Speltips: Nottingham-West Ham: Vinn eller försvinn, Moyes!

Jarrod Bowen och Lewis Cook
Ångestladdat möte väntas på City Ground i Nottingham under lördagen. Premier League kliver in i omgång 25 och vi har två lag som längtat länge efter en seger nu.

Levande spel

2024-02-17 16:00
West ham +0.25 @ 1.83
Nottingham Forest
West Ham United FC


Under lördags eftermiddagen har vi häftigt mycket premier league fotboll från de brittiska öarna. Redan 13.30 kickar vi igång dagen med ett möte på Gtech Stadium, London där Brentford gästas av serieledarna Liverpool. Vi avslutar dagen med ett riktigt pangmöte uppe på Eastlands, när Manchester City tar emot småkrisande Chelsea. Dessförinnan har vi som vanligt en drös med matcher runt 16. Vi bockar såklart av ett stryktips där mellan och jag hoppas ni följer vår lördagsstream 12.00, där vi snackar upp det hela inne på Twitchkanal

Mitt fokus i text kommer hamna på mötet mellan två lag som inte vunnit på väldigt länge. Mötet mellan Nottingham Forest och West Ham United, som spelas på City Ground i Nottingham imorgon klockan 16.00, svensk tid.

Även om det finns en hel del poäng att spela om och lag bakom, så börjar snaran dras åt allt mer.

Nottingham Forest

Nottingham finns på en 16 plats i tabellen. För närvande har man ynka två poäng ner till Everton under strecket och självklart bör man känna av vinddraget. Verkligheten är den att Nottingham inte har vunnit en fotbollsmatch i seriespel under 2024. Den 30e december besegrades ett då väldigt skakigt Manchester United med 2-1 hemma på City Ground och sedan dess har alltså fyra matcher passerat.

Totalt har Forest spelat ihop 21 poäng på 24 matcher. Framåt har det sett okej ut med 30 gjorda, men bakåt har det läckt desto mer, när vi summerar det till hela 44. Enbart tre lag är sämre i den kategorin, nykomlingarna Luton, Blades och Burnley.

Tittar vi på Nottinghams trupp för morgondagen, så har vi fått det bekräftat att AFCON avbräcken kommer fortsätta att saknas även denna helg. Varken Ola Aina, Willy Boly eller Ibrahim Sangaré kommer komma till spel och dessa herrar får såklart ses som defensiva tapp i bygget. Framåt finns fortfarande Nya Zeeländaren Chris Wood på skadelistan.

I grunden har väl det klassiska gänget en rätt hyftsat trupp. Ledningen har lagt stora pengar på transfers de senaste åren, och en viss bredd har man ändå skapat. Framåt har vår svensk Elanga, varit en av dessa.

Traditionellt är Forest ett väldigt starkt hemmalag, men det kan vi inte riktigt säga stämmer i över denna säsongen. Hitills har laget spelat 12 fighter här hemma, och snittet är inte högre än en poäng per match. Dessutom har man en negativ målskillnad 17-20.

Formmässigt har Nottingham tre förluster och två kryss på dess fem senaste ligamatcher. Räknar vi in cupmatcher mot klart beskedligare motstånd, fick man alltså slita till sig en seger efter straffar mot Championshipgänget Bristol City.

West Ham United

West ham kommer in till matchen imorgon precis lika iskalla som sin motståndare. Åttan i Premier League tabellen reser till Nottingham med 0-9 över två matcher i närminnet. Senaste segern föll borta Emirates i derbyt mot Arsenal den 28e december.

För West Hams del ser inte frånvarolistan inte lika dyster ut som för Nottingham. Klubbens tränare David Moyes kommer till spel med en näst intakt trupp, då enbart lagets brasse Lucas Paqueta saknas. Den offensiva stjärnan Michael Antonio sägs vara tillbaka från skada och tillsammans med andra tunga namn så som Jarred Bowen, Mohammed Kudus och James Ward-Prowse finns ändå gott om offensiv kraft här.

David Moyes fotboll som var väldigt effektiv under hösten, har inte varit särskilt utslagsgivande nu under vårstarten, och kanske är det verkligheten som börjar komma ikapp nu. Hammers har såklart sprungit för bra, men har ändå ett väldigt fint fotbollslag till sitt förfogande.

Att förlora mot Arsenal och Manchester United är såklart ingen skam, men på sättet man gjorde det kunde dock kritiseras.

West Ham har tagit 17 av sina 36 poäng på resande fot, vilket får ses som ett skapligt facit ändå. Man är åttonde bästa lag i momentet, och gör ändå i snitt 1.5 mål framåt per bortamatch.

West Ham har dessutom mött en hel del topplag på resande fot, och ser vi till möten med botten, så har man besegrat både Luton och Burnley borta. Dessutom har man löst poäng mot Blades.

Summering och speltips:

Jag är en av David Moyes stora "hatare". Jag snackar ofta ner honom i både sändning, poddar och i mina inlägg. Jag tycker fotbollen han väljer att spela gör att mina ögon blöder i långa stunder, men jag är också frisk nog att medge att man tagit en hel del poäng, och att en överstor spin nu slagit till efter dåliga resultat på senare tid.

Ett så gott som fullt friskt West Ham reser till Nottingham utan flera viktiga defensiva kuggar skall i min värld inte så som "klara" dogs här. På neutral plan håller jag West Ham i handen alla dagar i veckan och på City Ground kanske det skall vara even.

Formen på dem båda är helt kass. West Ham har läckt som ett såll på senare tiden och har nu förmodligen lagt veckan på att fokusera på att sätta defensiven inför morgondagen.

Mitt spel kommer vara semitungt här, och det kommer landa i gästernas hamn.

WEST HAM +0.25 till 1.83 inne hos bet365

Den djärve kan kliva på raka tvåan till över 3 gånger smeten här, men jag är lite rädd att Nottingham lyckas gneta sig till ett nytt kryss på något vänster och tar därför +0.25an. Skulle vi hitta ett oavgjort resultat i matchen, får vi ändå halva vinsten utbetald.

Hoppas ni känner förtroende för speltanken och hakar. Välkommen lördag!






Levande spel

2024-02-17 16:00
West ham +0.25 @ 1.83
Nottingham Forest
West Ham United FC


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.