Speltips: Manchester United-Newcastle: Årets första titel skall delas ut

Marcus Rashford och Erik ten Hag
Ligacupen har nått sitt slutskede. Imorgon, söndag 17.30 sparkas finalen mellan Manchester United och Newcastle United igång. En titel skall delas ut, och jag är rätt övertygad om var den landar.

Imorgon är det alltså dags att dela ut säsongens första titel. Community Shield i all ära, men vi seriösa kan inte kalla det en titel. I England kan man vinna ligan, FA-Cupen och Ligacupen. Jag skulle även ranka tyngden i titlar i samma ordning. Samtidigt har vi två klubbar vars fans drömt om titlar ett bra tag nu. Man United vann senast en pokal 2017, då laget lyfte Europa League bucklan på Friends Arena i Stockholm. För Newcastles del får vi gå tillbaka ännu längre i tiden. Klubben vann Fairs Cup (tidiga upplagan av Europacupen) 1969, före det vann man FA Cupen 1955. Ja, ni hör ju att det finns längtan här.

En final är alltid en final, mycket oförutsätt kan ske under de 90 minuter som skall avverkas. En match på ett fullsatt Wembley med närmare 90 tusen åskådare, ser även vi neutrala fram emot något enormt.

Fjolårets upplaga av ligacupen vann Liverpool. En mindre färgsprakande final spelades på Wembley, där Liverpool tillslut drog de längsta stråt efter att Chelseas målvakt Kepa missat sin straff. 0-0 efter fulltid den gången.

Tittar vi på cupen i sin helhet, så föddes den första upplagan 1960. Liverpool är mesta mästare med 9 vinster. En seger numera ger också en plats till Uefa Conference League. Ett pris som såklart kan vara stort för mindre klubbar, men när de gäller senare års vinnare så är de flesta topp 4 lag i ligan redan.

Manchester United

Manchester United går som tåget under sin nye tränare. Holländaren Eric Ten Hag har verkligen skapat hopp i den sovande storklubben. Det talas inte längre om en chans på topp 4, utan nu pratar vi om titlar, de snackas kvadrupel med mera. I ligan ligger man ännu efter Arsenal och City i toppen, men det finns samtidigt väldigt många poäng kvar att spela om. Först och främst skall man såklart fokusera på att vinna morgondagens final.

Man Uniteds väg till finalen i ligacupen har varit enkel. Aston Villa, Burnley, Charlton och Nottingham har alla besegrats med minst två bollar, och nu väntar alltså Newcastle i final på Wembley i London.

Tittar vi på Uniteds säsong, så är väl förmodligen Marcus Rashford lagets bästa spelare. 14 mål och 3 assist i Premier League såhär långt är ett vasst facit. Framförallt ska vi tala om formen sedan Rashy kom tillbaka från VM spel med England. Landslagsforwarden har sedan i december månad gjort hela 16 mål i alla tävlingar. Rashford åkte dessvärre på en smäll mot Barcelona i veckan, och ses ännu som femtifemti till spel imorgon. Av vad jag kan tolka från intervjuer, tror jag dock Rashford kommer till spel, om än med lite smärtor.

Frånsett Rashford, så kommer inte Van der Beek, Eriksen eller Martial till spel imorgon.

Vi kan inte sluta prata om de röda Manchesterlagets form inför matchen. United har nu sju vinster och två kryss sedan den snöpliga förlusten på Emirates i Januari. Framförallt har anfallsspelet varit fint. 10 raka fighter med minst 2 mål framåt nu.

Tittar vi på eventuell startelva, så tror jag som sagt Rashford spelar. Jag tror även att vi kommer få se Anthony från start. På mitten är såklart Casimiro given, om han kamperar med Fred eller Sabitzer låter jag vara osagt. I mittlåset längst bak räknar jag med att spelskickliga Martinez och Varane spelar ihop. Vi får ett formstart lag på planen oavsett!

Newcastle United

Skatorna från norra England har alltså chansen att ta sin första titel på många, många år. Klubbens fans reser i mängder ner till London för att få se sin klubb spela på ärofyllda Wembley. En mäktig match att vänta, och jag tror såklart alla spelare får lite gåshud av att kliva ut framför 90 tusen.

Newcastle har inte samma goda form som morgondagens motståndare. Möjligen har laget sprungit lite väl bra i början. Spelare som Almiron och Joelinton har under säsongen flygit något enormt. Kvalitér som vi inte trodde fanns, har visats upp. Jag vill ändå påpeka att tränare Howe verkligen gjort ett enormt jobb här. Vi snackar verkligen maxutfall på en trupp som inte skall kunna nå topp 4. En position man nu besitter.

Mellan stolparna får Newcastle spela med tredjevalet. Nick Pope är nämligen även han avstängd, och Dubrawka är cup-tied så Karius väntas stå.

Joelinton och Willock har båda haft skador i bagaget, och jobbar mot uret. Tolkar jag pressen, så väntas ändå Joelinton komma till spel trots allt.

Newcastle kommer närmst från förlust hemma mot Liverpool, före det blev det tappade poäng mot bottenlagen Bournemouth och West Ham. Noterbart är att Newcastle som tidigare under säsongen varit så försvarsstarka, nu faktiskt släppt in mål i fyra raka matcher.

Summering och speltips

Som ni kanske förstår, så tycker jag United väger tyngre här. Marcus Rashford ända stora orosmolnet på himlen, annars pekar de mesta för Uniteds riktning här. Formen är god, målskörden är stabil och vi har ett lag i harmoni.

Newcastle har som sagt en sämre form än för en månad sedan. Laget har inte vunnit sedan 2-1 segern mot PL jumbon Soton. En match man förövrigt också blev pressade i.

Man kan titta på lite olika marknader här, men i min bok tycker jag att sannolikheten att United gör 2 är lika stor som chansen till att man vinner efter full tid. Med Rashford på planen anser jag att den chansen dessutom är näst in till 50%. Jag tycker därför vi har ett enormt odds att tillgå imorgon.

Newcastle utan Pope och eventuellt utan Willock är ett mycket försvagat lag.

Jag väljer därför att placera en stor påse pengar på de röda manchester laget imorgon.

Mitt speltips i matchen landar på Manchester United över 1.5 mål till höga 2.28. Jag spelar denna med 1.5 flat, hela 3 units investeras. Jag tycker den kan tas med 1.5 flat ner till 2.20. Skulle den åka ner under 2.20, så kan den gott spelas med flat ner till 2.10.

God spellycka i helgen, och ta hand om er.

/Susarn






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.