Speltips: Chelsea-Fulham: Dags att leverera Chelsea

Enzo Fernandez
Premier League är tillbaka efter ett par veckors uppehåll, och vi inleder direkt med ett London derby på Stamford Bridge.

Trots lite sjukdomar i huset har fyra spel rekats under veckans cupspel. Vi summerar utfallet i 3 vinster och 1 förlust. Härligt med tanke på hur fina positioner vi satt på i alla 3 vinstspel.

I helgen fortsätter Premier League som vanligt, och självklart är vi på hugget direkt. Graham Potter har precis avslutat dagens pressträff, och vi har fått nya fräscha indiktationer på hur han kan tänkas formera sitt lag.

Chelsea som själva har spenderat över 3.5 miljard kronor under fönstret, har såklart skapat en hel del valmöjligheter åt sin huvudtränare. Valmöjligheter som också kan tänka sig bli huvudbry framöver. 33 spelare i A-truppen är sällan helt optimalt, men i och med den djupa skadalistan som man besitter så får vi ändå se detta som positivt i nuläget.

Matchen vi skall fokusera på sparkar alltså igång redan imorgon kväll klockan 21.00 på Stamford Bridge. Vi har ett revanschsuget Chelsea som tar emot Fulham i möte som vi senast såg så sent som för 20 dagar sedan. Den gången vann Fulham med 2-1, efter en svängig historia.

Chelsea

Hemmalagets fönster kan vi summera som minst sagt hektiskt. Klubbens nya ägare har inte suttit på latsidan och stora pengar har varit i omlopp. Tittar på namnen som kommit in, så är såklart Enzo Fernandez de största utropstecknet. Den nyblivne världmästaren köptes loss från Benfica för hiskliga 1.2 miljarder kronor och blev på så vis en av världens absolut största övergångar. Utöver Fernandez har Madeuke anslutit från PSV, och sedan tidigare i januari bland annat Mudryk, Joao Felix, Fofana och Badiashile.

På dagens PK fick Potter frågan om Fernandez är redo för att kliva in i hetluften direkt, och vi fick ett något svävande svar. När rapporten sedan kom om att Matteo Kovacic drabbats av en lättare skada och missar matchen, börjar vi nästan kunna räkna med att Fernandez petas in i hetluften omgående.

Chelsea har som sagt blandat och gett en hel del under säsongen. Mestadels har det varit jobbigt att se "förfallet". Samtidigt måste vi också ha i beaktning att Potter inte haft någon frisk trupp att jobba med. Att konstant sakna 4-6 tänkta startspelare är inte lätt för någon coach i världen.

Senast lagen möttes, gjorde Joao Felix sin första match för klubben. Han var dominant, och bäst på plan. Ja, i fall i drygt 60 minuter innan det var dags för hjärnsläpp, rött kort och 3 matchers avstängning. Felix gör därför sin sina match på kvisten imorgon kväll.

Utöver Felix och Kovacic, finns även Kanté, Pulisic, Broja, Fofana, Zakaria och Mendy på frånvarolistan.

Tillbaka i träning finns viktige Reece James, ytterbackskollegan Ben Chillwell och den engelska landslagsyttern Raheem Sterling. Fysiska statusen är ännu osäker, och vi kan nog inte tänka oss att någon av dessa herrar spelar 90 minuter så tidigt som imorgon kväll.

Chelsea är 9e bästa hemmalag i ligan. Värt att notera är målskillnaden på 13-7 efter dessa 9 matcher.

Fulham

Att Fulham gått som tåget stora delar av säsongen. ses av de flesta som säsongens stora överraskning. Nykomlingen är inför mötet med Chelsea placerade på sjunde plats i tabellen. Före lag som Liverpool och just motståndarna Chelsea. 31 inspelade poäng bör i praktiken innebära att man är så gott som klara för PL även nästa säsong.

Fulhams form kan dock börja likna aningen beskedligare på sistone. Två raka förluster i ligan och ett svagt resultat i FA-cupen senast. Kanske är det verkligenheten som börjar komma ikapp?

Faktum är att Fulham gått fascinerande starkt över förväntat. Som jag nämnt i tidigare inlägg är offensiven frejdig. 32 mål framåt och spelare som Mitrovic längst fram, talar sitt tydliga språk för detta. Ser vi på defensiven så är det mer turligt, vill jag påstå. Ordet rättvisa kanske inte alltid ter sig lätt i fotbollens värld. Men tittar vi på defensiva siffror, så bör lagets straffats betydligt hårdare än de gjorts.

Coach Marco Silva fick alltså efter två raka nederlag i ligan, se sitt Fulham åka på 1-1 hemma mot Sunderland i FA-Cupen. Han har en frisk trupp att tillgå, och inga större avbräck att tala om imorgon.

På bortaplan har Fulham 4-1-5, och mot topplagen har man haft det kämpigt. Fyra av fem nederlag har kommit mot seriens topp 5.

Summering och speltips

Vi har en match mellan två lag i tabellen som huserar strax bakom toppen. Vi har också ett möte, mellan två lag vars vårar kommer skilja en del när vi summerar. I alla fall om jag får gissa.

Chelsea har rustat fint och börjar hitta till formen under tränare Potter. Fulham börjar känna av variansen, och snart kommer de där oturliga poängtappen också börja komma. Allt jämnar ut sig som man brukar säga.

Chelsea kommer närmst från 0-0 mot Liverpool. En match man skulle vunnit. Man var det bättre laget borta på Anfield, 1 poäng känns snarare som 2 förlorade än en vunnen. Defensivt ser det dock inte helt bekvämt ut alla gånger, så här finns det att jobba på.

När jag ser Chelsea hemma på bron mot Fulham, så tänker jag att Chelsea bör lösa uppgiften. Samtidigt måste vi också kolla på truppen. Den är bred, men de finns lite svaga länkar. Jorginho har lämnat för Arsenal på centralt mittfält. Kovacic har åkt på skada. Zakaria är sedan tidigare Out. Detta medför att Potter förmodligen får sätta in en helt ny innermittfältare i hetluften för att kompanjera ihop med junisen Lewis Hall.

Fulham har som sagt skapat chanser mot alla lag. Även om man kommer från två raka nollor framåt i ligan, så har lägen funnits både mot Spurs och Newcastle.

Jag tror Chelsea är det bättre laget för stunden och så även framöver. Ännu finns dock lite avbräck i centrallinjen och ett par nyckelspelare som skall in för att laget skall kunna nå sin högsta höjd. Hade detta möte spelats om en månad, hade vi troligen haft under 1.50 på raka ettan här.

Jag kommer att spela två spel i matchen. Spel nummer 1: Båda lagen gör mål till 1.925 inne hos Pinnacle. Detta tas medel 2/5 Units Spel nummer 2: Chelsea + BLGM till 3.90 inne hos Pinnacle. Detta spel tas 1/5 Units.

Vi hörs vidare imorgon! Trevlig kväll.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.