Veckans första Topptips sträcker sig hela vägen in på onsdagen och erbjuder det mesta för en fotbollsälskare. Serie A, Ligue 2, Eerste Divisie och FA-cupen är alla spelformer vi ska kika på och vi sätter av mot åttlingen direkt!

Spelstopp: 19.59

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Parma Calcio 1913 US Lecce
1. Parma Calcio 1913 - US Lecce Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Nyblivna Juventus-spelaren Dejan Kulusevski och hans Parma åkte till Bergamo i förra veckan för att ta ytterligare steg mot Europa-platserna. 90 minuter senare hade Atalanta gjort slarvsylta av skinkorna där siffrorna till slut skrevs till förnedrande 0-5. Chans till uppryckning här då nykomlingen Lecce kommer på besök under måndagskvällen. Gästerna har efter förutsättningarna gjort det bra och placerar sig för närvarande en poäng ovanför nedflyttningsstrecket. På resande fot är det dessutom så att bortalaget plockat mer än dubbelt så många poäng som på sin hemmaplan. Imponerande siffror och när ettan streckas iväg i raketfart väljer vi att gardera från höger i inledningen.

FC Lorient SM Caen
2. FC Lorient - SM Caen Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Ett lag som verkligen fått upp ångan i Ligue 2 är Lorient. En ynka poäng är nu det enda som skiljer Les Merlus från serieledning inför mötet med Caen. Inte särskilt svårt att ta in då bland annat de fem senaste tävlingsmatcherna på Stade du Moustoir alla inneburit segrar. Caen har bara förlorat sex matcher under hela säsongen, men de nio oavgjorda har lett till att en placering på undre halvan är vad som visas i spegelbilden. Ettan är stark och det är också med den vi börjar, men fler procent lär landa in på den och då är det krysset som åker med på större system.

Jong AZ Alkmaar TOP Oss
3. Jong AZ Alkmaar - TOP Oss Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Till Nederländerna far vi härnäst för ett par besök i andradivisionen Eerste Divisie. Det första mötet sker i de nedre regionerna där Jong AZ välkomnar FC Oss till Alkmaar. Värdarna har vunnit sina tre senaste matcher på hemmagräs och med det skapat ett välbehövligt andrum nedåt i tabellen. När Helmond var här och förlorade med 1-4 i början av december satte Zakaria Aboukhlal alla fyra mål och om han inte spelar med seniorerna så ökar Jong Az:s vinstchanser ett par snäpp. Gästerna tillhör seriens tre sämsta lag vad gäller bortaspel och har också förlorat de tre senaste ligafajterna. Ettan spikas hela vägen upp till 50 procent.

Jong PSV Eindhoven Jong Ajax Amsterdam
4. Jong PSV Eindhoven - Jong Ajax Amsterdam Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Tungviktsmöte avslutar det nederländska äventyret där PSV:s och Ajax akademier drabbar samman i Eindhoven. Här skiljer det dock betydligt mer mellan lagen än vad det gör i finrummet. Jong Ajax är klart bäst i klassen i landet och kan vid seger här gå upp i delad serieledning. Hemmalaget har bara en seger på de fem senaste i ligan och här lär det heller inte bli någon ändring på de siffrorna. Form och klass hos gästerna avgör och tvåan till under 60 procent är tagen.

Manchester United Wolverhampton Wanderers
5. Manchester United - Wolverhampton Wanderers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Så till returmöten i FA-cupen där vi börjar på onsdagen. Manchester United kom till matchen mot Norwich i helgen med mörk form och en rad frågetecken. För tillfället blev det istället utropstecken då de röda avgick med en klar 4-0-seger efter bland annat dubbla mål av Rashford och ett från Martial. Wolves mötte ett enormt skadedrabbat Newcastle hemma på Molineux och på förhand var det en trea som bara skulle tas. Efter två tidiga mål stod det 1-1 på tavlan och det resultatet stod sig också matchen ut. Här lär matchbilden dock passa Vargarna bättre, men på Old Trafford brukar Solskjaers gäng höja sig några snäpp. Börja till vänster, men det är givetvis inte fel att ta med alla tecken i denna fajt.

Tottenham Hotspur Middlesbrough FC
6. Tottenham Hotspur - Middlesbrough FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Tottenham stod för en stark andra halvlek i förlustmatchen mot omöjliga Liverpool. Son var tillbaka från avstängning och kommer att bli livsviktig då Harry Kane är utanför spel en period på grund av skada. Här är det dags för returmöte mot Middlesbrough under tisdagskvällen och det är ett formstarkt bortalag som kommer på besök. Gästerna har nämligen inte förlorat någon av de sex senaste tävlingsmatcherna och kommer definitivt att se sina chanser i norra London. Ettan kommer att bli hårt streckad och i jakten på utdelning målas det hela vägen.

Tranmere Rovers Watford FC
7. Tranmere Rovers - Watford FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Watford såg ut att göra processen kort med Tranmere i det första mötet. 3-0-ledning i halvlek och allting gott så långt. I andra slog dock Nigel Pearsons mannar av på takten och bjöd mycket onödigt in Liverpool-laget i matchen igen. 3-3 slutade spektaklet och således väntar ett omspel här, denna gång i hamnstaden. Båda lagen spelade också i helgen där gästerna imponerade med en fin 3-0-viktoria borta mot Bournemouth. Värdarna orkade bara med 0-0 mot Southend och här kommer den bredare truppen hos The Hornets komma väl till användning. Krysset är inte nödvändigt förrän på större lappar.

Blackpool FC Reading FC
8. Blackpool FC - Reading FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Kupongen avslutas på Bloomfield Road där Blackpool hade spelledigt i helgen. Således kommer värdarna utvilade till returmötet med Reading som däremot har en extra match i benen. 2-2 mot tisdagens motståndare följdes upp av ännu en oavgjord tillställning i form av 1-1 mot Nottingham på hemmagräs. Båda målen där föll långt in på tilläggstiden och det är ingen vild gissning att det är slitna ben hos gästerna. Blackpool visade i första mötet att de kan stå upp väl och här är samtliga tecken att föredra.

Kupongens bank! - Jong Ajax

Det skiljer en hel drös poäng mellan lagen och även om gästerna inte får gå upp i högsta serien kommer det vara ett heltaggat Jong Ajax i Eindhoven. Den femte raka segern (alla tävlingar) kommer här!

Dagens rensare! - Lecce

Kanske har det svenska folket fått lite hybris med tanke på hur omtalad och uppskriven Dejan Kulusevski varit den senaste tiden. Strecken blir i alla fall väldigt vänstervridna och Lecce har tagit poäng mot betydligt bättre lag än Parma under säsongen.

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

36 rader

1
X
2
2
1
3
1
4
2
5
1
X
6
1
X
2
7
2
8
1
X
2

216 rader

1
X
2
2
1
X
3
1
4
2
5
1
X
2
6
1
X
2
7
X
2
8
1
X
2

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Ett inlägg av