Speltips: Nigeria vs Kanada - Kan fredagens första möte bli en roligare historia än torsdagens matcher?

Nigeria tränar
Vi ska dock vända blickarna mot ett i mitt tycke intressant möte. Nämligen Kanada mot Nigeria som spelar klockan 04:30 svensk tid.

Det blev inte någon större energifest på de två öppningsmatcherna som spelades under torsdagen. Förvisso vann bägge värdnationerna där Nya Zeelands vinst över Norge givetvis smällde högst. 1-0 slutade bägge matcherna och det var nog inte många svenskar som fick större mersmak på att kliva upp på nätterna och följa matcherna. Vi ska dock vända blickarna mot ett i mitt tycke intressant möte. Nämligen Kanada mot Nigeria som spelar klockan 04:30 svensk tid.

Nigeria

Uppladdningen har varit minst sagt stökig uppladdning inför den här VM-turneringen när det gäller Nigeria. Fokus har landat på spelarnas missnöje kring pengar från fotbollsförbundet och det har varit en hel del intriger. Nu ska man kliva in till denna VM-turnering som en eventuell dark-horse, eller? Man är rankade som landslag nummer 40 i världen och det är i sig inte konstigt men faktum är att det finns en del kvalitet i truppen. Man har exempelvis Asisat Oshoala på topp som till vardags är mycket hyllad i sitt Barcelona. Kan man släppa allt runt omkring och spela fotboll?

Kanada

Efter vinsten i OS 2020 (som spelades 2021) mot Sverige på straffar så har det inte alla gånger varit ett självklart spel och flyt för Kanada. Tongivande spelare har blivit äldre samtidigt som tillväxten inte alltid varit vad man hoppats på. Det finns givetvis gott om klasslirare i det landslag som är rankat 7a i världen och som kommer vara väldigt viktiga om man ska ta sig vidare ur gruppen. Kan man trots ett dåligt 2022-2023 steppa upp när det gäller?

Analys och speltips

Det här är förmodligen på förhand en match som är väldigt avgörande för hur gruppen ska te sig. Vinnaren här gör rimligtvis sällskap med Australien från gruppen och det är med andra ord en hel del på spel. Tight match kan man tänka sig då? Ja, marknaden har det senaste dygnet börjat tro det iallafall. Överspelet har sjunkit en kvartsboll och visst kan väl premiärerna ha med det att göra. Vad jag tror då? Jag tror precis tvärtom. Nigeria har som sagt haft det struligt inför turneringen och det tror jag kan komma att ha en effekt på spelet. Man tenderar att vara stabila defensivt i många matcher, där man oftast mött sämre rankade nationer, samtidigt som man är stabila framåt offensivt och levererar mål, inte minst från Oshoala. Kanada då? Jag tror att det ramstarka lag vi fick se i OS kan vackla en del defensivt. Det är förvisso premiär och det tenderar att vara lite stelt men jag tror ändå att Kanada kommer vilja ta stort kommando och med det kan det finnas risk att man blir kontrade på, där Nigeria har en del kraft och fart. Svängig historia att vänta? Jag spelar:

Över 2,25 mål till oddset 1,93 hos Pinnacle med 3/5 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt