Speltips: Chelsea-Nottingham: Öppet, fartfyllt och chansrikt

Chelsea firar
Chelsea spelar mot Nottingham Forest hemma på Stamford Bridge i eftermiddag. Tar Chelsea en ny trea, eller bryter Nottingham sin dystra trend mot topplagen?

"Mitten-match" att vänta i eftermiddag på Stamford Bridge. Ligatian Chelsea tar emot Nottingham som finns på en fjortone plats. Två lag som både fått känna på segerns sötma, men också två lag som fått känna på nederlag. Jag är övertygad om att Nottingham kommer klara sig kvar i högsta serien när den summeras, men samtidigt tror jag att dagens bortamatch på bron, blir en tuff historia.

Chelsea FC

Chelsea har inlett säsongen med blandade resultat, och tränare Pochettino har fortsatt snacka om att de skulle behöva värvas. Samtidigt vet vi alla att Chelsea har värvat för flera miljarder under några fönster nu, och truppmässigt kan man inte säga att de besitter ett svagt material. Närmst in, är Cole Palmer från Manchester City. En klasspelare som vi säkerligen kommer få se i det engelska landslaget snart. Jag blev själv väldigt förvånad när jag hörde att City var beredda att släppa killen. City som hade tappat bland annat Mahrez inför säsongen, valde alltså att även skeppe Palmer, och här tror jag Chelsea gjort ett klipp. Teknisk, snabb och hyfsat målfarlig.

Trots att säsongen inletts precis som ifjol. Mängder av skador och frågetecken, kan faktiskt Chelsea ställa ut en stark elva i eftermiddag.

Chelsea har inte mindre än tio namn på sin aktuella frånvarolista och framförallt kan vi väl nämna nyförvärvet Christopher Nkunku, Carney Chukwuemeka och Reece James. Alla dessa hade förmodligen funnits i en startelva om de vore friska, men just nu får Pochettino alltså förlita sig på andra mannar.

Senast vann Chelsea i cupen med 2-1 mot Wimbledon. Ett roterat lag gjorde jobbet. Tittar vi på ligan, så gjorde Chelsea slarvsylta av nykomlingen Luton senast efter en rejäl show av Raheem Sterling. Den forne Pool och City spelaren, har känts lite på dekis under senare åren, möjligen har nytändningen nu kommit? Sterling var överallt och tillsammans med nye Jackson skapade de magi framåt.

Bakåt ser de dock fortsatt svajigt ut. Chelsea släppte som sagt in mål mot svagt motstånd senast. Mot West Ham blev det tre i röven och i premiären mot Liverpool, kunde man släppt ett par bollar innan man ens hade kommit i matchen. Trots rätt starka namn där bak och på centrala mittfältet, tror jag Pochettino måste jobba hårdare med att sätta stabilitet här. Chelsea har som bekant plockat in Caicedo och Lavia, som båda är stabila sexor. I kombination med Enzo, så bör Chelsea kunna stänga bussen i framtiden.

Chelsea har en vinst, en förlust och ett kryss än så länge.

Nottingham Forest

Forest väntas som "vanligt" hamna i botten av tabellen. Men jag tror inte de skall behöva oroa sig för att åka ur. Det finns flera lag som är sämre i år, och ser vi på Nottinghams spel hittills så är jag positivt överraskad. Nottingham har gjort två mål på Manchester United, ett mot Arsenal och vann dessutom hemma mot Blades med 2-1. Jag tror Forest kommer ta sina poäng, men likt dagens motståndare måste de jobba på att sätta defensiven. Tidig 2-0 ledning senast mot Man U tappas efter att man släpper till chans efter chans.

Framåt är nigerianen Taiwo Awoniyi det absolut största hotet. 26 åringen har gjort mål i alla de tre öppningsmatcherna, och jagar här sitt fjärde raka. Se upp Chelsea!

Defensivt har även Forest avbräck i Orel Mangala, Scott McKenna och Joe Worrall som alla finns på dagens frånvarolista.

Tittar vi på fjolårssäsongen, så var Nottingham sämst i hela premier league på resande fot. Enbart åtta poäng togs på bortaplan och framförallt läckte man bakåt. Hela 44 insläppta mål på 19 matcher.

Summering och Speltips:

Med Chelseas insats mot Luton senast tätt på näthinnan, i kombination med Forest match mot United, så känns dagens tillställning helt öppen och jag väntar mig en ny målfest på Stamford Bridge.

Formstarka offensiver, mot svagare defensiver. Lägg där till defensiva avbräck och jag tycker övern känns guld.

Spelet i matchen blir över 3 mål Asian till 2.13 inne hos Pinnacle. Jag tycker denna känns minst 10 punkter för hög, och plockar därför linan med en flat insats 2U

LETS STERLING, LETS GO AWONIYI, LETS GO JACKSON!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.