Speltips: Motivation och klass i Tysklands favör!

M Muller
Under tisdagen ska VM:s gruppspelsfas avrundas och sex matcher på programmet under dagen. Här tar jag sikte på matchen mellan Tyskland och Frankrike där både klass och motivation är i favör hos det tyska laget.

Levande spel

2023-05-23 11:20
Tyskland -1.5 @ 1.53


Tyskland och Frankrike drabbar under tisdagsförmiddagen samman i vad som är den sjunde gruppspelsmatchen i 2023 års världsmästerskap. Spelplats är Nokia Arena i finska Tammerfors och nedsläpp är klockan 11:20.

Tyskland-Frankrike

Motivationen i Tysklands favör

Tyskland kan i och med seger i förmiddagens match säkra fjärdeplatsen i gruppen och därmed ta sig till kvartsfinal. Skulle man förlora behöver man nervöst titta på Finland-Danmark senare ikväll då det är Danmark som närmast jagar bakom, och man bör vilja ha avancemanget säkrat och klart. För Frankrikes del ser det annorlunda ut, då man varken har chans att ta sig till kvartsfinal eller riskerar att åka ut från högstadivisionen då Ungern åkte ut under måndagskvällen.

Tyskland med ett starkt gruppspel bakom sig

Det tyska laget har hittills under mästerskapet svarat för en rad starka insatser, och jag har lyft både lagets starka defensiv inför matchen mot Österrike och även lagets offensiv lyftes inför matchen mot Ungern. Laget öppnade turneringen med att förlora med uddamålet mot Sverige, Finland och USA där man svarade för fina insatser, och därefter har man även fått med sig resultaten på ett bättre vis genom att besegra Danmark med 6-4, Österrike med 4-2 och Ungern med 7-2. Såväl defensivt som offensivt har laget varit starka och i truppen har man flera framträdande spelare med Moritz Seider som en gigant i backbesättningen och med John-Jason Peterka och Nico Sturm som de hittills mest framträdande poängproducenterna.

Frankrike med fem raka förluster i bagaget

Som ovan nämndes har Frankrike ingenting att spela för längre då man varken har chans på avancemang eller riskerar att åka ut. Vid sidan av det motivationsmässiga tycker jag även Frankrike ska vara det sämre här även kvalitetsmässigt, då man har en trupp beståendes av främst spelare från den inhemska ligan men där Alexandre Texier och Charles Bertrand är spelare som sticker ut. Inför matchen mot Ungern tyckte jag att fransoserna hade goda möjligheter att segra, med tanke på hur svagt Ungern såg ut på pappret och hur svagt de inlett mästerskapet – men även Ungern blev en för svår nöt att knäcka för Frankrike som enbart vunnit en match i turneringen. Man inledde med att segra efter förlängning mot Österrike och föll därefter i förlängning mot Danmark och Ungern. Därefter har det blivit tydligare förluster mot gruppens starkare lag då Finland segrade med 5-3, Sverige med 4-0 och USA med 9-0. När möjligheterna till avancemang försvann under matchen mot USA försvann motivationen rejält och det rann iväg till 9-0 efter fem USA-mål i den tredje perioden. Hur ser motivationen ut under förmiddagen för ett avsågat Frankrike?

Slutsats och speltips

Tyskland kommer till förmiddagens match med klart mer att spela för, jämfört med motståndarlaget Frankrike som är helt avsågat och inte har någonting att spela för, då det tyska laget via en seger kan säkra kvartsfinalavancemang. Under mästerskapets gång har Tyskland dessutom uppvisat klart bättre kvalité i spelet och sett till trupperna är det stor fördel för tyskarna som har spelare som Moritz Seider, John Jason Peterka och Nico Sturm att förlita sig på.

Motivation och klass i Tyskland favör som i min bok har goda möjligheter att vinna denna match med minst två baljor. Mitt spel är således:

Tyskland -1.5 @ 1.53 hos Betsson






Levande spel

2023-05-23 11:20
Tyskland -1.5 @ 1.53


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt