Speltips: Manchester City-Tottenham: Galen toppmatch att vänta på Eastlands

Kevin de Bruyne och Harry Kane
Ett Manchester City i sviktande form mot ett Tottenham som närmast kommer ifrån en tung derbyförlust mot Gunners. Många parametrar pekar på att vi går mot en häftig midweek match till mötes.

Imorgon kväll, torsdag den 19e januari tar Manchester City emot Tottenham Hotspurs hemma på Etihad Stadium i Manchester. Vi har förhoppningsvis ett möte mellan två revanschsugna lag i toppen, som båda fick åka på varsin käftsmäll senast. För Man Citys del, blev det förlust mot lokalantogisterna Manchester United med 2-1, trots att laget tog ledningen i den andra halvleken. För Tottenhams del fanns aldrig riktigt hoppet uppe. Arsenal var för bra, och tog hand om taktpinnen från start. 2-0 blev slutsiffrona där, men 4-1 kanske hade varit mer rimligt. Spurs var inte helt ofarliga, men Arsenal skapade en hel del.

Med ett glapp på åtta poäng upp till suveräna Arsenal, lät Pep rätt hopplös i sin eftermatchen intervju senast. Han påstod att det var dags för andra att vinna osv. Trams såklart, med enbart halva säsongen spelad. Men visst, Arsenal känns tunga för tillfället, det måste jag medge.

För Contes del på andra sidan planhalvan låter det som vanligt när det börjar blåsa. Det diskuteras hans vara eller icke vara. Men jag skulle bli enormt förvånad om det är Italienaren som står vid tränarbänken när vi sparkar igång säsongen 23/24.

Manchester City

Manchester City har blandat, men mestadels gett under säsongen. Såklart var nederlaget mot United en missräkning. Holländaren på den röda Manchester bänken, hade läst City väl. Placerade en extra gubbe centralt i banan, och lyckades därefter låsa in KdB effektivt. Detta medförde att den norska skyttekungen Hååland inte blev serverad lika fint som i vanlig ordning, och fick kliva av planen efter 90+ minuter mållös. Samtidigt tog laget ledningen, och utan det märkliga domslutet kring kvitteringsmålet hade kanske utfallet varit en annan.

Med sina 39 inspelade poäng på de inleande 18 omgångarna är Manchester City ännu tvåa i tabellen. Tillsammans med Newcastle och Manchester United så är man närmst jagande bakom Arsenal. Framåt är laget fortsatt starka, en viss Hååland har gjort 21 mål den här säsongen och totalt är Peps lag noterat för 46 fullträffar såhär långt.

Till morgondagens drabbning väntas Manchester City ha en rätt frisk trupp att tillgå. Vi har i början på veckan fått läsa att lagets stora mittfältsstjärna Kevin De Bruyne inte tränat, men här har också Pep varit snabbt ute med att han inte är orolig över att belgaren skall missa morgondagens drabbning. Samtidigt har Pep också haft skador på både John Stones och Ruben Dias, men dessa båda verkar tillbaka i träning.

Hur Pep formerar sitt lag, är dock omöjligt att sia. Vi har sett rotationer på spelare i god form förr, medan de vi tycker känns svagare fått spela. Pep ser fotbollen precis som han gör, och det är väl därför han blivit en ikon inom tränarvärlden.

Skall jag gissa så tror jag dock att både Mahrez och Grealish gör Hååland sällskap längst fram i banan.

Man City snittar över 3 gjorda mål per hemmamatch, samtidigt som laget också släpper in minst 1 mål i snitt varje match. Faktum är att laget endast har tre nollar på hemmaplan denna Premier League säsong.

Tottenham Hotspurs

Något vi alltid kan vara säkra på är att det alltid blåser kring Antonio Conte. Han är en uppeldad tränare som ofta hamnar i diskussioner. Både internt och extern. Tidigare sejourer i andra klubbar har ofta blivit lyckade, men också korta. Hur vida det slutar i Spurs vet vi inte ännu, men jag är tveksam till att vi kommer få se några särskilta framgångar att tala om innan sagan når sitt slut.

Tottenham ligger för närvarande femma i Premier League tabellen. fem poäng bakom Man United, men också med en match spelad. Som de känns nu, så kommer man inte ha att göra med en topp fyra position denna säsong, utan får istället kriga sig till den viktiga femteplatsen.

Spurs kommer alltså närmst från en 2-0 förlust hemma på Tottenham Hotspur Stadium mot Arsenal i "North London Derby". En missräkning, men ingen större skräll. Gunners leder serien, och var även favorit till att ta segern här.

Contes mannar har inte visat upp ett särskilt lovande spel sedan vi kom tillbaka från VM-ledigheten. 4-0 segern mot Palace sticker ut i positiv bemärkelse. Total slakt där i andra halvlek. Frånsett den halvleken är det inte många ljusglimtar. 2-2 borta mot Brentford, 0-2 mot Aston Villa och nu 0-2 mot Arsenal. Visst, laget avancerade också i FA-cupen, efter en seger mot Portsmouth med 1-0.

Imorgon väntas Conte kunna spela med Bentacur på mitten igen. Uruguayanen som varit borta sedan VM är åter i träning och kan nog tänkas starta redan imorgon. Vi såg även både Dejan Kulusevski och Richarlison i spel senast och jag tror Conte kommer fortsätta starta med Dejan här.

Åter i elvan väntar jag mig även att vi kommer få se Ivan Perisic, då Ryan Sessegnon inte hade sin bästa dag på jobbet senast mot Arsenal.

På resande fot har Spurs haft det lite småkämpigt denna säsong. Endast fyra segrar på 9 bortamatcher.

Summering och speltips

Vi har ett möte som vi beskådat flertalet gånger under de senaste åren. Utöver ligaspel och inhemska cuper. Har vi även möten i Champions League slutspel i listan. Tottenham har märkligt nog kommit ifrån flertalet av dessa möten med victorian i sin hand. Detta trots att man allt som oftast varit utspelade rent statistiskt.

Conte har en fördel H2H versus Pep, och vi har ett spännande möte att följa.

Senast lagen möttes på Eastlands, var i februari månad. Detta möte slutade 3-2 till gästerna, efter att först City kvitterat genom Mahrez på straff i den 90e spelminuten. För att Tottenham sedan skulle avgöra i 95e genom Harry Kane. En maxad historia, med mycket känslor runtom.

City defensiven som kändes helt bergsäker ifjol tycker jag inte riktigt håller samma standard i år. Laget har förvisso åkt på en hel del skador, och fått rotera mycket bland de fyra där bak. Nyförvärvet Akanji, har flertalet gånger inte alls sett ut som trygghetet själv och tillsammans med Aké har de sett darrigt ut. Inte alls samma vägg som exempelvis Stones och Dias visade upp under långa perioder ifjol.

Ser vi på Spurs, så är det även här darrigt värre. Arsenal lyckades gång på gång spela sig igenom senast, och det lär inte bli lättare på Etihad imorgon kväll. Vet inte om jag tycker Dier, Lenglet och Romero håller den toppklass som kan krävas av ett lag som Spurs. Lägger man där till offensiva wingbacks, så finns såklart mycket utrymme att spela på i yterna bakom.

Jag har vridigt och vänt på det hela, och tycker kanske både AH eller Ö/U linorna ligger rätt okej i grunden. Däremot tycker jag linan på att båda lagen hittar nät i kombination med att vi har minst 3 mål i matchen sticker ut något.

City har som sagt 31-10 i målskillnad hemma. I fem av dessa hemmamatcher har man mött lag från den övre halvan. Summerar vi dessa har linan som nämnts prickats i samtliga.

Då Tottenham fått tillbaka alla sina offensiva pjäser, tycker jag helt enkelt att vi får ett bra odds på spelet som rekas.

Jag spelar att vi får minst 3 mål i matchen och att båda lagen hittar nät. Detta till priset 2.19 inne hos Pinnacle. Jag tror denna lina skulle täckas minst hälften av mötena lagen i mellan, och investerar därför 1.5 flat (3 units av 5 möjliga) på detta spela. Jag anser att 3U insatsen är värd att spela ner till 2.12. Har vi 2.12-2.05 hade jag sänkt insatsen till flat.

Med det sagt, missa inte Palace-Man U i afton. Här har jag rekat Palace U0.5 mål till 2.70 inne hos Pinnacle. Linan står dock på 2.44 nu, vilket känns mer korrekt.

Lycka till!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.