Speltips: IK Sirius vs Dalkurd FF - Vem går segrande ur "derbyt"?

Patrik Karlsson Lagemyr
Ett lag som gjorde det var IK Sirius som bortaslog Oskarshamn med 4-1 medans motståndaren Dalkurd förlorade borta med 1-0. Vem går segrande ur “derbyt”?

Levande spel

2023-02-25 15:15
Sirius -1.75 @ 1.88
IK Sirius
Dalkurd


Den första helgen och omgången av svenska cupen summerades med gröna siffror och större vinster än förluster. 1 vinst, 1 halvvinst och 1 halvförlust efter att Landskrona lyckades, ett snyggt sådant, göra mål borta mot Djurgårdens IF på Tele2 Arena. Inför helgens andra omgång så finns det favoriter som på förhand som gjorde jobbet medans andra inte gjorde det. Ett lag som gjorde det var IK Sirius som bortaslog Oskarshamn med 4-1 medans motståndaren Dalkurd förlorade borta med 1-0. Vem går segrande ur “derbyt”?

IK Sirius

Christer Mattiasson har inför säsong bytt BP och Grimsta IP mot Sirius och Studenternas IP. En vinst i sig, tror åtminstone jag, för karriären men även spelarmaterialet. Sirius har förvisso en spelatrupp som med blotta ögat kan se relativt tunn ut men med nyförvärv som Heier, Alsanati och Kouakou kvar i truppen finns det inte bara en stomme utan även spets som kan räcka relativt långt för de blåsvarta. I premiäromgången borta mot Oskarshamn blev det alltså 4-1 seger trots en tuff start med tidigt underläge. Kan man göra samma insats återigen mot division 1 motstånd?

Dalkurd FF

1-0 borta mot Mjällby är inte så illa för ett Dalkurd som mest troligt skulle ha släppt in åtminstone ett mål sett till xg men som i verklighetens namn nog skulle släppt in minst 2 mål till. Defensiven är fortsatt det stora frågetecknet för ett lag i spillror och frågan är om tappet av nu avstängde Rahmani kommer bli allt för stort. Dalkurd är ju sedan en handfull år tillbaka hemmastadda i Uppsala och således spelar man “hemma” trots att man är bortalag under lördagen, kan det generera någon sorts fördel?

Analys och speltips

För den uppmärksamme är det ingen nyhet att undertecknad än så länge är skeptiskt inställd till lagbygget i Dalkurd. Efter uttåget förra säsongen ska man nu ge sig in i Division 1 Norra men en av de bättre offensiva trupperna på den nivån samtidigt som det saknas defensiv, helt. Balansen är fortsatt tung och huvudtränare Azrafshan har mycket som behöver slipas på, helst nu. Sirius då? “Kitten” har sakta men säkert börjat sätta sin prägel på den här truppen och den krävande, men ack så framgångsrika, spelstilen kommer ge frukt mot lag av Dalkurds dignitet som inte har den balans och skärpa som finns. Jag tror att Sirius går en match, likt förra helgen, med stor möjlighet att såra sin motståndare. Jag väljer därför att spela:

IK Sirius -1,75 AH till oddset 1,88 hos bet365 med 3/5 units.






Levande spel

2023-02-25 15:15
Sirius -1.75 @ 1.88
IK Sirius
Dalkurd


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt