Speltips: Tre Kronor gör entré i Hockey-VM!

Sam Hallam
Det har äntligen blivit dags för premiärmatchen mellan Sverige och Tyskland i Hockey-VM 2023. Sannerligen ett spännande mästerskap att vänta och inför öppningsmatchen har jag en spelidé!

Levande spel

2023-05-12 19:20
Under 5.5 mål @ 1.83
Sverige
Tyskland


För er som ännu inte har kikat på min och kollegan Per Anderssons genomgång av lagen i Hockey-VM så hittar ni avsnittet här nedan. Där snackar vi bland annat gott om det svenska landslaget och Sam Hallam, inte minst. Det bjuds även på ett gäng långtidsspel.

Ett nytt Tre Kronor?

Tyskland - Sverige

Måndag 20:20, VM

För er som har sett mig i vår hockeystream vet ni säkert att jag är väldigt positiv till bytet som skett i tränarbåset. Sam Hallam är en av Sveriges största tränartalanger och byggde SHL-laget Växjö Lakers till en dominerande kraft inom svensk hockey med enorma framgångar som facit. Man brukar säga att defensiven är det första man vill sätta som ny coach och med en defensivt lagd tränare som Sam Hallam lär det inte vara ett undantag. Jag har goda förhoppningar på att Hallam kommer kunna ta Sveriges landslag till nya framgångar, något som uteblivit de senaste åren.

Tar vi oss en närmare titt på Tre Kronors trupp inför mästerskapet är det inte så att det osar NHL-glans men det finns ett par stjärnor med. Inte minst Lucas Raymond kommer säkerligen vara en pigg injektion i offensiven. På backposition hittar vi även Rasmus Sandin som kommer från en "genombrottssäsong" i Washington Capitals och Toronto Maple Leafs som han blev trejdad från. Fabian Zetterlund och Jonathan Berggren tillsammans med Leo Carlsson kommer även de kunna medföra en hel del ungdomlig energi till ett annars rutinerat lag. I målet lider det ingen brist på rutin och talang där Lars Johansson ofta gör fina insatser även om jag hoppas få se mer av Jesper Wallstedt som det ropats mycket om i sociala medier bland Minnesota Wild-fansen.

Sveriges trupp

Målvakter
Jesper Wallstedt, Iowa Wild
Lars Johansson, Frölunda HC
Jacob Johansson, Timrå IK

Backar
Christian Folin, Frölunda HC
Henrik Tömmernes, Geneve-Servette
Patrik Nemeth, Arizona Coyotes
Lukas Bengtsson, Växjö Lakers
Rasmus Sandin, Washington Capitals
Anton Lindholm, Leksands IF
Jonathan Pudas, Skellefteå AIK
Joel Persson, Växjö Lakers

Forwards
Pär Lindholm, Skellefteå AIK
Dennis Everberg, Rögle BK
Marcus Sörensen, Fribourg-Gottéron
André Petersson, HV71
Leo Carlsson, Örebro HK
Lucas Raymond, Detroit Red Wings
Oscar Lindberg, SC Bern
Jakob Silfverberg, Anaheim Ducks
Jonatan Berggren, Detroit Red Wings
Fabian Zetterlund, San José Sharks
Linus Johansson, Färjestads BK
Carl Grundström, Los Angeles Kings
Jacob de la Rose, Fribourg-Gottéron
Alexander Nylander, Pittsburgh Penguins

En värdemätare

Tyskland som står på andra sidan isen har ett spännande landslag. Det fortsätter poppa upp intressanta ungdomar och tysk hockey verkar fortsatt gå en ljus framtid till mötes. Utöver Moritz Seider som etablerat sig som en kvalitativ NHL-back har tyskarna även JJ Peterka som gjorde 77 matcher i Buffalo Sabres-tröjan denna säsong (21 år gammal), Maksymilian Szuber som spås en ljus framtid och ett gäng spelare i yngre ålder som etablerat sig i tyska högstaligan. Det finns även gott om rutin i spelare som Marcel Noebels, Nico Sturm och Dominik Kahun.

Bakom Sverige och Finland bör Tyskland absolut kunna vara med och utmana ett tunt amerikanskt lag, så Tyskland bör ses som en utmärkt värdemätare inför måndagens stormatch mot Finland.

Slutsats och speltips

Sveriges trupp osar inte av målgladhet, men det finns gott om etablerade toppspelare runt om i Europa och skapliga NHL-spelare med i truppen. Vi har bra målvakter att förlita oss på och med Sam Hallam i båset räknar jag med att se ett välstrukturerat landslag som hjälper målvakterna i kassen. På andra sidan finner vi Tyskland som alltid är väl coachade och har spelare av hög kvalitet med till mästerskapet. DEL som är Tysklands högsta liga håller hög europeisk klass, men det ska såklart vara en lite för tuff utmaning att brotta ner Sverige.

Jag räknar med att Tre Kronor kommer få jobbet gjort men tror inte att vi kommer se ett allt för högt matchtempo. Visst skulle det kunna vara lite fart och fläkt när ungdomarna är inne på isen, men Hallam kommer i sedvanlig manér balansera laget väl. Vi är också bortskämda med bra målvakter i turneringens mått mätt, så för mig infinner sig känslan att vi bör få se en målfattig match i premiären. Mitt spel blir således att matchen slutar under 5.5 mål vilket jag spelar till 1.83 hos Expekt!






Levande spel

2023-05-12 19:20
Under 5.5 mål @ 1.83
Sverige
Tyskland


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.