Speltips: West Ham-Everton: Ångestladdat när Moyes gästas av Lampard.

David Moyes
Skall vi beskriva lördagens möte på Olympiastadion i London med ett ord. Så måste ordet bli ångest. Fjolårets uppstickare West Ham tar emot de blå från Liverpool, i ett bottenmöte med dignitet.

Denna säsong har inte riktigt startat som man önskat sig om man är West Ham supporter. Laget som charmade många under fjolåret och till slut landade en sjundeplats i tabellen. Strax bakom draken United. Har haft det betydligt kämpigare i upplaga 22/23. Offensiven har inte alls fungerat som man kunnat önska. Spelare som ifjol flög ordentligt, exempelvis Jarred Bowen och Micheal Antonio har inte allså kommit upp i standard. Hammers står noterade på usla 15 mål framåt på de inledande matcherna.

För Evertons del är situationen den samma. Nu kanske inte förväntningarna var någon topplacering, men nog trodde man inte på nedflyttningsstrid. Everton har fortfarande en rätt skaplig trupp att tillgå, vilket också innebär att Frank Lampard sitter osäkert på sin post.

Evertons beger sig alltså ner till London för att göra upp med hemmalaget West Ham. I potten enormt viktiga poäng för två klubbar som endast mäktat med att spela in 15 poäng såhär långt.

West Ham

West Ham har enbart fixat 10 poäng på lagets inledande 9 hemmamatcher under säsongen. Ett facit som såklart innebär att man inte är värda en bättre plats i tabellen. 9 mål framåt och ett snitt på mindre en ett mål per match talar sit tydliga språk. Moyes ifjol så charmiga offensiv fungerar inte alls, och direkt kan vi peka på en viss Jarred Bowen. Fjolårets succéman med 12+10 i PL, innebar landslagsspel för Engelsmannen. Ett facit som tyvärr inte kunnat återupprepas såhär långt. 2 mål framåt och inga passningspoäng noterade.

Bäst är istället nyförvärvet Scamacca. Italienaren står dock noterad på 3 fullträffar, och det är väl inget man ringer hem till familjen och skryter om.

För Moyes del har det även funnits en del defensiva problem. Givne mittbacken Kurt Zouma har varit skadad unde längre tid, vilket gör att Skotske tränaren fått leta nya alternativ i mittlåset.

För övrigt också noterbart att Burnleyförvärvet, Ivorianen Maxwel Cornet har funnits på listan över långtidsskadade.

Faktum är att kollar vi på West Hams underliggande siffror så ser dessa bättre ut på hemmaplan än utfallet. Laget skapar i snitt runt 1.6-1.70 i expected goals på hemmaplan. Med dessa siffror är man på den övre halvan i tabellen. Man har gjort i snitt 9 mål för lite denna säsong på totalen.

Till morgondagens viktiga match i bottenskiktet, så har Moyes en frisk trupp till sitt förfogande. Något han inte är helt bortskämt med under säsongen. Areola väntas saknas ännu. Så möjligen också Cornet och Scamacca, men dessa kämpar mot klockan.

Efter en pangstart på hemmaplan, är nu Hammers inne på 4 raka nederlag. Efter uppehållet har inte målskyttet fungerat, vilket också lett till nederlag.

Everton

Om rykterna stämmer, så kan en pressad Frank Lampard kliva in på Olympiastadion för att göra sin sista match som Everton tränare. Framgången har som sagt uteblivit för den framgångsrike spelaren, och vid ett eventuellt urtåg från Everton känns vägen upp till en ny PL klubb lång.

Everton som inte vunnit sedan 22 oktober mot Crystal Palace, saknar helt harmoni. Förvisso har Lampard inga nya skador att tala om. Viktige anfallaren Calvert-Lewin som under säsongen haft skadebekymmer, spelade 90 senast mot Soton och väntas återigen starta. Liksom mittfältskuggen Iwobi som tidigare hade känningar.

Everton är alltså svaga borta. Man släpper till en hel del chanser bakåt, och med lite rimligt utfall hade trenden på bortaplan sett ännu dystrare ut än den faktiskt gör. I mål har man en landslagsmålvakt, som faktiskt stått för en hel del viktiga räddningar.

Formen är som sagt iskall, och inte mycket talar för att Lampard sitter kvar till middagstid imorgon.

Summering och speltips

Att kika på överspel kanske är självmord när vi har två lag i usel form. Jag anser dock att vi har fin data som kan peka på att vi kan få en del mål här. Jag tror vi kommer få en ganska öppen matchbild. Likt den vi fick mellan Leeds-West Ham.

Everton läcker fortsatt bakåt. 2-1 torsk senast mot bottenkonkurrenten Southampton. Före det blev det 3-1 i röven i Manchester. Många av Evertonfansen glömmer också gärna slakten på hemmaplan mot Brigthon 1-4.

Jag tror West Ham skapar tillräckligt för att göra minst två mål i morgon. Jag tror också att en frisk Evertonelva kan göra ett framåt minst.

**Jag värderar denna strax under 50%-chansen och tycker då att vi får ett fint utgångsodds här.

Vi spelar över 2.5 mål i matchen till 2.13 ggr pengarna inne hos Pinnacle. Insatsen håller vi dock till medel med tanke på den kassa formen vi har på lagen.

Det blir helgens sista inlägg här inne. Jag är åter till nästa omgång. För alla speltankar, följ mig på Twitter @tapethandlarn.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.