Speltips: Underhållande tillställning att vänta när värdnationen kliver in i turneringen

Kinas damer tränar
Herrarnas ishockeyturnering i de Olympiska Spelen är i skrivande stund inne på sin andra dag och Tre Kronor nöp segern mot Lettland under morgonen där det till slut blev jämnt och siffrorna skrevs till 3-2 för blågult. Ytterligare tre matcher står på programmet under torsdagen och jag tar här sikte på en av de två eftermiddagsmatcherna då värdnationen ska in i spel och möter USA
Över 5.5 Mål (Spelstopp 2022-02-10 14:10) @ 1.63



USA möter värdnationen Kina i National Indoor Stadium i Peking under torsdagseftermiddagen med nedsläpp klockan 14:10.

USA - Kina

Torsdag 14:10, OS

USA

Amerikanerna lyckades inte i OS 2018 då man slogs ut så tidigt som i kvartsfinal mot Tjeckien och man är inför dessa olympiska spel inte någon utav de största favoriterna utan det är som tidigare nämnt framförallt Finland och ROK som är de högsta rankade lagen och de lagen som bär favoritskapet hos såväl mig som spelbolagen inför turneringens start. USA:s lag är college-betonat med hela fjorton utespelarna som är hemmahörandes i college samt målvakten Drew Commesso som ser ut att vara den målvakt som får förtroendet mellan stolparna i eftermiddag. De spelare som är tilltänkta att vara spetsen och udden framåt för amerikanerna är framförallt KHL-duon Brian O´Neill och Kenny Agostino ihop med collegespelarna Nathan Smith och Matty Beniers. Både Brian O´Neill och Kenny Agostino är framträdande i sina KHL-klubbar Jokerit och Nizhny Novogorod där man leder respektive interna poängligaledare, och ser vi till den amerikanska college-ligan, NCAA, är det just ovan nämnda Nathan Smith som leder hela seriens poängliga.

KINA

Värdnationen Kina kliver in i turneringen och det är relativt ovisst hur detta lag står sig gentemot de övriga lagen i gruppen och turneringen i stort. Man består till fullo av KHL-laget Kunlun Red Star och i inlägget inför turneringen skrev jag följande:

Det är framförallt i defensiven som man är otroligt svaga då man i KHL släpper in över fyra mål per match vilket är den klart sämsta noteringen i ligan. Framåt hävdar man sig ändå mot lag som hittas lite högre upp i tabellen och man har spelare som Spencer Foo, Tyler Wong och Brandon Yip att luta sig tillbaka på i offensiven medan defensiven är bristfällig och varken Jeremy Smith eller Paris O’Brien, som är lagets två burväktare tillsammans med Pengfei Han, kan uppvisa över 90 % i räddningsprocent vilket alla andra nationers burväktare kan.

Slutsats och speltips

Ett collegebetonat USA mot ett framtungt Kina tycker jag talar för en öppen matchbild och med tanke på att vi i den amerikanska buren har en nittonåring från college utan nämnvärda meriter och i Kinas kasse har en målvakt som under säsongen har under 90% i räddningsprocent tycker jag det finns goda förutsättningar till att få se en hel del mål här tycker Kina bör kunna hävda sig relativt väl i offensiven där Spencer Foo är det starkaste kortet och kommer få mycket speltid i både lika styrka och i powerplay.

  • Över 5.5 mål i matchen @ 1.63
  • Spelare gör minst 1 poäng (inklusive övertid, inte straffläggning): Spencer Foo @ 2.17

Båda spelen hittas hos Expekt






Över 5.5 Mål (Spelstopp 2022-02-10 14:10) @ 1.63



Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt