Speltips: RB Leipzig - Manchester City: Hemmastarka energidrycker

Amadou Haidara och Christopher Nkunku
Manchester City reser under onsdagen till Leipzig i Tyskland, för att spela säsongens första åttondelsfinal i årets Champions League upplaga. Självklart är man solklara favoriter på förhand, men ett starkt hemmalag och med lite tveksamheter hos gästerna gör att vi måste blicka mot hemmasidan.

Energidrycksgänget från östra Tyskland får alltså storbesök under onsdagen, när staden och laget gästas av de Engelska ligamästarna Manchester City. Mötet är det första av två, och i prispotten står en kvartsfinalplats.

Klubbarna möttes så sent som ifjol, då de lottades i samma grupp. Den gången räckte inte Leipzig hela vägen, då de landade trea bakom giganterna Man City och PSG. Skall dock sägas att Leipzig vann med 2-1 hemma i Tyskland mot just City i den sista omgången.

RB Leipzig

Så sent som 2009 skapades klubben RasenBallsport Leipzig. Energidrycksjätten Red Bull klev in och satsade på Tyskland, och laget klättrade snabbt igenom divisionerna. Efter att Karlsruhe besegrats i kvalet säsongen 16/17, var Bundesliga ett faktum. Därefter har man fortsatt jakten till toppen, och även om det är bit kvar upp till FC Bayern, så har man intagit toppskiktet. I nuläget ligger man femma i ligan, 4 poäng efter ledande Bayern.

Leizpig har sällan stoltserat med de allra största stjärnorna. Maskineriet har rullat på, och för oss svenskar kanske Emil Forsberg är den mest bekanta med klubben. Jag skulle ändå vilja säga att fransmannen Christopher Nkunku vuxit fram till en jätte under de senaste säsongerna. Fransosen som ung kom fram i PSG, lyckades aldrig riktigt ta tröja i den franska storklubben och flyttlasset gick istället till Leipzig. Ifjol blev det 20 mål och 13 framspelningar från Nkunku, och självklart har större klubbar varit på tal. Tyvärr för Leipzig del, åkte Nkunku på en skada i början av november och har därefter saknats fram till för några dagar sedan. Efter månaders frånvaro var tillslut fransosen tillbaka i matchtruppen för tyskarna, och i den 69 minuten senast mot Wolfsburg byttes han också in. Det dröjde inte mer än en kvart innan han noterades i poängprotokollet efter att ha passat fram Laimer till lagets 2-0 mål. Vad jag vill säga är alltså att Nkunkus återvändo lagom till CL slutspelet är en jätteboost för klubben, och ett hot som City helt klart får se upp med.

Leipzig får klara sig utan Dialoo, Gulasci och spanska landslagsmannen Dani Olmo imorgon kväll.

Jag skrev tidigare att vi har ett starkt hemmalag som tar emot Man City, och detta vill jag verkligen fastlå. 1-2 förlust senast mot Union Berlin var verkligen en missräkning, men före det nederlaget hade klubben 9 vinster och 1 kryss senaste 10 hemmamatcherna. Bland annat så spelade man 1-1 hemma mot Bayern München för en månad sedan i en jämn match. Ingen lätt uppgift att bara åka ner och städa av.

Manchester City

City åkte på en tuff smäll, när man bara kryssade senast mot Nottingham i ligan. Trots att man under långa stunder spelade mot ett mål borta på City Ground, lyckades hemmalaget kontra in en sen kvittering. Ineffektivt deluxe är bara förnamnet.

City jagar därför fortsatt Arsenal i toppen av ligan, och slåss precis som Leipzig på två fronter här.

På dagens öppna träning syndes inte mittfältsgeneralen Kevin De Bruyne till, och väntas därför ej komma till spel imorgon. På träningen saknades också förvarna Laporte och Stones, vi får se hur Pep väljer att formera sin backlinje.

Även om City saknar KDB, Stones och Laporte kan de såklart formera ett väldigt starkt lag på pappret. Vi kan väl tänka oss att Bernardo och Gündogan får kompaniera med givne Rodri på centrala mittfältet. Men att kreativitet försvinner är solklart. KDB har varit en av världens absolut bästa på sin position under flera säsonger nu, och detta kommer såklart bli ett avbräck.

I gruppspelet mäktade Manchesterklubben enbart vinna en av tre matcher på resande fot. Tittar vi även vidare på Citys Record de senaste åren i just nämnda Champions, så har man inte varit särskilt starka borta. Ifjol blev de urtåg mot Real efter ett stort drama nere i Madrid. Man kryssade mot Atletico innan dess, och i gruppspelet föll man alltså både mot Leipzig och PSG på bortaplan.

Summering och speltips

Skall vi komma till en summering här, så tror jag Pep åker ner till Tyskland med ett mål. Ta med sig ett okej resultat hem till Manchester, och samtidigt inte åka på några nya skador. Jag tror helt klart City är nöjda med ett kryss, och har svårt att se City forcera vid ett likaläge i mitten på andra halvlek.

På andra sidan har vi ett starkt Leipzig som varit bra på hemmaplan. Vi har en Nkunku tillbaka i laget och jag tror City får passa sig rejält här. Skall Leipzig skrälla i detta dubbelmöte, är det hemma resultat skall komma. Här besegrades bland annat Real Madrid hemma i höstas med 3-2, och jag tror definivt man kan bjuda upp på en riktigt dans.

KDBs frånvaro blev spiken i kistan för mina tankar, och jag väljer därför att spela på hemmalaget imorgon kväll.

Mitt spel i matchen blir RB Leipzig +0.5 till 2.08 inne hos Pinnacle. Jag tycker denna skall ner under 2 ggr pengarna, och spelar med en medelinsats.

Missa inte kvällens monsterbatalj på Anfield. Speltipset vi skickade ut igår, har tyvärr droppat under "värdenivå", men håll utkik under dagen om de skulle studsa upp.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.