Speltips: En mjölksyreälskande Andersson dräper den ryske taktikern på tio kilometer klassiskt!

Ebba Andersson
Efter att ha avverkat skiathloner och sprint under helgen och under tisdagen är det dags att för längdskidåkarna ta sig an de individuella loppen i klassisk stil som går av stapeln för damerna under torsdagen och för herrarna under fredagen. Jag tar här sikte på damernas lopp som startar klockan 8.00 på torsdagsmorgonen
Ebba Andersson (vs Natalia Nepryaeva) (Spelstopp 2022-02-10 08:00) @ 1.90



Nej, skitahlonen under lördagsförmiddagen slutade inte i någon blågul succé eller medaljfest utan det blev norsk, ryskt och österrikiskt på prispallen då Therese Johaug tog ett väntat guld med god marginal ned till silver- och bronsmedaljörerna Natalia Nepryaeva och Teresa Stadlober. För svensk del var det Frida Karlsson och Ebba Andersson som var de stora guld- och medaljhoppen men de två blågula damerna fick slita ont i den kinesiska kylan och kom in på placeringarna fem respektive tio. Inför torsdagsmorgonens tiokilometerslopp i klassisk stil tar jag sikte på blågult och tror på en tillbakastuds för Ebba Andersson när det är favoritdistansen som vankas!

Ebba Andersson vs Natalia Nepryaeva

Tiondeplats i skiathlonen för Ebba Andersson är ingen katastrof men också en bra bit från de högt ställda förväntningarna som hon tillsammans med Frida Karlsson har på sig under dessa mästerskap när det kommer till distansloppen. I denna head-to-head ställs Ebba Andersson mot lördagens silvermedaljör, Natalia Nepryaeva, och där vårt svenska hopp är underdog vilket jag tycker är felaktigt.

Givetvis verkar formen på Nepryaeva vara på topp, men det är en hel del saker som ska tas i beaktning inför torsdagsmorgonens lopp. Det är framförallt Ebba Anderssons favoritdistans och de två gånger som det körts tio kilometer i klassisk stil med individuell start i världscupen den här säsongen har Ebba Andersson slutat fyra respektive tvåa.

Ruka 27:e November:

  1. Frida Karlsson 24:29,4
  2. Therese Johaug +13,7
  3. Katharina Hennig +15,2
  4. Ebba Andersson +31,8
  5. Krista Pärmäkoski +35,1

Lenzerheide 29:e December

  1. Kerttu Niskanen 27:04,0
  2. Ebba Andersson +18,2
  3. Natalia Nepryaeva +30,5
  4. Krista Pärmäkoski +34,0
  5. Frida Karlsson +44,6

Två framskjutna placeringar i båda loppen över tio kilometer i klassik stil med individuell start under säsongen bådar gott inför torsdagen. För jag tycker inte att man ska dra några alldeles för stora växlar av lördagens skiathlon där Andersson slutade tia. Ser vi till masstarts- och jaktstartsloppen under säsongen har Andersson varit klart svagare än vad hon varit när det handlar om lopp med individuell start. Andersson har inte sina styrkor i man-mot-man-åkning som det mycket handlar om i sådana lopp, utan trivs klart bäst när det handlar om att i sin ensamhet kriga ute i spåret när mjölksyran sprutar ut ur öronen. Ryska Natalia Nepryaeva är stark när det kommer till lopp med individuell start, men har sina absoluta styrkor i denna man-mot-man-åkningen som jag nyligan nämnde, då hon har sina absolut starkaste insatser i masstarter och i sprintar där det i år är sprintsegern i Oberstdorf på nyårsdagen som är den främsta insatsen förutom lördagens OS-silver.

Utöver den ovan nämnda historiken kan man lägga till att Natalia Nepryaeva var i farten så sent som under tisdagsförmiddagen och körde sprint i fristil där hon slutade på plats tjugo i kvalet och sedan åkte ut i en kvartsfinal där hon ställdes mot bland annat Maja Dahlqvist. Detta medan Ebba Andersson i lugn och ro kunnat ladda om inför favoritdistansen på torsdagsmorgonen. Jag tycker heller inte man ska dra för stora växlar av skiathlonen då Ebba Andersson faktiskt var före Nepryaeva när man gick över från klassisk stil till fristil.

Följande tre punkter tar jag med mig in till torsdagens lopp:

  • Andersson klart starkare i individuella lopp jämfört med mass- och jaktstartslopp. Nepryaeva starkare i de sistnämnda.
  • Nepryaeva körde sprint under tisdagen medan Ebba Anderson kunnat ladda för fullt inför sin favoritdistans
  • Andersson före Nepryaeva i skiathlonen när man gick över från klassisk stil till fristil.

Med tanke på de ovan nämnda förutsättningarna tycker jag att Ebba Andersson bör vara favorit i denna h2h likt Svenska Spel som har Ebba Andersson i denna h2h till knappt 1.80 i odds. Expekt ger oss 1.90 på att mjölksyreälskande Andersson dräper den ryske taktikern vilket jag tycker är klart spelvärt.

Ställ klockan, koka upp morgonkaffet, plocka fram de blågula flaggorna och jobba in svenska framgångar i den asiatiska snön!






Ebba Andersson (vs Natalia Nepryaeva) (Spelstopp 2022-02-10 08:00) @ 1.90



Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.