Speltips: Valtteri Bottas ser snabb ut inför Australiens Grand Prix

Bottas
Efter två års Corona-uppehåll står Australien åter som värd för Formel 1. Som vanligt för denna säsong är det många nyheter, banan är både omritad och nyasfalterad vilket gör loppet svåranalyserat. Och roligt!

Levande spel

2022-04-09 05:00
Valtteri Bottas topp 6 @ 4.33


Albert Park

Klassiska Albert Park i Melbourne öppnar portarna för F1 för första gången sedan 2019 och mycket har hänt sedan dess. Efter 27 år på samma asfalt är det ny asfalt som gäller på denna stadsbana/parkbana. Det är alltså ingen racingbana i vanliga fall utan bara under denna vecka. Flera kurvor har breddats för att göra plats för fler omkörningar, kurva 1 och 3 har breddats rejält och är något som kommer förändra starten en hel del. Det finns helt enkelt fler spår att välja och det blir svårare för ledande bil att blockera in i kurva 1 men även kurva 3.

Fler kurvor har som sagt breddats medans andra har tagits bort, däribland gamla kurva 11 och 12, en fartdämpande chikan som idag blivit en raksträcka istället. Nyblivna kurva 11 samt näst sista kurvan har även dom breddats och är mer omkörningsvänliga så både början och slutet av varje varv lär bjuda på många fler dueller.

Nya tag för Ferrari?

Inte egentligen. Ferrari har gått ut med att de inte tar med sig några uppdateringar alls till Melbourne denna gång. Enligt teamets chef Binotto vill de säkra att budgeten håller för hela säsongen, som jag skrev i det förra inlägget, något har förändrats i det teamet. Ferrari har vunnit två av de tre senaste racen här så det behövs antagligen inga uppdateringar, kapaciteten finns att vinna ändå.

Inställningar på bilen

Det är nog den viktigaste parametern för att vinna racet i Melbourne. Med alla förändringar i banlayouten startar alla team mer eller mindre från noll och den som får till balans och inställningar bäst under friträningarna kommer ha en klar fördel. Vad vi såg av racet i Saudiarabien gick Ferrari mer downforce än Red Bull som hade högre hastighet på rakorna istället. Efter att fp1 och fp2 är avklarade tidigt i morse svensk tid ser det ut som om inställningarna på både Ferrari och Red Bull fungerar likadant som senast i Saudiarabien.

Träning

Banan är indelad i tre sektorer varav sektor tre är längst och där är Ferrari bra mycket kvickare än Red Bull. Red Bull har eventuellt en liten fördel i sektor ett men tydligt var att när Verstappen försökte pressa även i sektor två och tre så gick det lite på ett bananskal och bilen ser inte helt stabil ut. Även Ferrarin "pumpar" lite i vissa kurvor så det kommer bli ett svårt race för förarna. Vad som stack ut under de två första träningarna var främst vilka stall som presterade över förväntan och där får vi nog peka på Alpine och McLaren.

Alonso såg riktigt vass ut och trivs på denna knixiga bana med sin Alpine-bil (Renault). Mclaren och främst Norris gjorde nog sina bästa varv för säsongen efter att varit helt under isen i säsongens två första tävlingar. Ricciardo, som kör på hemmaplan nu var som vanligt lite efter Norris i fart men verkar också vara lite på gång igen. Alfa Romeo kör med Ferrarimotor har redan visat på att de ska vara med i kampen om tredje bästa stall i årets VM. Bottas, som aldrig upphör att göra folk besvikna såg väldigt vass ut, speciellt i fp2 där han var på väg mot ledningen när han fick trafik.

Mercedes

Stackars Mercedes, inte mycket som stämmer där. Stora problem med aerodynamik och motor, inga uppdateringar på plats inför detta race heller, de får kämpa för att hålla undan för både Alfa Romeo, Alpine och Mclaren.

Slutsats och speltips

Jag har nosat runt rejält inom alla marknader för att hitta något med värde och det var inte helt lätt. Mycket tack vare hur Bottas såg ut i fp3 och hur Alfan ser ut så tycker jag att det är värde i att spela Bottas top 6 i söndagens race. Problemet med Bottas är ofta starten, han har ofta svårt att få iväg sin bil vilket gör att han ofta tappar position. Nu räknar jag med att de har lärt sig läxan från Saudiarabien och kommer iväg bättre. Med Ferraris motor har även Alfan en fördel gentemot bilarna med Renault och mercedes-motorer och Bottas rutin ser till att han åker in på en vacker fjärdeplats?

Observera att dessa tips skrivs innan kval. Resultatet från kvalen påverkar oddsen. En riktig kantboll är Bottas att vinna kval till 101 ggr degen. Inte helt omöjligt, tidigt ut i Q3 och gulflagg sista 5 minuter så kan allt hända. Speltipset blir i alla fall Valtteri Bottas topp 6 slutplacering i Australian GP @ 4.33 och spelas på bet365






Levande spel

2022-04-09 05:00
Valtteri Bottas topp 6 @ 4.33


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.