Speltips: Ferrari är årets stora utmanare i F1!

Ferrari Leclerc
Rött är kärlekens färg sägs det, passionens och hjärtats färg likaså. Jag tror även att rött är svaret på den eviga frågan: Vem vinner VM i år?

Levande spel

2022-11-20 14:00
Leclerc vinna F1-VM @ 2.75


Så har då äntligen årets säsong av Formel 1 dragit igång. Två tävlingar är körda redan och det liknar faktiskt inget annat år. Föga förvånande vill jag påstå då det mesta för i år är nytt.

100% upp till 1250 kr
8.9
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar & undantag tillämpas. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se

Nytt, nytt och mera nytt!

Vi har ett nytt reglemente, nya regler, nya bilar och nya huvudaktörer. De mest intressanta förändringarna har helt klart skett med bilarna. För att gå in lite i tekniken här så har konceptet att hålla bilen kvar på vägen förändrats radikalt. Begreppen downforce och ground effect är vad som gäller, båda går ut på att "limma fast " bilen i asfalten. Farten blir lidande ju högre downforce man ställer in och detta har historiskt alltid genererats med vingar, både bak och fram. Nu är det ground effect som gäller, dvs downforce men på ett annat sätt. I stället för skrymmande vingar (vingar finns kvar och har fortfarande en aerodynamisk effekt) löper det tunnlar under golvet på bilen som suger ner bilen mot asfalten utan att lämna en ström av smutsig luft bakåt. Detta påverkar racen något enormt! Nu kan man ligga direkt bakom andra bilar utan att demolera sina framdäck totalt. Detta innebär också mycket tätare och roligare racing med fler omkörningar runt hela banan, inte bara under DRS (Drag Reduction System) och i DRS-zoner.

Nytt är även budgettak, något som gynnar de mindre teamen på bekostnad av de stora teamen och kan innebära bättre racing även det. 2021-års resultat ger också en fördel i år för de sämre placerade teamen då de får mer tid att testa i vindtunnel än vad de främst placerade teamen får, vilket kan göra fältet jämnare och ge bättre racing. Motorerna är frysta fram till 2026 och däcken har gått från 13 tum till 18 tum, det har med andra ord skett en hel del!

Vi har ju lite resultat av ändringarna redan idag då två race avverkats och vi har fått uppleva den bästa racingen på många år, två lopp in i säsongen. Det har varit jämnt och tätt med många omkörningar. Dueller i flera varv där piloterna ömsom kör om och blir omkörda var och varannan sväng, fantastiskt kul!

Tronskifte

Som sagt var, riktigt kul men även rejält överraskande på en punkt, tidigare giganten Mercedes som vunnit VM varje år sedan 2014 tappade titeln på sista varvet i sista racet i fjol är helt akterseglade. Dom är ca en sekund långsammare per varv än sina värsta konkurrenter hittills i år och med det handikappet vinner de inga VM.

VM i år står helt mellan två förare. Ferraris Charles Leclerc och Red Bulls Max Verstappen. Max vann förra årets VM efter ett märkligt och uppmärksammat funktionärsingripande efter att säkerhetsbilen kallats ut. Innan Latifi kraschade sin bil i muren ledde Lewis Hamilton racet och därmed även VM, hans ledning var runt 10 sekunder. Säkerhetsbil, taktisk miss av Mercedes samt nya däck gav Verstappen ett varv att köra om Lewis på hans gamla slitna däck och segern var ett faktum.

Verstappen har chansen även i år och är i skrivande stund favorit att vinna VM och det ska vi profitera på. Ferrari struntade helt sonika i förra säsongen för att satsa på årets säsong med alla förändringar som var på gång och det får dom skörda frukterna av i år. De har en enormt bra bil i år, teamet andas optimism i alla led och de verkar anammat en helt ny approach till racing och har faktiskt varit taktiskt smartare än Red Bull i år. Det lyser självförtroende runt hela Ferrarigänget. Leclerc är liksom Verstappen uttalad försteförare i sitt team och har en enormt bra "hjälpryttare" i Carlos Sainz. Stallorder är tyvärr tillåtet i F1 och utnyttjas likaså. Max har också han en bra hjälpryttare i Sergio Perez men det räcker inte i år.

Slutsats och speltips

Leclerc sitter i en komplett bil, han hade haft två raka vinster om inte säkerhetsbilar funnits, men dom finns och används regelbundet och hittills har han förlorat en seger på grund av det. Det man förlorar på gungorna tar man igen på karusellen heter det ju och karusellen snurrar Leclercs väg resten av säsongen. Bra förare, bra bil, bra team men viktigast av allt, bra förberedelser med det nya reglementet, det är Ferraris och Leclercs väg till kungatronen. Jag ser helt enkelt bara rött i år!

Charles Leclerc att vinna VM till 2.75 finns på bet365 och är ett fullt godtagbart odds, till och med ett litet överodds.Vi spelar 5 units på detta.

Lycka till och kör så det ryker!


Levande spel

2022-11-20 14:00
Leclerc vinna F1-VM @ 2.75


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
120 kr gratisspel
9.4
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 1000 kr
8.4
18+ Endast nya kunder | Lägg ett kombospel med minst tre val som ditt första spel, få ett gratisspel till samma värde om ditt spel inte går in (max 1000 kr) | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

LeoVegas

Få 100 kr gratisspel

Hämta bonus
18+ år. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus – Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.