Speltips: Brighton & Hove Albion-West Ham United: Målfyrverkeri på sydkusten

Jarrod Bowen
Under lördagseftermiddagen tar fiskmåsarna från sydkusten emot Hammers hemma på Amex Stadium. Brighton såklart favoriter, men jag tycker mötet känns öppet.

Brightons säsong går i vågor. Jag tycker man haussas upp ena sekunden, för att sedan bli mänskliga och direkt svaga i den andra. Ännu är man kvar på den övre halvan, även om spelet på senare tid hackat en del.

Som vi vet så gick Graham Potter vidare till Chelsea under upptakten, och istället kom De Zerbi in på bänken. Till en början var det lite jobbigt, men allt eftersom tycker jag snarare att italienaren tillfört en dimension till i detta Brighton.

12 poäng bakom Brighton hittar vi David Moyes och hans West Ham United. Londonklubben som plockade europaplats ifjol, har haft det betydligt kämpigare denna säsong. 16e plats inför morgondagens möte med enbart två poäng tillgodo ner till nedflyttning.

Brighton

Brighton kommer närmst ifrån en 1-0 seger i FA-Cupen. Championshipbaserade Stoke stod ändå upp rätt bra mot ett någorlunda ordinarie Brightonlag.

I premier league har man mäktat med att ta en seger på de senaste tre matcherna, 1-0 hemma mot bottenlaget Bournemouth. Mot Palace blev det kryss och senast hemma mot Fulham åkte man på nederlag.

Ser vi på Brightons trupp så finns en del spelare på frånvarolistan. Adam Lallana som varit en av säsongens spelare i detta Brighton lag är skadad och väntas missa resten av säsongen. Estupinan och Gilmour kämpar båda mot uret, medan Jakub Moder inte lär närvara under den närmsta månaden. Solomon March är även han osäker till spel.

Jag ser även orosmoln kring flera viktiga spelare, så som Caicedo, Mac Allister och Mitoma som alla spelat med en hög belastning under senaste månaderna.

Att Brighton spelar sin egen fotboll är ingen underdrift. Laget har trots sviktande bredd, en tydlig spelidé och har allt som oftast mycket boll. Vi kan dock inte blunda för att man släpper till en del chanser bakåt. Med sina 29 insläppta mål så snittar de mer än ett insläppt mål per match.

Hemma på Amex Stadium i Brighton, har laget tagit 17 poäng på 11 spelade matcher, och det är faktiskt färre än på resande fot.

West Ham

Hammers säsong har inte varit någon höjdare, och snacket kring David Moyes finns hela tiden i luften. Pengar har spenderats och truppen är faktiskt ganska fin enligt mitt tycke. Ändå levereras det inte på planen. Laget ligger som sagt i bottenskiktet och skvalpar. Även om de tagit mer poäng nu på andra halvan av säsongen, så är det en lång väg att vandra för att nå helt säker mark.

Igår blev det förlust mot Manchester United i FA-cupen efter två sena mål i baken. Tufft för Hammers men också tufft för oss som hade spelat under 2.5 mål i matchen.

Tydligt problem enligt mig är att backlinjen inte håller ihop. Kurt Zouma har varit skadad stora delar av säsongen och när vi ser Aguerd ihop med Ogbonna i mittlåset så saknas tryggheten där. Lägg även till att Hammers märkligt nog valde att plocka in tysken Thilo Kherer som fortfarande får ses som ett frågetecken.

Framåt har West Ham haft ett stort antal skador under säsongen, men nu är de flesta tillbaka. Endast Maxwel Cornet saknas för dagen.

På frånvarolistan till lördagens drabbning finns dock viktige målvakten, polacken Lukasz Fabianski. Den meriterade burväktaren håller ännu en hög Premier League nivå, och med krossat käkben är de svårt att spela.

West Ham har enbart tagit 6 poäng på resande fot. Tillsammans med Leeds och Nottingham är man sämst i klassen.

Summering och speltips

Jag gillade verkligen vad jag såg av Hammers i 4-0 krossen av Nottingham förra helgen. Tyvärr tyckte jag oddset hade sjunkigt lite väl lågt och fegade ur på spel. Men en xG över 3 är alltid häftigt. Målchanserna radades upp, framförallt i andra halvlek.

Jag var inne på att Brightons form varit lite småsvajig tidigare. Lite hårt kanske, då man faktiskt fortsätter spela sin egen fotboll. Mot Fulham blev med rånade, här borde de gjorts minst 2 framåt. Istället blev det 0-1 i röven.

Jag tycker West Ham har offensiv kraft att hota de flesta lag i serien. Dock saknas den där grundtryggheten, vilket i sin tur gör att man tappar en hel del poäng. David Moyes såklart ingen man som kommer ta nästa steg med detta Hammers.

För att summera det hela, så tycker jag att Brighton är rättmätiga favoriter på hemmaplan. Laget skapar flertalet chanser varje match, oavsett motstånd. Hammers på andra sidan, är inget lag som kommer in och parkerar någon buss här. Istället kommer de vilja ställa om, och använda sina kreativa spelare längst fram. Defensivt handlar allt om att Rice lyckas freda sina mittbackar, men detta är såklart tufft under 90 minuter.

Jag tror vi kan få se en del mål på sydkusten, men väljer att ta en lite fegare lina här.

Mitt spel i matchen blir att båda lagen gör mål. Finns till 1.88 hos Pinnacle. Spelas med 1.5 flat, 3 Units.

Jag tycker denna lina är minst 12 punkter för hög.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.