Speltips: Brentford-Arsenal: Målrikt i Londonderbyt?

Mathias Jørgensen
Under lördagskvällen tar Brentford emot Arsenal hemma på Community Stadium. Frågan vi ställer oss, är om ett skadeskjutet Brentford kan behärska detta?

Levande spel

2023-11-25 18:30
Båda lagen gör mål @ 1.84
Brentford
Arsenal FC


ÄNTLIGEN är landslagsfotbollen förbi för den här gången. För Sveriges del betydde samlingen noll och ingenting. En känsla som också återspeglades på mitt fokus. Jag såg valde att inte se särskilt mycket fotboll under helgen, och istället umgås med mina nära och kära.

I helgen blir det dock full action från de europeiska toppligorna och som vanligt finns mitt fokus på England och Premier League här inne. Ni som följer mig på twitter vet att jag redan slängt ut ett par tidiga spel där som redan börjat droppa neråt.

Detta blir helgens första inlägg här inne på 1x2, och här kommer vi att ta en titt på London-derbyt från Gtech Community Stadium, där hemmalaget Brentford tar emot bortalaget Arsenal under lördagskvällen. Matchen sparkar igång lördag 18.30 och blir nog en härlig avslutning på ett häftigt lördagsprogram från England.

Vi har ett möte mellan serieelvan Brentford och trean Arsenal.

Brentford

Efter en rätt så stukad inledning på säsongen för Brentford, började bina tugga igång lagom till oktober månad. The Bee's vann tre raka matcher mellan perioden 21/10 och 4/11, och framförallt var det offensiven som tycktes hitta mark igen. 3-0 hemma mot Burnley, följdes upp med 2-0 borta mot Chelsea och till slut blev det också en 3-2 seger hemma mot Hammers.

Dessvärre för Thomas Franks mannar, blev det en tydligt förlust borta på Anfield precis före uppehållet. Trots två bortdömnda mål för hemmalaget, föll Brentford med klara 3-0 mot Liverpool.

I sin heltid tycker jag dock att Brentford hittat stabiliten igen. Vi vet att laget inte har några enorma muskler rent ekonomiskt. Vi vet också att man ofta valt att gå det skandinaviska spåret med där bland annat dansken vid rodret är en tydlig riktlinje.

Hur som helst, Brentford finns alltså på en elfte plats i tabellen när en tredjedel av säsongen är spelad. 16 inspelade poäng på tolv matcher får se som ett godkänt facit, nio av dessa har tagits hemma.

Till lördagens hemmamatch har hemmatränare Frank lite att tänka på. Sedan tidigare vet vi att succéanfallaren Ivan Toney är avstängd stora delar av säsongen. Vi vet även att dansken Mikkel Damsgaard varit långtiddskadad och opererats för detta. Utöver dessa herrar måste vi också nämna de defensiva avbräcken som finns i laget. Rico Henry och Aaron Hickey är båda borta sedan tidigare, och nu under landslagsuppehållet klev också den irländska landslagsmannen Nathan Collins av skadad. Tuffa tapp i försvarsled mot ett offensivt väldigt skickligt Arsenal.

Brentford har gjort mål i samtliga matcher på hemmaplan i år. Man snittar exakt två mål per match framåt här.

Arsenal

Precis som ifjol är Arsenal ett topplag i Premier League. Laget jagar på bakom City och Liverpool i den tighta toppen. För närvarande står Man City, Pool, Gunners, Spurs och Villa på ett poängspann inom fem poäng, och jag kan tänka mig att de kommer fortsätta vara tight en tid framöver.

Före landslagsuppehållet vann Arsenal med 3-1 på hemmaplan mot Burnley i en match man styrde från start till mål. Det var dock på hemmaplan. På Emirates är man starka med 17 poäng på sju fighter, medan man på bortplan har tagit tio poäng på fem spelade matcher.

Inför helgens match mot Brentford finns även här lite frågetecken i matchtruppen. Mikel Arteta väntas ha sin kapten och stjärna Martin Ödegaard tillbaka i spel efter lite skadebekymmer samtidig som hans första val i kassen David Raya inte får spela mot Brentford. In i målet lär istället fjolårets etta, Aaron Ramsdale komma. Inget jätte tapp i min bok, men visst kan det påverka tryggheten något. Utöver detta finns Thomas Partey & Ben White som defensiva avbräck. Vi har även Jurrien Timber och Emile Smith Rowe på skadelistan.

Arsenal har en rätt bred trupp, och bör således kunna balansera detta, men jag vill påstå att både White och Partey är viktiga i Gunners defensiva balans.

Summering och speltips:

En härlig match att vänta på förhand. Vi har två lag som säkerligen vill anfalla. Brentford lär låta Arsenal föra och ha mycket boll. Samtidigt som man själv lär vilja ställa om och skada Arsenal defensiven med sina offensiva vapen i framförallt Mbeumo och Wissa.

Jag tycker Brentford visat en tydligt förbättring i sitt spel på hemmaplan på sistone. Offensiven ser flytande ut på nytt, och med sex mål på de senaste två fighterna framåt, tror jag självförtoendet finns att attackera här.

Senast lagen möttes här vann Arsenal med uddamålet 1-0 i cupen. Fjolårets möte slutade 3-0 i Arsenal favör.

På lördag är dock min känsla att vi får se fler mål, och framförallt mål från båda lagen. Arsenal föll med 1-0 borta mot Newcastle i början av oktober och 3-1 borta mot West Ham bara några dagar innan det.

Tar vi Brentfords defensiva tapp och slår ihop dessa med Arsenals dito, tycker jag att vi bör få en lägre lina en den vi ser här.

Mitt spel i matchen blir därför: Båda lagen gör mål till 1.84 inne hos Nya Expekt. Spelet tas flat(medel), och bör vara spelbart ner till 1.78.

På återhörande!






Levande spel

2023-11-25 18:30
Båda lagen gör mål @ 1.84
Brentford
Arsenal FC


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.