Speltips: US Open Kvartsfinaler Dag 10: Rublev - Medvedev i toppmatch

Daniil Medvedev
Kvartsfinaldags och först ut ett litet rival/vänskapsmöte mellan Rublev och Medvedev

US Open har varit lite av en besvikelse hittils för egen del trots att man suttit fint på det i flera matcher så har inte resultaten gått vägen. Rublev var ett riktigt fint spel och även fast han gjorde det extremt svårt för sig själv genom att choke'a och spela mot Drapers starkaste sida hela tiden (hans backhand) så löste han det till slut när Draper gick ner sig fysiskt som jag trodde. De Minaur spelet kändes otroligt bra när han spelade bort Medvedev i första set och höll en av de bättre nivåerna jag sett han prestera. När båda sedan höll serve på serve i andra set började man räkna hem övern. De Minaur gör ett dåligt game vid 5-4 och tappar setet. Efter det hände något mycket oväntat. De Minaur som är tourens bästa spelare i fysiska matcher, tröttnade helt. Efter det var det raka vägen till mål för ryssen. De Minaur sa efter matchen att han trodde det berodde på alla matcher han spelat under året samt de oerhört tuffa spelförhållandena med värme och hög luftfuktighet som påverkade honom.Han sa även att detta var första gången han tog helt slut på en tennisbana.

Daniil Medvedev - Andrey Rublev 19:30

"It was very tough, the conditions were probably the most brutal we played I think. We have other places like Cincinnati and Tokyo, but it's tough every time. It was for both of us, I mean I thought at one moment I wasn't going to be able to play until the end because it was so tough. Then I looked at him - and he's one of the best guys physically by far - and I thought actually he's starting to move less and less good so I was like okay let's go to 5. I managed to serve much better." Sometimes in these conditions you feel fine and sometimes it's just very tough. Today was the second one, but during the match I was feeling better and better, so hopefully it's going to be the same on Wednesday."

Medvedev efter vinsten mot De Minaur. Med andra ord väldigt tuffa spelförhållanden. Idag förväntas liknande, med 32 grader och sol. Något jag tror är en stor faktor till det spelet jag kommer att rekommendera här.

Inressant matchup. En extrem kontringsspecialist i Daniil och en spelare som är en extremt offensiv från baslinjen. Båda spelare har ett mycket fysiskt spel fast på helt olika sett. Rublev har tidigare haft stora problem med Medvedev då hans retur är för svag för att få in tillräckligt med bollar samtidigt som Medvedev är mycket starkare där vilket gjort att Rublev fått mer att slå på och fastnat i Medvedevs fälla att bli frustrerad och överslå. En väldigt viktig faktor när man möter Medvedev är att ha verktygen för att kunna korta ner duellerna med variation och volleyspel. Rublev trivs absolut bäst bakom baslinjen precis som Medvedev, därför kommer vi förvänta oss långa bolldueller och två spelare som kommer trötta ut varandra i tuffa spelaförhållanden. Tycker Medvedev är en ganska stark favorit här egentligen då han i princip bara slås av just De Minaur av dem med bäst fysik på touren. Han brukar träna i dessa spelförhållande i Monte Carlo, där han bor och köra extra långa pass inför Grand Slams för att vara i toppform. Även fast Medvedev gjorde en bra match mot De Minaur så är den något svårvärderad på grund av faktorerna jag tog upp i början av texten och jag vågar inte lita på honom helt ännu för att spela till dessa oddsen. Jag har en känsla av att den som först kopplar grepp om matchen lär sen kunna utnyttja det till sin fördel med spelförhållandena och gillar underspelet här.

Under 39.0 @ 1.93, Pinnacle 2U

US Open Damer

Var först osäker om jag skulle våga mig på att reka detta men har tillräckligt bra känsla så känner det är värt. Har följt damtennisen lite nu på slutet och fick en bra känsla direkt när jag såg vinnaroddsen på en spelare; Arya Sabalenka. En spelare som haft några mycket kontroversiella år mycket på grund av hennes ursprung från Vitryssland. Något som känntecknat henne har varit hur otroligt nervig hon är när hon ska stänga matcher. Hon kan spela med en mycket hög kvalitet på sin tennis och slå bort vem som helst med sin kraft men när det väl hettar till har hon vikit ner sig. I år efter mycket kämpande lyckades hon till slut vinna sin första Grand Slam i Australian Open. Nu tror jag hon har toppchans till sin andra Grand Slam titel. Pressen borde vara klart lägre efter att äntligen lyckats ta hem en GS titel och när hemmahoppet och supertalangen Coco Gauff läggs ut som favorit reagerar jag starkt. Att ha en hel nations hopp på sig och kanske jämföras med en sådan som Serena Williams ska ej underskattas och jag har mycket svårt att se hur hon som 19-åring ska klarar av detta i en eventuell final. Att hon värderas som favorit tycker jag är fel helt enkelt. Sabalenka ska lösa sin match idag och får sen en match mot Keys, en liknande version av Sabalenka fast den senare är bättre på det mesta eller en havlskadad Voundrosova. Finalen känns nära till hands och möter hon Gauff där ska hon inte vara underdog.

Arya Sabalenka vinna US Open @ 3.15, Betfair 1.5U






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.