Speltips: Östersunds FK vs AIK - Kniven mot strupen, AIK?

Papagiannopoulos
Vi ska titta till mötet mellan ett Östersund som stod för en svag insats borta mot Varberg och ett AIK som är tvungna att vinna efter krysset hemma mot Västerås senast.

Levande spel

2023-02-26 15:15
AIK -1,0 AH @ 1.83
Östersunds FK
AIK


Under söndagen kliver klubbar som IFK Göteborg, Djurgården, AIK och IFK Norrköping in i den andra omgången av svenska cupens gruppspel. I detta skede av gruppspelet så kan gruppsegrar vara nära samtidigt som klubbars äventyr redan riskerar att vara över när domaren blåser av helgens matcher. Vi ska titta till mötet mellan ett Östersund som stod för en svag insats borta mot Varberg och ett AIK som är tvungna att vinna efter krysset hemma mot Västerås senast.

Östersunds FK

Med ett säkrat kontrakt via kvalspel och vinst mot Falkenberg rustar nu Östersund för att bli en stabilare superettan-klubb den här säsongen. Om det är möjligt? Ja. Om det troligtvis blir så? Tveksamt. Visst finns det fortsatt kvar en stamme med spelare som Mazur, Stolt, Novak från fjolåret men i övrigt är det väldigt mycket oprövat i den trupp man besitter. Fritzson och Kroons avsaknad tillsammans med Bellman kommer visa sig vara svårt för ÖFK att ersätta.

AIK

En svag start på matchen mot Västerås senast ledde till att det inte blev mer än 1-1 mot Västerås på Tele2 Arena. Kniven mot strupen är hårt att säga men visst finns det bara 3 poäng att hämta in för att inte riskera att det ska vara kört med avancemanget innan sista matchen mot Varberg. Det fanns ett par ljusglimtar i AIK som tillsammans med “Brännans” mer optimistiska spelstil stack ut. Omar Faraj, Fischers inhopp och Modestos framfart på högerkanten viskade en viss optimism om att AIK kan nå en högre höjd än vad man visade mot Västerås. Kan man göra det mot ÖFK?

Analys och speltips

Att AIK har ett krav på 3 inspelade poäng inför avslutande matchen mot Varberg har jag varit på innan men det är också viktigt att åter poängtera. Svenska cupens gruppspel där endast 1 lag avancerar till slutspelet gör att mycket måste klaffa från start för att det ska hålla hela vägen. Jag tycker som sagt att det fanns en handfull ljusglimtar från AIKs match mot Västerås, där det kan utvecklas och bli ännu bättre. Samtidigt tycker jag att Östersund har ett öde som är värre än svenska cupen och överlevnaden i gruppspelet. Det ska krävas mycket att man ens överlever i Superettan den här säsongen. Det finns sparkapital i AIKs trupp och med den skadesituation som ljusnar för AIK väljer jag att tro på stockholmslaget under söndagen:

AIK -1,0 till oddset 1,83 hos bet365 är spelat med 4/5 units.






Levande spel

2023-02-26 15:15
AIK -1,0 AH @ 1.83
Östersunds FK
AIK


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt