Speltips: Nottingham Forest-Leeds: Nya spännande Forest

Sam Sturridge och Danilo
På söndag eftermiddag tar Nottingham emot Leeds hemma på City Ground. Ett mittenmöte mellan en nykomling och en allt mer stabil Premier League klubb.

Nottingham tippades i bottenskiktet av de flesta inför säsongen. Trots en stor spelarrotation, och många nya "förstärkningar" in i laget, trodde inte den breda massa på Steve Coopers gäng. När laget dessutom inledde med att förlora sju av lagets tio inledande matcher i högsta divisionen, fanns inte mycket ljusglimtar på himlen. Skam den som ger upp dock. Mod har skipats och Nottingham har börjat sin vandring uppåt. 5 inspelade poäng de första 10, har utvecklats till 16 inspelade poäng nästföljande 10. Hur höga förhoppningar kan vi ha på detta Forest egentligen?

Även om Forest värvat en del sedan tidigare, har den sportsliga ledningen haft fullt upp under detta januarifönster. Klubben som drabbats av en del tuffa skador under den första halvan, har plockat in Keylor Navas i kassan. Danilo och Scarpa har flygit in från Palmeiras. Jonjo Shelvey kommer från Newcastle och igår gjorde laget klart med den Ghananske landslagsanfallaren Andre Ayew.

Imorgon gästas man alltså av Leeds, som stabiliserat sig allt mer i mitten skiktet av PL tabellen. Sedan laget tog klivet upp i finrummet igen, säsongen 2020/21, har man placerat sig som 9a, 17e och är nu alltså på 15e plats.

Nottingham

Som Forest presterar just nu, skall de nog inte behöva oroa sig för att åka ur denna säsong. Laget har stabiliserat sig efter den tuffa starten och får man igång sitt målskytte kan det bara bli bättre.

Att laget tappade Dean Henderson på en längre skada kändes förödande ett tag. En toppmålvakt som verkligen levererat såhär långt, blir såklart kännbar vid skada. Istället tog man då in rutinerade Keylor Navas på lån från PSG, och vi kan bara säga WOW! Här får man in rutin och trygghet, och nu skall backlinjen kunna känna sig bra där bak.

Nottingham kommer närmst från två tuffa nederlag mot Manchester United. Sjävlklart en smäll mot självförtroendet, men samtidigt också förluster som jag inte tar alltför hårt på. Man United är ett steg upp i trappan, och inte de motståndet man skall fokusera att slå.

Nottingham kommer till matchen med en fortsatt rätt dryg skadelista. Just nu finns 10 namn noterade, men jag tror det snarare är 6-7 efter dagens pressträff. Flera namn var 50/50 till onsdagens cupmatch, och jag räknar med att några då är spelklara nu. Att man sedan värvat in en del spännande namn, gör att jag tror Nottingham kan ställa ett relativt starkt lag på banan på söndag. Navas lär garanterat starta i mål exempelvis.

Det är på hemmaplan Nottingham är starka. City Ground har blivit borgen hemmafansen önskat. 15 inspelade poäng på 10 hemmamatcher är klart godkänt. Ser vi på senaste 6, är man dessutom obesegrade, och vi hoppas man kan bibehålla denna fina trend.

Chelsea, Villa och Liverpool är några av de lag som fått åka hem utan några trepoängare.

Leeds

Leeds har under fönstret gjort klart med Juventusspelaren Weston McKennie på lån. En spelare som inte gjort några enorma intryck nere i serie A, men breddar såklart detta mittfält.

Som jag var inne på lite högre upp i texten, har Leeds stabiliserat sig i PL. Samtidigt har laget tappat på toppen. Första förvåningen över Bielsas fotboll har passerat, och efter att tränaren fick sparken har Leeds spel förändrats något.

Just nu ligger man alltså precis över bottenstrecket, och laget är fortsatt pressat till att ta poäng för att undvika urtåg. Generellt tycker jag Leeds sett ganska stabila ut. Man har inte lika mycket låga dalar eller för den delen lika höga toppar som tidigare, men samtidigt kanske också den absoluta spetsen saknas.

Under säsongen har lagets bästa spelare varit spanjoren Rodrigo. Rodrigo har skapat absolut mest framåt, med sina 10 mål och 1 assist är han klar etta i lagets poängliga. Därför tror jag också att skadan som nu drabbat Rodrigo kan bli förödande för den forna storklubben. Utan honom på planen är man inte alls samma lag, och jag tror kräftgången kan börja nu.

Utöver Rodrigo saknas fortfarande 4-5 gubbar att räkna med, så vi får se hur March formerar sina styrkor när vi kommer till söndagen.

I ligaspelet kommer Leeds närmst från 0-0 hemma mot Brentford. På bortaplan är lagets enda skarp på resande fot, segermatchen mot Liverpool. Utöver den 2-1 vinsten, har klubben noterats för sex förluster och två kryss.

Summering och speltips

Som ni kanske förstår, så tycker jag att vi ska fokusera på hemmalaget här. Visst att Nottingham såg rätt ihåliga ut mot United. Men jag anser inte att vi skall dra för stora växlar här. United är enorma när de får lite extra ytor. Framförallt i den formen man är i just nu.

Istället tycker jag vi kollar på Nottinghams tidigare hemmamatcher i seriespelet. Några onödigt kryss månne, men allmän styrka har påvisats hemma på City Ground.

Med lite ny kraft in i laget, i kombination av att Leeds saknar sin absolut bäste spelare. Tycker jag vi bör ha en klarare favorit här. Just nu har vi nästan even odds, och det köper jag inte.

Med tanke på att Nottingham har haft det lite kämpigt med målskyttet, och att man tenderat till att kryssa en del matcher vågar jag dock inte gå fullt ut här.

Jag har spelat Nottingham -0.25 till 2.28 ggr pengen inne hos Pinnacle. Detta spel tar jag med 3 units av 5 möjliga, alltså 1.5 flat.

På återhörande!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.