Speltips: Manchester City-Liverpool: Storslagen batalj på Eastlands, titelmatch redan i november?

Liverpool v Nottingham Forest
Helgens stora smällkaramell hämtas från Etihad Stadium i Manchester. Regerande mästarna Manchester City tar emot ett formtoppat Liverpool. Avspark lagom till lunchkaffet.

Levande spel

2023-11-25 13:30
Liverpool +0.75 (AH) @ 1.99
Manchester City FC
Liverpool FC


Som jag skrev i leaden, så spelas helgens stora match redan tidigt under lördagen. Redan strax efter lunchen sparkar lagen igång, och jag har ruskigt stora förväntningar på bataljen.

Att Manchesterklubben är en gigant i världsfotbollen idag är väl ingen underdrift. City har vunnit fem liga titlar på sex år, och har nu tre raka i England. Klubben kan dessutom triumfera med en Champions League titel ifjol.

Ser vi på lördagens motståndare Liverpool, så är man också en Storspelare. Även om man inte vunnit ligan sedan 19/20, har man varit en konstant rival till City under de senaste 6-7 åren. Sedan huvudtränare Jürgen Klopp kom in och tog över 2015, har Liverpool verkligen hittat tillbaka till fornstora dagar.

Inför lördagens viktiga match finns City i serieledning med 28 inspelade poäng. En poäng bättre än Liverpool på 27. Tittar vi på möten inbördes så spelade lagen mot varandra hela fem gånger under kalenderåret 2022. Liverpool vann tre av dessa, City ett och det sista mötet slutade oavgjort 2-2. Senast det begav sig på Etihad i Manchester var dock i april. Det mötet vann City med klara fyra mål mot ett.

Manchester City

Även om inte City varit sådär superheta under den första fasen av säsongen, leder man nu tabellen. 28 inspelade poäng av 36 möjliga, och en målskillnad på 32-12.

Strax före landslagsuppehållet spelade City en underhållande match mot Chelsea. Målen flödade i matchen och till slut fick Manchester klubben resa hem från London med en pinne. 4-4 på tavlan räcker gott för att förklara hur matchen såg ut. Spelmässigt tycker jag dock inte att City var så imponerande som man kan tänka sig. Visst, gör man fyra mål borta på Stamford Bridge, så skall vi väl inte tala om någon usel match, men samtidigt släpper man också Chelsea hela fyra gånger. Dessutom kunde City månne haft en utvisning i matchen.

Till lördagens kamp har City dragits med skaderykten. Skyttekung Erling Hååland saknades i Norges kvaltrupp på grund av skada, så gjorde också mittfältsankaret Rodri och målvakten Ederson. Nu tror jag dock mycket av detta är rökridåer och att samtliga kommer till spel.

Vad vi dock kan slå fast, är att City kommer sakna Mateo Kovacic och Matheus Nunes. I min boka inga startspelare om Guardiola skall mönstra sin bästa elva, men möjligen att Kovacic skulle finnas på planen för att stärka upp den defensiva balansen. Kevin de Bruyne är långtidsskadad och kommer inte heller han till spel. Nathan Aké kämpar mot uret.

Tränare Pep Guardiola brukar gilla att trolla med sina lag. Men här tror jag faktiskt att han ställer ut starkast möjliga lag. Ederson lär stå i målet, i försvarlinjen kan vissa förändringar ske, men högre upp i banan tror jag vi får se Bernardo Silva och Rodri på centralt fält. Vi kan även tänka oss att Doku får fortsatt förtroende ihop med Alvarez, Hååland och Foden.

Liverpool

I Liverpool lägret bör det vara goda miner efter 3-0 krossen av Brentford före uppehållet. Den Uruguayanska stjärnanfallaren Darwin Nunez har börjat spela allt mer, och gör mål efter mål. Mohammed Salah flyger fram i sitt bästa jag, och som jag skrivit på twitter tror jag Liverpool blir livsfarliga i titeljakten i år.

Möjligen att det långa resandet för flera sydamerikanska spelare kan påverka lördagens tidiga avspark, men jag väljer att inte tro det. Är det någon match man är påslagna på, så är det rivalmötet mot City. Vi har sett många häftiga bataljer genom åren, och så lär det även bli på lördag.

Tillbaka i spel har Klopp Argentinaren Alexis Mac Allister. Tillbaka i full träning tycks också Ryan Gravenberch, Ibrahima Konate, Joe Gomez och Curtis Jones vara. På Liverpools skadelista har tysken dock sin ordinarie ytterback Andrew Robertson. Här finns också Thiago som varit borta ett bra tag nu.

I sin helhet tänker jag precis som jag gör med City-laget. Pool har en bred trupp och avbräck bör man kunna hantera med ersättarna.

Jag skulle kunna tänka mig att Klopp väljer att ställa följande lag på planen på lördag: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Tsimikas; Szoboszlai, Mac Allister, Gravenberch; Salah, Nunez, Jota.

Här kan vi väl diskutera om Gomez kanske går för Tsimikas, men jag tvivlar på det efter poängskörden senast.

Summering och Speltips:

På förhand finns goda förhoppningar till att vi får en riktig pang-match på lördag. Jag väljer att ta vissa skaderykten med en nypa salt och ser det hela mer som ett spel. Så kallade rökridåer från båda led.

Jag tror vi får se två riktigt starka startelvor från båda tränarna, och då tror jag vi får en riktigt jämn tillställning.

Vi har sett hur Liverpools snabba omställningsspel kan skada City förr, och jag är livrädd att den gör det på nytt. Jag tycker därför att vi har en lite väl stor hemmafavorit här. Självklart skall Man City vara favoriter som mästare och serieledare på hemmaplan, men jag tror faktiskt inte man vinner i parantet med oddset med nuvarande form.

Jag var som sagt inte vrålimponerand av City före uppehållet. Man hade det kämpigt med Chelsea som är ett sämre lag än detta Liverpool.

Matchen betyder enormt mycket för lagen, och vi kan nog se det hela som en tidig seriefinal. Spurs & Arsenal i all ära, men jag tror titeln kommer delas ut till någon av dessa.

Mitt spel i matchen kommer därför landa på gästerna. Jag spelar Liverpool +0.25 till 1.99 inne hos bet365, jag tycker denna skall ner runt 1.88 och tar därför spelet med en medel insats (flat)

Ta hand om er, på återhörande!






Levande spel

2023-11-25 13:30
Liverpool +0.75 (AH) @ 1.99
Manchester City FC
Liverpool FC


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.