Speltips: West Ham-Chelsea: Ett slagfält på Olympiastadion

Christopher Nkunku
Derby och lunch-match på de brittiska öarna i eftermiddag. West Ham tar emot Chelsea hemma på Olympiastadion i London och jag förväntar mig ett nytt slagfält.

Levande spel

2024-09-21 13:30
Över 27.5 skott @ 1.70
West Ham United FC
Chelsea FC
2024-09-21 13:30
Över 4.5 kort @ 1.85
West Ham United FC
Chelsea FC


Ligaåttan Chelsea tar den korta resan till Olympiastadion för att gästa West Ham under eftermiddagen. Vi kliver in i omgång fem av årets Premier League upplaga och tre poäng skiljer dagens motståndare.

Chelsea har precis som Hammers blandat och gett under upptakten, och vi har inte fått några känslor av att Maresca börjar sätta en tydlig spelplan.

West Ham på andra sidan har varit rätt röriga dem med. Trots ett, på många håll spännande material, har effekten uteblivit och The Irons har fått kämpa för varje poäng såhär långt.

West Ham

Inför säsongen snackade vi mycket gott om West Hams offensiv. Man fick till slut behålla trion Paqueta, Kudos och Bowen. Man adderade dessutom EM favoriten Füllkrog och kanske fanns ett par sista år av kraft kvar i rutinerade Antonio och Ings. Ja, som ni hör finns gott om offensiva alternativ, men är verkligen lag byggt från rätt håll?

West Ham har inlett säsongen med en vinst, ett kryss och två nederlag. Förlusterna har kommit hemma mot Aston Villa och Manchester City. Segern bärgades på Selhurst Park mot Palace och nu senast blev det en delad poöng mot Fulham på Craven Cottage. Framåt har man imponerat föga. Två mål i vinstmatchen mot Palace, och ett i de övriga tre.

Vad som dock stuckit ut i Hammers tidiga matcher här, är antalet skott. Både för och emot. West Ham är etta i kategorin och har följande data med sig in idag.

  • West Ham-Aston Villa - 14-15
  • Palace-West Ham - 14-18
  • West Ham-Bournemouth - 15-12 (CUPSPEL)
  • West Ham-Man City 11-23
  • Fulham-West Ham 21-11

Här tycker jag vi kan ta cupspelet lite med en nypa salt, då det oftast roteras en del i tidiga skeden.

Tittar vi på Lopetegui's West Ham, så får han idag klara sig utan Füllkrog. Tysken jobbar med en skada och väntas ej komma till spel. Emerson har också han varit skadad, men tycks med största sannolikhet vara redo.

Hammers väntas med andra ord ställa en stark elva på planen, men frågan är hur man hanterar Chelseas dito?

Chelsea

Som vanligt är det mycket snack om Chelsea. Nya tränare och nya spelare kommer in oftare än vi byter kallingar, och med nya ideér skapas också nya förhoppningar. Mina förhoppningar är inte enorma, men jag tror ändå att Chelsea bör ha god chans att slåss med några lag om fjärdeplatsen. Topp tre känns rätt given i min värld. Man City, Arsenal och Liverpool är alla ett steg framför.

Till dagens kamp kommer tränare Maresca att få klara sig utan Reece James, Romeu Lavia och Malo Gusto. Enzo Fernandez och Kiernan Dewsbury-Hall har båda lidit av sjukdom i veckan, men har tränat för fullt nu nära matchdag. Vi kan därför vänta oss ett starkt Chelsea lag och precis som för West Ham, bör ingen större rotation ske.

Chelsea kommer närmst från en 1-0 seger mot Bournemouth. Segern satt väldigt långt inne, men till slut kunde Nkunku hitta nätrassel. Utöver Cherries, har Chelsea besegrat Wolves i en galen batalj på Molineaux i Birmingham. I premiären föll man hemma mot mästarna City och hemma mot Palace slutade det med ett kryss.

Tittar vi på siffror i Chelseas matcher, så innehåller dem inte fullt lika många skott.

  • Chelsea-Man City 11-10
  • Wolves-Chelsea 12-14
  • Chelsea-Palace 13-9
  • Bournemouth-Chelsea 19-9

Rätt tydligt dock att Chelsea inte är där ännu. Men har svårt att föra matcherna och göra dem till sina, men offensiv kraft och skottvilja finns ändå från flera spelare.

Summering och speltips:

Jag tror dagens match kommer att betyda en hel del för båda lagen. Det är såklart för tidigt att tala om säsongsdefinierande matcher i omgång fem. Men jag tror det är lite av en vågskål här. Skulle West Ham få med sig ett bra resultat här kan man komma att lyfta. Skulle Chelsea förlora kommer det blåsa ordentligt. Kommer Chelsea hit och klär av West Ham, talas det istället om Marescas stora vändning och kanske kan Chelsea bli ett tydligt topplag.

Mycket tankar, men jag väljer att förbi se vanliga spel som mål och handikapp här. Visst tror jag på en del mål här, men övern är också väldigt pressad. Jag tror att West Ham kan fixa poäng, men Chelsea är inte tillräckligt nedspelade för att ta andra sidan.

Jag kommer därför spela dubbla statistik spel idag.

Spel #1 handlar om skott. Över 27.5 skott i matchen till 1.70 inne hos Bethard

Oddset sticker ut mot konkurrenterna som värderar det till runt 1.50-1.55. West Ham har släppt till 44 skott emot sig under sina två senaste matcher, och idag väntar ett nytt tufft motstånd. Jag tycker denna känns superfin, men håller mig ändå till 1U flat, då jag normalt sett inte är inne och petar på dessa marknader varje vecka.

Spel #2 handlar om kort i matchen. Över 4.5 kort till 1.85 inne hos bet365

Chelsea har varit en av ligans grisigaste lag under de första fyra omgångarna. Laget drog på sig nio gula kort senast borta mot Cherries, fyra hemma mot Palace och tre i krossen mot Wolves. I premiären mot City blev det bara ett. Chelsea har gått över 4.5 kort i 3/4 inledande matcher. West Ham är över 3/5 inledande (ink cup).

Idag dömer orutinerade Samuel Barrott matchen. Han gör sin första PL säsong i år, och har nu dömt tre matcher såhär långt. Samtliga matcher har gått över 4.5 linan. Brighton-Ipswich = 7 kort, Soton-Forest = 6 kort och Brentford-Palace 6 kort.

För ovanlighetens skull jobbar jag mycket data i detta inlägg, och mindre känsla. Men det känns faktiskt fint på förhand, jag tror som sagt på ett rätt hett möte lagen emellan. Senast de begav sig mellan lagen, hade vi 38 skott men bara fyra kort. Mötet här på Olympiastadion ifjol slutade dock med 27 skott och 8 kort.






Levande spel

2024-09-21 13:30
Över 27.5 skott @ 1.70
West Ham United FC
Chelsea FC
2024-09-21 13:30
Över 4.5 kort @ 1.85
West Ham United FC
Chelsea FC


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
Snabbare

100% upp till 2000 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya kunder, ett erbjudande per kund | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.