Speltips: Chelsea-Luton: Dags för Chelsea att studsa tillbaka

Disasi
Ikväll är det återigen dags för härliga Premier League. Fredagsmöte mellan Chelsea och nykomlingen Luton, och jag tror det är en utmärkt chans för Chelsea att studsa tillbaka på rätt väg.

Att det varit stormigt kring londonklubben Chelsea under ett par år nu, har inte undkommit någon som följer världsfotbollen. Klubbens Ryska ägare lämnade, och ny amerikan tog vid. Sen dess har man spenderat enorma pengar på transfers, utan egentligen effekt, och vi får se om man till slut kan få fart på maskineriet. In på tränarposten har meriterade Pochettino kommit, och argentinaren har ett tydligt mål att ta Chelsea tillbaka på toppen.

Luton Town, den charmiga lilla nykomling, föll med med klara 4-1 i sin premiärmatch. Men jag tycker ändå inte man var helt ofarliga. Brighton är bra, riktigt bra och många lag kommer få problem med fiskmåsarna från söder.

Chelsea FC

Chelsea och tränare Pochettino har direkt hamnat i en knivig situation. Bara två mathcer in på säsongen har man hamnat i en minikris efter att laget endast tagit en poäng, och att man fortsätter påfrestas av skador.

Det måste vara uppenbart att Chelseas medicinska team gör felaktiga bedömningar, precis som för tidigare tränare, bland annat Graham Potter, har laget dryga tio namn på frånvarolistan. Självklart måste detta påverka resultatet.

Ikväll får Pochettino och company klara sig utan följande manskap: Romeo Lavia, Marcus Bettinelli, Benoit Badiashile, Mykhailo Mudryk, Reece James, Trevoh Chalobah, Armando Broja, Carney Chukwuemeka, Christopher Nkunku och Wesley Fofana. Jag skulle vilja påstå att minst fyra av dessa herrar hade medverkat i startelvan om de vore friska.

Chelsea har sagt inlett med 1 poäng på de två inledande fighterna. Den kom hemma mot Liverpool i ett möte jag tycker man var de bättre laget under stora delar av matchen. Så var man också emot West Ham i förra omgången, då man trots stort övertag spelmässigt och 76% bollinnehav, lyckas släppa in 3 kassar. Hatten av såklart till West Ham, men i det långa loppet bör Chelsea vinna dessa matcher.

Summasumarum, Chelsea har spelat bättre än utdelningen de fått. Chelsea har dock varit svajiga bakåt, och släppt till en hel del enkla chanser i omställningarna.

Luton Town

Den lilla nykomlingen Luton Town, har charmat många på väg hit. Tyvärr var man numret för små, när man gästades av Brighton i premiären, och slutsifforna skrevs till slut till 1-4. Luton är en klubb som såklart kommer få kämpa för att hålla sig kvar. Ekonomiska muskler finns inte, men större under har skett.

Målskytten Carlton Morris inledde säsongen med att måla direkt. 20 mål ifjol, skulle han mäkta med något liknande i år, så kommer Luton ha goda möjligheter att hålla sig över sträcket.

Lutons möte med Burnley blev aldrig av förra omgången. Har jag tolkat det hela rätt, så handlar det om att Lutons plan ännu inte är godkänd för PL, så detta jobbas de friskt på. Istället går nu Luton in i sin andra omgång med en ny bortamatch mot ett tufft motstånd.

Luton saknar Dan Potts, Jordan Clark, Gabriel Osho. Dessutom kämpar både Reece Burke och nyförvärvet Ross Barkley mot klockan. Men jag tippar på att mötet i kväll kommer för tidigt för båda de sistnämnda.

"The Hatters" var nästbäst på bortaplan under fjolårssäsongen. 41 poäng på 23 matcher i Championship, och då var de tydligt att man fokuserade på att stå pall bakåt. Enbart 18 insläppta mål.

Summering och speltips:

Ser vi på hur Chelsea sett ut här i upptakten, så tror jag att laget kommer går av planen med säsongens första trepoängare ikväll. Oddset på 1.25-ish, känns dock inte särskilt lockande. Istället så tycker jag att vi kan blicka på spelmöjligheten att båda lagen skulle finna nätrassel. Oddset klockas in på 2.14, vilket känns väldigt högt med tanke Chelseas svaga defensiv, och att både West Ham och Liverpool fått ställa om och skapa chanser. Luton kommer garanterat stå lågt och ställa om.

Luton gjorde mål Brighton, och kommer absolut kunna hota en försvarsmässigt försvagad backlinje i Chelsea. Här kommer hål finnas, men om man håller hela vägen tvivlar jag på.

Jag väljer att gå på två spel matchen ikväll: Huvudspelet blir just nämnda, Båda lagen gör mål till 2.14 inne hos Pinnacle - flat 2U Sidoliret blir att kombinera BLGM med Chelsea seger, och detta betalar 3.19 - tas 1/2 flat 1U

Skall vi säga 3-1 Chelsea?






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.