5
X
2
6
1
X
2
7
1
8
X
2


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
120 kr gratisspel
9.4
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 1000 kr
8.4
18+ Endast nya kunder | Lägg ett kombospel med minst tre val som ditt första spel, få ett gratisspel till samma värde om ditt spel inte går in (max 1000 kr) | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

LeoVegas

Få 100 kr gratisspel

Hämta bonus
18+ år. Endast nya spelare. - Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus - Fullständiga regler och villkor gäller.