Speltips: AC Milan-Tottenham Hotspurs: Skadeskjutna lag utan form

Rafael Leao
Två klubbar med en hel del frågetecken gör upp i utslagsfasen av Uefa Champions League ikväll. Skall Milanogänget dra det längsta strået, eller blir det londonborna som får resa hem lyckliga?

Champions League är äntligen tillbaka efter några månaders frånvaro. Som vanligt när vi kommer till vårsäsongen, så vankas det slutspel i de stora europeiska turneringarna. Efter att gruppspelet är avverkat under hösten, så har vi nu åttondelsfinaler på programmet. Det betyder att det är 16 lag kvar som skall slåss om den åtrovärda titeln. Finalen går av stapeln 10 juni i Istanbul, och vi kan räkna med några rejäla bataljer före vi når destination.

Kvällens stora drabbning hämtar vi från Paris, där den tyska maskinen Bayern München gäster den franska storklubben PSG. Snacket har under en längre tid kretsat kring PSG skador, då samtliga i stjärntrion under olika tider varit tveksamma till spel. Nu verkar de dock som PSG kan ställa ett starkt lag på banan, och vi kan därför vänta oss en riktigt mäktig match på Parc des Princes.

Mitt speltips ikväll hittar vi dock lite mer öster ut. Närmare bestämt från San Siro i Milano. De Italienska mästerna AC Milan tar emot Tottenham i match med en hel del frågetecken. På ena sidan planen står ett krisande hemmalag som frånsett senaste matchen förlorat en hel drös med matcher. På andra sidan planen finns ett Spurs som närmst kommer från en rejäl åktur borta i Leicester under helgen.

AC Milan

Milan tog vägen till slutspel genom att komma tvåa i sin grupp. I Gruppen fanns Tottenhams Londonkonkurrent Chelsea, samt Salzburg och Dinamo Zagreb. Vägen till slutspelet var svajig, framförallt efter dubbla förluster mot Chelsea. Men när vi summerade det hela, räckte 10 poäng alltså för en andra plats och lottning mot någon av gruppettorna i nästa steg.

Milan som alltså skrällde och tog Scudetton hemma i Italien ifjol, har inte alls haft samma flyt i år. Piolis vara eller icke vara har på senare tid diskuterats. Milan befinner sig i nuläget på en femteplats i tabellen, bakom bland andra Roma och Atalanta. I toppen finns suveräna Napoli, som gått som tåget i år och närmar sig ligatiteln med stormsteg.

I Champions League har alltså Milan blandat och gett. Man har tagit resultat mot de svagare lagen, men hade alltså inte en chans mot Chelsea. Något som kanske bör innebära en del orosmoln på Milanohimeln inför kvällens batalj.

Läget i truppen är sådan att vår svenska stjärna Zlatan Ibrahimovic inte är uttagen. Vilket kanske inte är särskilt märkligt då han inte spelat en minut i år. Frånsett Zlatan, så får Milan fortsatt klara sig utan en av sina viktigaste spelare, målvakten Mike Maignan. Den franska burväktaren, var seriens absolut starkaste man ifjol, och ersättare Tatarusanu håller inte ens i närheten av samma nivå mellan stolparna. Utöver Maignan så saknas Dest och Florenzi, medan Bennacer jobbar mot uret. Viktige försvararen Tomori har precis hittat tillbaka från skada, så här kan matchformen ifrågasättas?

Tottenham Hotspurs

Tottenham tog sig vidare till slutspel efter att man vann sin grupp före Frankfurt, Sporting och Marseille. Förmodligen den svagaste gruppen på förhand, så jag tycker kanske inte att Spurslägret blivit hårt matchat här. Ändå vann man inte särskilt imponerande, 11 poäng på sex matcher innebar att man var precis framför Frankfurt. Målskillanden då? 8-6, vilket talar för att det var en jämn grupp.

Ikväll får Spurs fortsatt klara sig utan sin kapten och målvakt Hugo Lloris. Den franska landslagskeepern är fortsatt skadad, och kan ej spela. Man saknar dessutom viktige Bentacur som gått sönder i veckan och väntas vara borta i minst en månad framåt. Saknas på det centrala fältet gör också dansken Pierre-Emile Højbjerg, som är avstängd, och Yves Bissouma som är skadad. Detta gör att spurs alltså saknar alla sina tre första val på de två positionerna. En helt ny formation kommer alltså tvingas fram centralt i planen. Tillbaka i backlinjen till skillnad från senaste ligamatchen är dock viktige Romero.

Tottenham som tog en fin skalp hemma mot City för en dryg vecka sedan, åkte rejält på pumpen i Leicester under helgen. 4-1 i baken var en rejäl missräkning, men också en påminnelse till att defensiva hål finns att hota för kvällens Milan. Pape Sarr och Oliver Skipp centralt skrämmer inte många vill jag påstå.

Tottenham ligger precis som Milan, femma i sin liga. Dock mer rimligt sett till förväntningarna. Spurs har blandat och gett i år, framåt finns fortfarande otroliga Harry Kane, i sällskap med Son och Kulusevski. Ersättare finns även i brasilianska anfallsstjärnan Richarlison.

Summering och speltips

Det kan vara farligt att sitta och spå mål i CL slutspelet då många lag ofta åker för att få med sig ett tight resultat på bortaplan för att sedan avgöra hemma. Men sedan Uefa valde att ta bort bortamålsregeln i sammanhanget har detta öppnat upp sig allt mer. Att "spela på resultatet", har inte blivit lika klart som tidigare.

Vi har alltså ett möte mellan två klubbar i svag form. Milan vann förvisso med 1-0 mot Torino i senaste ligaomgången, men före det var det länge sedan vi fick se några framgångar. Bland annat fyra raka torsk och hela 13 insläppta mål. Tottenham vann som sagt mot City, men förlorade därefter med hela 4-1.

Målvaktsbekymmer i båda led, ett Spurs utan centralt mittfält, samtidigt som offensiv kraft finns hos båda lag. Framförallt kan vi väl tala om Harry Kane i Tottenham och firma Giroud/Leao i Milan.

Jag tycker inte oddset i över/under linan speglar de förutsättningar vi har ikväll. Milan "måsta" vinna för att kunna åka till London med någorlunda hopp. Spurs bör definitivt kunna hitta nät bakom svaga Tatarusanu som knappt tycks kunnna stoppa en boll i år.

Jag tror vi kan komma att få sen rätt öppen historia, men semisäkrar ändå med en fegare 2.25 lina här. Jag är rädd att vi vid en 1-1 situation i slutet av matchen får se Spurs ställa upp bussen.

Mitt spel i matchen är således över 2.25 till 1.88 och detta hittar jag inne hos Pinnacle. Tas med en medel insats.

Lycka till och trevlig alla hjärtans dag <3






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.