Speltips: Nottingham Forest-Wolverhampton Wanderers FC: Fel favorit på City Ground

Lopetegui
Det vankas ligacup kvartsfinal på City Ground i Nottingham. Stadens lag tar emot vargarna från Wolverhampton. En semifinalplats ligger i potten och jag tycker vi har ett felaktigt favoritskap här.

Nottingham har tagit sig vägen till kvartsfinalen genom att besegra Grimsby med 3-0 i augusti, Tottenham med 2-0 i november och bara dagar före jul Blackburn med 4-1. För Wolves del har vägen gått via Preston, Leeds och Gillingham. En något enklare väg på pappret, men vi vet också att det i tidiga cupmatcher tenderas att roteras friskt.

Dessa två möttes faktiskt i ligacupen så sent som ifjol. Den gången gick Wolves segrande efter tydliga 4-0 på bortaplan.

Vi har ett spännande möte på förhand. Vi har två klubbar som jag anser går åt lite olika håll just nu. Jag ser ett Nottingham som kommer få kämpa hela vägen in om att hålla sig kvar i högsta serien. Samtidigt ser vi ett Wolves som befinner sig som nästjumbo efter en otroligt tuff start på säsongen. Ett lag som dessutom redan hunnit sparka sin tränare och istället plockat in duktige Julen Lopetegui. Här förväntar jag mig att klättringen i tabellen har påbörjats.

Kort fakta som egentligen inte har särskilt mycket betydelse för morgodagen. Nottingham återfinns på 15e plats i tabellen. Enbart 2 poäng ovanför nedflyttningsstrecket.

Nottingham Forest

Steve Coopers Nottingham föll med klara 4-1 i helgens FA-cup möte mot Blackpool. En riktigt knall av bottengänget ifrån Championship. Nottingham mönstrade precis som många andra PL lag, en B-betonad elva, samtidigt tycker jag inte att det kan ses som något annat än underskattning och ett misslyckande att inte avancera.

På ligan finns man alltså med i bottenträsket, trots en femtondeplats. Det är tight om poängen, och tittar vi på tabellen inom ett par omgångar kan de mycket möjligen ha ramlat ner under strecket.

För Nottinghams del, så har spelet på hemmaplan fått ses som en ljuspunkt under säsongen. 12 av lagets femton poäng har nämligen bärgats hemma på City Ground. Dock är man kvar på negativ målskillnad.

Formen är spretig minst sagt. 1-1 hemma mot Chelsea, följdes upp med en trepoängare borta på St.Marys i Southampton. Allt var där frid och fröjd. Detta följdes alltså upp med 1-4 i baken i helgen.

Till morgondagens match får tränare Cooper klara sig utan följande manskap, Jesse Lingard, Cheikhou Kouyate, Omar Richards. Moussa Niakhate, Giulian Biancone och Neco Williams. Ett par viktiga pjäser som absolut kunnat starta om man formerat starkast möjliga elva.

Läser vi lokalpress, så gissar man att Nottingham ställer upp med följande gubbar på planen imorgon: Henderson; Aurier, Worrall, Boly, Lodi; Yates, Freuler, Mangala; Scarpa; Johnson, Dennis.

Ingen svag elva på något sätt, men ett tufft motstånd att vänta.

Wolverhampton Wanderers FC

Wolves kommer till spel med flera tuffa resultat i ryggen. Samtidigt tycker jag att laget tagit stora steg framåt under sina nya tränare Julen Lopetegui.

Spanjoren valde att rotera en del i helgens möte med Liverpool, och många inklusive jag själv klev på i Liverpoollägret som i sin tur mönstrade starkaste elvan. Istället för kross blev det bortalaget som överraskade stort. 2-2 med mersmak för Wolves. Dessutom blev man direkt rånade av domaren på sitt 3-2 mål som faktiskt skulle godkänts. VAR hade dock inga kameror att tillgå, och linjemannen hade vinkat med sin flagga.

Utöver mötet med Liverpool på Anfield, har Wolves även kryssat borta på Villa Park, samt förlorat med 1-0 hemma på Molineux mot Manchester United. Spelet ser alltså allt mer lovande ut. Jag tror inte vi kommer att se Wolves inblandade i någon bottenstrid när säsongen summeras.

På skadelistan finns fortfarande en del spelare. Lopetegui får fortsätta klara sig utan Pedro Neto, Chiquinho, Sasa Kalajdzic och Boubacar Traore. Samtidigt finns frågetecken kring viktiga Daniel Podence, Diego Costa och Rayan Ait-Nouri.

Kanske får vi se Matheus Cunha från start imorgon?

Summering och Speltips

När lagen möttes på Molineux i Wolverhampton i oktober månad, ställdes Wolves upp som klara favoriter. Laget stängde då 1.76 och vann med 1-0. Imorgon är det dock nya förutsättningar, men att Wolves skall gå från 1.76 till 2.92, enbart för att man spelar på resande fot köper jag inte.

Wolves har som sagt spelat upp sig en del på sistone. Trots att man fortfarande besitter en rätt knaper målskörd, skapas de allt mer offensivt under lagets nya coach.

För Nottinghams del ser alltså hemmspelet helt okej ut. Trots en del tuffa matcher, har laget inte förlorat på City Ground sedan Fulham var på besök i september månad. Tottenham, Chelsea, Liverpool har alla försökt, men ingen har rest hem med trepoängare. Anmärkningsvärt nog har man förlorat xG-matchen i samtliga av lagets senaste sju matcher som man är obesegrade hemma. Någon gång bör även detta jämna ut sig.

För Nottinghams del kommer man inte ut med någon tanke om att spela fotboll. Här vill man ställa om och såra. Något som även Wolves gjorde bra senast mot Liverpool.

Jag tror vi får en tight match i slutändan. Wolves saknar lite viktiga pjäser, men har en fin truppbredd att tillgå och bör likt Fulham ses som knappa favoriter här.

Mitt speltips i matchen blir således Wolves +0 och hittas i skrivandets stund till 2.03 hos Pinnacle. Jag tycker denna är spelbar ner till 1.95.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.