Speltips: Newcastle United-Manchester United: Fel favorit i norr

Manchester United Rashford
Stormöte i norra England när Manchester United besöker St James Park i Newcastle. Trean mot femman i tabellen och jag anser att vi har fel favorit på förhand.

Marsmånad blev en blodröd månad för min del i Premier League sammanhang. Tappade en hel del units, och hoppas därför att april kan bli ljusare tider. Har ni ryggat spelen under hela säsongen, är vi fortfarande uppe på gröna siffror och vi hoppas vi skall kunna fortsätta leverera.

Nyrika skatorna från norra England har spelat över förväntan under säsongen 22/23. Klubben placerar sig för närvarande på femteplats i tabellen, men har också två matcher färre spelade än Tottenham som är fyra. Ser vi på poängskörden är laget endast två poäng bakom spurs, och tre poäng bakom söndagens motståndare Manchester United.

Det var inte länge dessa lag möttes: då på Wembley och den gången vann Manchester United med stabila 2-0. Säsongens första möte i PL sammanhang slutade 0-0 på Old Trafford i mitten av oktober månad.

Newcastle

Newcastle befinner sig alltså på femteplats och är på fullaste allvar med i kampen om europa nästa säsong. Tränare Eddie Howe har verkligen fått ut max av materialet såhär långt. Ser vi på truppen spelare för spelare, så finns en del kvalité men också en hel del medelmåttor.

Newcastle avslutade ligaspelet före uppehållet i god stil. Två raka segrar, när både Nottingham och Wolves avfärdades med 2-1. Dessförinnan blev det dock nederlag mot Man City. Min spontana känsla är att detta Magpies är på allvar och att de kommer vara med i kampen hela vägen in. Samma känsla säger dock att laget inte håller mot de allra bästa, vilket vi också sett på sistone, när de matchats mot båda Manchesterklubbarna och Liverpool. De har inte skapat särskilt med chanser framåt, och möjligen är de lite tunna där.

Positivt för oss svenskar är att Alexander Isak verkligen hittade formen före uppehållet. Mål mot Wolves följdes upp med dubbla fullträffar emot Nottingham.

Tittar vi på truppen Howe har till sitt förfogande inför helgen, så kommer Miguel Almiron fortsatt att saknas. Paraguayanen som är Newcastles bäste målskytt denna säsong med sina elva strutar kommer alltså ej närvara. Utöver honom är viktige Bruno Guimaraes tillbaka efter avstängning. Kikar vi vidare på eventuella avbräck så har försvarare Sven Botman varit matförgiftat men är nog tillbaka i spel. Saint-Maximin, Nick Pope och Anthony Gordon jobbar alla mot uret.

Newcastle har tagit 26 av 39 möjliga poäng på St James Park. Noterbart är att de endast släppt in nio mål på 13 matcher.

Manchester United

Manchester United kliver in till söndagen match som underdogs. Mycket av detta tror jag beror på en hel del oroligheter i truppen. Flertalet bärande spelare har varit osäkra, och viktige brassen Casimiro är avstängd.

Formmässigt har United repat sig fint efter chockförlusten borta på Anfield med 7-0. Laget vann båda mötena med Betis i Europa League, samt vände och vann i FA Cupen mot Fulham efter en stark andra halvlek. 0-0 mötet med Southampton var förstås en felberäkning, men att spela med tio man i närmare 65 minuter är såklart inte enkelt. Även om de gäller toppen mot botten.

Skall vi kika närmre på truppläget inför söndagens batalj så kan vi säga att Varane, Eriksen, Martial och Rashford alla väntas vara tillbaka i någorlunda dugligt spelskick. Den sistnämnde har som bekant varit glödhet under våren, och valde att vara hemma och rehaba istället för att åka med England i EM kvalet. Vi måste även lägga in en notis om McTominay som inte fått särskilt med speltid under våren. Killen har nu med landslaget sänkt både Spanien och Cypern med hela 4 fullträffar, mäkta imponerade. Sabitzer har även han jobbat med en skada och status är där låter jag vara osagt.

Manchester United är fjärde bästa bortalag i ligan, men har också förlorat mot både Arsenal och Liverpool på resande fot.

Summering och speltips

Skadeläget är som sagt lite oroande när vi skall titta på spel i matchen. Skulle United mot förmodan sakna majoriteten av alla dessa spelare jag nämnt är man såklart rätt så mycket försvagade. Men jag måste ändå se till det jag läser och till det jag sett av dessa båda lag, och då är min klara ståndpunkt att Manchester United är starkare.

Newcastle kommer forsätta vinna sina matcher mot de sämre lagen, och säkerligan spela jämnt även nu på söndag.

Tittar vi på cupfinalen som spelades på Wembley för en dryg månad sedan hade Newcastle en hel del boll, men sett till klara målchanser var det United som dominerade. Hela 10 avslut mot mål bland annat.

Nej, för att sy ihop trådarna lite här. Ställer Manchester Untied de slagkraftiga laget jag tror, med bland andra Varane i backlinjen och Rashford längst fram, så tror jag att man blir svårslagna här. Jag anser att med de förutsättningarna vi tror på, så bör United ställas upp som knappa favoriter här och inte som underdogs.

Jag tycker därför vi har ett superspel i Manchester United (insatsen tillbaka vid kryss).

Jag skickar därför in dubbelflat (4U) i Manchesterbåten. Manchester United +0 till 2.13, spelbart ner till 1.97-2.00 någonstans (dock ej med dubbelflat under 2.10).

Skulle nyheter komma om tuffa tapp hos Man U, så säljer vi av.

Vamos Reds!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt