Speltips: Crystal Palace-Luton: Vidöppna The Hatters gästar Selhurst Park

Luton Town
Crystal Palace tar i eftermiddag emot Luton Town hemma på Selhurst Park i södra London. Ett hemmalag mitt i ingenmansland tar alltså emot en betydligt mer pressad nykomling. Tre livsviktiga poäng för The Hatters står på spel, men har laget lyckats täta till bakåt?

Levande spel

2024-03-09 16:00
Båda lagen gör mål @ 1.75
Crystal Palace FC
Luton Town
2024-03-09 16:00
Tahith Chong 1+ skott på mål @ 2.35
Crystal Palace FC
Luton Town


Roy Hodgson's tid i Londonklubben Crystal Palace nådde till sist sin ände. Inget ont mot gubben som gjort mycket gott för både fotbollen och inte minst Palace under många år, men det var nog läge för ett farväl.

Palace med 28 inspelade poäng befinner sig på en 14e plats i Premier League tabellen, och vi kan väl klassificera dem någonstans i ett ingenmansland med elva matcher kvar att spela. Samtidigt kanske man inte kan slappna av allt för mycket då en förlust idag skulle betyda fem poäng ner till nedflyttning.

Dagens gäster, den lilla klubben Luton Town är som bekant nykomling i årets upplaga av PL och är väl också det laget, som gjort de bäst av de svaga tillskotten i serien. Luton finns precis under strecket inför dagens match och upp till Nottingham är det fyra poäng. Samtidigt har the Hatters också en match mindre spelad. Betydelsen av dagens drabbning blir som ni hör enorm.

Crystal Palace

Sedan Roy försvann från rodret i klubben har nu laget gjort tre fighter. 3-1 förlusten hemma mot Chelsea blev nog, och klubben agerade. Mötet med Everton på Goodison Park i Liverpool den 19e februari leddes av interimlösningen Paddy McCarthy och direkt blev det poäng. 1-1 där, följdes upp med en seger direkt för nya tränarvalet, Österrikaren Oliver Glasner. Glasner närmst från Frankfurt i Bundesliga besegrade bottengänget Burnley med klara 3-0. Ser vi till insatsen, en väldigt stark sådan.

När Palace och Eze tryckte in 1-0 på Tottenham Hotspur Stadium i mitten av den andra halvleken senast, trodde nog många av oss på en ny knall. Så blev dock inte fallet, Spurs reste sig, gjorde tre mål på en kvart och vann bekvämt londonkampen.

Till dagens drabbning kan Palace kliva ut på gräsmattan med så gott som samma lag som senast. Inga större nya avbräck finns att tala om. Michael Olise och Marc Guehi saknas fortfarande, och så även Cheick Doucoure. Jordan Ayew som gick av senast, sägs vara klar för spel efter en lättare skavank.

Hemma på Selhurst Park långt ner i de södra stadsdelarna, har hemmalaget varit ungefär lika starka som man varit på resande fot. Inget sticker ut här, 15 av lagets 28 poäng har tagits här. Men efter slakten av Burnley här för drygt två veckor sedan bör man gå in med huvudet högt och gott mod.

Luton Town

Luton har nog charmat många av oss under säsongen 23/24. Samtidigt befinner man sig ännu under det där jobbiga strecket. Formmässigt är det horribelt. Trots en frejdig offensiv fotboll stundtals, har laget inte mäktat med en seger sedan 4-0 skrällen hemma mot Brighton i slutet av januari.

Skulle klubben förlora i eftermiddag, blir det den sjätte på raken och självklart bör detta sätta sig i skallen på spelarna som måste börja lösa lite poäng.

20 inspelade poäng såhär långt räcker alltså bara till en 18e plats i tabellen. Fyra poäng upp till säker mark alltså. Luton har tagit nio poäng på resande fot, men de som kanske är mest jobbigt i Hatters resultatrad är den negativa målskillnaden. Nykomlingen har i snitt släppt in 2.42 mål per bortamatch, och detta måste såklart bli vassare om man skall lyckas kriga sig kvar. Framåt är det mer rimligt, då laget har gjort drygt 1.3 mål per fight som gästande lag.

Till dagens kamp har tränare Rob Edwards fortsatt en hel del huvudbryn. Utan att besitta någon vidare bred trupp, har han mängder av skador och sjukdomar att bolla med. Idag får han fortsatt klara sig utan sin kanske bäste offensiva spelare den här säsongen Elijah Adebayo. Man saknar även viktiga backen Amari'i Bell och på fältet Albert-Mboyo Sambi Lokonga. I varje lagdel finns alltså avbräck som förmodligen skulle startat om de varit friska.

I stället får man då lita på de manskap man har till sitt förfogande. Framåt lär den tidigare delvis petade kaptenen Carlton Morris få fortsatt förtroende, och detta är inte fy skam. Killen har nu gjort mål i fyra av lagets senaste matcher. Tid på planen lär även nederländaren Tahith Chong få. Killen med det härliga hårsvallet är nog den som imponerat mest på mig på senare tid. Uppenbarligen även på tränaren, eftersom han gått från bänkspelare till start i offensiva led.

Viktigaste i Luton offensiven måste ändå vara den evigt unge Ross Barkley. Engelsmannen som nu hunnit fylla 30, har varit fenomenal långa stunder under säsongen, och visst trodde man väl att Premier League var över när han lämnade Chelsea 21/22.

Summering och speltips:

För att tratta ner det jag skrivit ovan något, så tänkte jag först gå in på hemmalaget. Ett hemmalag som i år inte stuckit ut något vidare här hemma, men som tidigare varit starka här kommer in till match i hyfsat gott mod. Förlusten mot Spurs sved så klart. Men laget bör kunna ta med sig insatsen mot Burnley dess förinnan och idag kliver man in som en favorit igen.

Luton är nykomlingen som bara gasar. Framåt skapar man farliga chanser VARJE match. Bakåt är man dock lite charmigt usla. Ett snitt som närmar sig tre insläppta per fight, håller såklart ej.

Idag finns defensiva tapp i Palace backlinjen, och så även i Lutons dito.

Jag tror faktiskt vi kan få en rätt underhållande match på Selhurst Park, jag tror vi kommer få se en del mål och jämför jag över/under oddset kontra båda lagen gör mål, så är det densamma i princip. Då faller min röst på det sistnämna.

Huvudspelet i matchen blir därför Båda lagen gör mål till 1.75 inne hos Expekt.

Med tanke på hur Luton sett ut både framåt och bakåt, tycker jag denna känns superaktuell. TIO raka fighter med mål framåt trots möten med bland annat Manchester City, Liverpool, Manchester United, Brighton och Newcastle. 9 av dessa 10 har man även släppt in minst ett mål.

För Palace del blir historian något annorlunda, men jag tycker inte siffrorna är lika relevanta då laget har en tränare med helt ny spelfilosofi på bänken.

Matchens andra spel faller på en spelarspecialare. Ett skottspel på tidigare nämnda Chong. Ö0.5 skott på mål till fina 2.35 spelas rätt hårt inne på Expekt

Nederländaren har nu måttat sju skott på mål under de tre senaste fighterna. Gott om speltid i en offensiv roll har gjort sitt, och av dessa sju skott har tre hamnat på mål. Ett i varje enskild match. Chong lär fortsatt få spela offensivt strax bakom Morris på topp. Skall aldrig stå över 2 i min värld.

Njut nu av den fina helgen, och missa inte dagens Stream om en dryg timme. Jag själv tar paus idag.






Levande spel

2024-03-09 16:00
Båda lagen gör mål @ 1.75
Crystal Palace FC
Luton Town
2024-03-09 16:00
Tahith Chong 1+ skott på mål @ 2.35
Crystal Palace FC
Luton Town


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.