Speltips: Dalkurds FF vs Oskarshamns AIK - Inget att spela för, men heder på spel?

Oskar Stejdahl
Vi ska titta till en match där bägge lagen inte har någon matematisk chans att avancera vidare från gruppen, nämligen matchen mellan Dalkurd och Oskarshamn på Studenternas IP i Uppsala.

Levande spel

2023-03-04 13:00
BLGM & Över 2,5 mål @ 1.83
Dalkurd
Oskarshamns AIK


Det blev inte en andra omgång fyllt med endast vinster utan det blev tyvärr förlust under måndagskvällen när överspelet mellan Degerfors och Skövde inte “gick hem”. Trots ett tidigt ledningsmål från Degerfors så blev det sedan inte något mer än så. Denna första helg i Mars månad så ska gruppspelet i Svenska cupen avgöras. Många grupper har en hög spänning där det finns fler olika utgångslägen. Vi ska titta till en match där bägge lagen inte har någon matematisk chans att avancera vidare från gruppen, nämligen matchen mellan Dalkurd och Oskarshamn på Studenternas IP i Uppsala.

Dalkurds FF

Det blev ett plattfall i “derbyt” mot Sirius hemma i Uppsala förra helgen. Sirius fick hål på Dalkurd redan i den första halvleken och gjorde därefter ytterligare 3 mål i den andra halvleken och för att vara ärlig, det hade kunnat bli 2-3 mål ytterligare. Dalkurd är, för den som läst tidigare inlägg, i en sorts “identitetskris”. Hur ska man ta sig an säsongen som “nykomling” i Ettan Norra? Det finns offensiv spets i Deprem och Kargbo, i viss mån Alvers från sin ytterposition i backlinjen men sen är det relativt svagt bakåt. Hur ska det här sluta, Dalkurd?

Oskarshamns AIK

För att använda Dalkurd som referens har det varit relativt lika tufft i gruppspelet för Oskarshamn. 1-4 förlust hemma mot Sirius som sedan följdes upp med ytterligare en förlust hemma mot Mjällby med 1-2. Likt lördagens motståndare har man de senaste säsongerna haft en stor ruljans på spelare och den “identitet” man hade för 2 säsonger sedan när man var med i toppen av Ettan Södra har sakta försvunnit. Det som finns idag i OAIK är dock en föryngrad trupp, spelare från Kalmars akademi bland annat, som med rätt “pushning” kan nå högre höjd än fjolårets säsong.

Analys och speltips

Det här är alltså en match som inte betyder mer än heder och möjlighet till slipande på sitt eget grundspel inför seriestarten om en dryg månad. Om det kommer sätta sin prägel på matchbilden och dess resultat? Jag tror faktiskt det. Dalkurd står i skrivande stund som stor favorit hemma på Studenternas med ett odds under 2 gånger pengarna. Ett spel jag inte skulle rekommendera utan istället fokusera på ett målspel. Det har, förutom Dalkurds match borta mot Mjällby, varit målglada matcher såhär långt för lagen den här försäsongen. Dalkurd har som sagt, trots 0 gjorda mål i svenska cupen, offensiv kvalitet på den här nivån men bristande defensiv. Oskarshamn har förvisso en stabilare defensiv men har samtidigt ett grundspel som tenderar att skapa en chansfylld matchbild. Jag väljer därför att spela:

Båda lagen gör mål & Över 2,5 mål till oddset 1,83 med 3/5 units.






Levande spel

2023-03-04 13:00
BLGM & Över 2,5 mål @ 1.83
Dalkurd
Oskarshamns AIK


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt