Speltips: Liverpool - Real Madrid: Monsterbatalj på Anfield

Carlo Ancelotti
Champions League har gått in i sin slutspelsfas. Morgondagens möte på Anfield får väl ses som en av säsongens allra största matcher såhär långt. Mesta mästarna Real Madrid reser till England och Liverpool för att göra upp med hemmastadens stolthet.

Imorgon kväll har vi en ny färgsprakande Champions League afton att njuta av. Kanske fel att påstå att det är vårtecken när vi nu kikar ut genom fönstret och det snöar, men visst kittlar det lite extra när vi får dessa stormatcher uppradade framför oss. Vi har en repris av fjolårets finalmöte mellan de två giganterna Liverpool och Real Madrid. Får Liverpool en chans till revansch eller drar Carlogubben och company det längsta strået på nytt?

Liverpool som blandat och gett rejält under säsongen, och har ännu en bit kvar till fjolårsformen. Exempelvis har Pool en del poäng kvar upp till topp 4 och den åtrovärda Champions League platsen. Samtidigt kommer man till morgondagens kamp med två raka vinster och idel nollor i dessa. Senast besegrades toppkonkurrenten Newcastle på St James Park, men imorgon väntar en betydligt tuffare uppgift än så.

Real Madrid jagar Barcelona hemma i Spanska La Liga. Snacket om att Carlo Ancelotti skulle få sparken var hett ett tag då man tappade allt mer mark i ligan. Nu tycks Madridklubben dock vänt på den negativa trenden och kommer liksom Liverpool in till morgondagens drabbning med två raka nollor i bagaget efter segrar mot Osasuna och Elche.

Liverpool

Åttondelsfinalen var aldrig hotat för Liverpool. En missräkning var dock att man skulle landa som grupptvåa efter Italienska Napoli. Detta innebar att man per automatik fick ställas mot gruppettorna och Real Madrid blev ett faktum redan här. En tuff utmaning, men ingen omöjlig en.

Jürgen Klopps vara eller icke vara har diskuterats friskt under säsongen. Jag har varit en av hans största kritiker, då laget tycks ha drabbats av soppatorsk. Kanske har det varit på grund av alla skador som funnits eller också är det möjligen den intensiva Klopp-bollen, som inneburit en stor mental trötthet på flertalet spelare. Vi låter detta vara osagt just nu, och fokuserar istället på vad vi ser i morgondagens fight.

Viktige försvarsgeneralen Virgil Van Dijk är åter i laget. Efter att Holländaren saknats i mer än en månad, startade VVD senast mot Newcastle och väntas även starta imorgon kväll.

Darwin Nunez som redan i den tionde minuten stänkte dit 1-0 borta i Newcastle senast. Fick tyvärr utgå i minut 59 skadad. Hur allvarligt detta är, finns ännu inte rapporterat. Men som jag tolkar Klopp i intervjuerna, så tror jag inte Uruguayanen kommer till spel imorgon. Utöver Nunez saknas fortfarande Luis Diaz längst fram. Man saknar även Thiago och Arthur på fältet och Konaté i försvaret.

Liverpool vann alla sina hemmamatcher i gruppspelet. 2-1 mot Ajax, 2-0 Rangers och slutligen 2-0 också mot Napoli.

Real Madrid

Storklubben från den spanska huvudstaden har alltså vunnit denna turnering flest gånger av samtliga klubbar. Med sina 13 titlar är man överlägsna närmst jagande Milan på 7. Mäkta imponerande måste vi säga.

Ifjol snackades man ner i omgång efter omgång, men först slogs City ut och sedan var det Liverpool som fick se sig besegrade. Katten med nio liv så att säga, man viker sig aldrig när de kommer till europaspel.

Till morgondagens match får coach Carlo Ancelotti klara sig utan viktige playmakern Toni Kroos. Tysken har flest farliga passningar i sista tredjedel av samtliga spelare i turneringen, och självklart är detta ett jobbigt avbräck. Man får även klara sig utan Mendy och Tchouameni.

Tillbaka i laget är dock ballon dor vinnaren Karim Benzema, 11 mål på 13 ligamatcher såhär långt.

Real Madrids väg till åttondelsfinal började med seger i Glasgow i höstas. Man besegrade även Leipzig och Shakthar på sin väg fram till slutspel, och när gruppen summerades var man klar etta i den tabellen.

På resande fot har Real plockat 27 av 36 poäng hemma i Spanien. I CL har det blivit vinst, förlust och kryss under gruppspelet. Vad som dock stuckit ut i ligan är att man varit täta bakåt. Endast 10 insläppta mål såhär långt.

Tittar vi på xG siffror, så är Real mycket snåla även här. I 6 av de 10 senaste La Liga matcherna, har Reals motståndare inte nått över 1 i förväntade mål. Bra på pappret.

Summering och speltips

Oftast när jag tar mina spel, så brukar jag alltid tänka på vilken matchbild vi kan tänkas få här. Att Uefa valt att ta bort bortamålsregeln, tycker jag är positivt, men kan också påverka matcher på ett helt annat sätt en tidigare.

Jag är exempelvis rätt så övertygad om att Real Madrid kommer resa till Liverpool för att spela tight och ta med sig ett resultat. Man kommer vara helnöjda med 0-0, något som inte var helt optimalt med bortamålsregelns betydelse.

Real Madrid har som sagt varit täta på bortaplan under stora delar av säsongen. Man har en försvarslinje som funkar väl, och man saknar nu viktige Toni Kroos som stått för mycket av de kreativa passningar i anfallslinjen.

För Liverpools del saknas förmodligen Nunez som varit en av säsongs bästa spelare längst fram. Trots att målskörden inte varit det man önskat i Pool-led, så har Nunez sprungit till sig mängder av chanser i offensiven, och med en Salah som varit mer anonym i år tror jag Nunez närvaro är viktig. Utöver Nunez finns inte heller Thiago på planen, en spelare som kan såga sig ur många mittfält med sin geniala fotbollshjärna.

Jag har läst runt på lite olika sidor och är inte helt övertygad om dess analys om målskörden i matchen. Jag tror som sagt på en mer låst tillställning där Klopp knappast vill att Pool ska åka på jobbiga baklängesmål efter ett dåligt försvarsspel. Här har man nog snackat om hur viktig nollan är i boken.

Mitt spel i morgondagens häftiga match mellan Liverpool & Real Madrid blir därför följande. Under 3 mål i matchen (asian), till 1.74 hos Pinnacle. Vi får insatsen åter om vi stannar på exakt 3. Spelas med en medel insats.

Trevlig afton och på återhörande!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.