Speltips: US Open R2 Dag 5: Spelvärda underdogs i andra omgången.

Taylor Fritz
Andra omgången i US Open skall ha sitt slut och jag har hittat ett par intressanta underdogs jag gillar.

Gårdagens match mellan Murray - Dimitrov, där jag trodde mycket på Murray, pga Bulgaren svaga prestation i första omgången visar hur försiktig man bör vara med att ta för mycket av match i just första omgången. Vissa spelare behöver den där första matchen för att komma in i rytmen och nya spelförhållande. Dimitrov var en helt ny spelare och då är han klassen bättre än Murray. Harris handikapp såg fint ut länge men Alcaraz nivå i andra set var ett av de bättre jag sett hittills i turneringen. Rublev slog sedan bort en Monfils som klart inte var 100%.

Ben Shelton - Aslan Karatsev 18:30

Karatsev gjorde en fin match mot Carballes och i detta stadium tvekar jag inte på ryssens form längre. Karatsev är en typsik spelare som är beroende av rätt spelförhållande och att han kommer in rätt där. Därför ska man vara mycket försiktig med att tro på honom för mycket i första omgången och tidigt i turneringar.

Ben Shelton gjorde en helt godkänd match mot Thiem som bara spelades under ett set efter att Thiem fått ge upp på grund av att han kändes sig yr och hade problem med andningen. Hörde även att han hade sagt att han hade spytt innan matchen och varje gång han tog i var han när på att göra det igen. Något oroväckande detta. Kan mycket väl vara något virus som går runt bland spelarna; då Ruusuvouri fick ge WO innan turneringen började pga sjukdom och Eubanks var inte frisk heller.

Ska säga att detta är något långsökt ändå men risken finns ändå. Shelton mötte alltså Thiem som var sjuk i förrgår och spelade sedan dubbel med Eubanks igår, sannolikheten att han kommer ut sjuk finns ändå där på förhand.

Tar vi en tipp på matchup så är det två väldigt olika spelare. Shelton har en mycket tung serve och gillar att driva på med sin forehand. Karatsev har ingen vidare serve men ett lite tyngre spel, vilket borde betyda att han kommer vara den som styr mer än Shelton. Jag ställer mig frågande till hur Shelton kommer hantera Karatsevs slag defensivt, då detta inte är hans starka sida. Karatsev har en mycket starkare backhand dessutom och kan han pressa Shelton på den sidan är mycket vunnet. Gillar oddset som stuckit iväg lite sedan öppning och hoppas på att Karatsev har en sådan där bra dag han kan ha ibland.

🎾Karatsev @ 2.50, Betfair 1U

Zhizhen Zhang - Rinky Hijikata 20:00

Inte den mest hype'ade matchen på förhand men här gillar jag australiensaren. Hijikata är en tidigare stortalang som inte riktigt slagit igenom på touren ännu, förmodligen mycket på grund av sin svagare serve samt skador. Som jag nämnt var Fucsovics förmodligen inte 100% då han hade blåsor under fötterna. Kollade igenom amtchen en gång till idag och måste ändå säga att nivån från Hijikata var mycket imponerande. Spelade väldigt bra offensivt och rörde sig fantastiskt ba defensivt.

Zhang stod för en skräll och plockade ut Ruud. Inte någon jättestor överraskning för min del då Zhang är en spelare som lever mycket på att stressa sina motståndare genom att servea bra och spela aggressivt fram på nät. Ruud som den grusspelare han i grunden är står långt bak och föredrar att ta på bollen på ner studs, ingen bra combo.

Såklart en jättechans för båda två att gå långt i en Grand Slam dåd dem båda bara tidigare lyckats vinna första omgången i en GS tidigare. Det jag tycker marknaden missar är att Zhang spelat två 5-setare i rad nu och borde ändå vara lite mer sliten än Hijikata. Båda spelare kommer in efter sitt livs match och Zhang räknas som favorit hos de flesta då han slog en mer meriterad spelare i Ruud. Pressen ligger på Zhang och det tror jag är mycket positivt för Hijikata när två så orutinerade spelare möts i detta läge.

🎾Hijikata @ 2.48, Betfair 1U

Ytterligare spel:

🎾 Borna Gojo - Jiri Vesely: Under 40.5 Games @ 1.89, Pinnacle 1U

🎾Fritz 3-0 @ 1.83, bet365 1U

Viktig match för Paul mot Fokina som vi försöker jobba in för Quarterspelet med start kl 18:00






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.