Speltips: IFK Göteborg vs IF Elfsborg - Full fart från avspark, Stahre?

Mikael Stahre
Med publik tillbaka på läktarna förväntas denna match bli facit på det vi saknat under 1,5 år.
Elfsborg +0 AH (Spelstopp 2021-07-05 18:59) @ 2.00



När Fotbolls-EM går in i sin sista vecka så har Allsvenskan smygstartat igång igen sedan i lördags. Publiken har fått göra återkomst på läktarna, korten har haglat och kvaliteten på försvarsspel varit minst sagt frånvarande stundtals. Med semifinaler i EM som spelas under tisdagen och onsdagen känns det därför helt rimligt att skriva ett blogginlägg och fokusera på mötet mellan IFK Göteborg och IF Elfsborg.

IFK Göteborg

Tränarbyte, spelare som lägger av alternativt skadas och nya spelare som tillkommer in i truppen. Det har hänt en del saker i IFK Göteborg om vi ser till det sportsliga, än mer om vi tittar på hela koncernen och debaclet med fördelningen av biljetter. Simon Thern har opererats, Jakob Johansson har tvingats avsluta karriären och “Micke” Stahre har tagit över rodret. Nu förväntas möjligtvis inte “Änglarna” att spela en sprudlande fotboll från start men visst ska spelare som Tobias Sana och Hosam Aiesh nu kunna användas betydligt mer i offensiven och på så sätt kunna bidra ytterligare.

Enligt rykten så förväntas IFK Göteborg ställa upp på exakt samma sätt som man gjorde mot Bröndby i träningsmatchen för någon vecka sedan. Då ställde man upp på följande sätt:

Anestis; Jallow, Johansson, Bjärsmyr, Kalley; Yusuf, Erlingmark, Norlin; Sana, Sigthorsson, Aiesh.

Kan IFK få en sprudlande start med Stahre?

IF Elfsborg

Den så beryktade “bästa mittbacken i Allsvenskan” har nu sålts för väldigt bra pengar med allsvenska mått och pengakassan i Elfsborg har utökats ytterligare. Okumu kommer vara svår att ersätta och vara ett tufft tapp för ett Elfsborg som inte varit lika stabila defensivt i år som i fjol. Elfsborg tyngre start den här säsongen kan givetvis härledas till Jesper Karlsson som såldes förra sommaren men jag vill ändå påstå att Simon Olssons skadebekymmer varit en stark faktor till det också. Olssons briljans på mittfältet med sitt lugn och arbetsförmåga har gjort att Elfsborg tappat i kvalitet. Thelin avslutade dock vårsäsongen på ett bra sätt med vinst mot IFK Norrköping och vill givetvis bygga vidare på det. Är det möjligt?

Analys och speltips

Med publik tillbaka i Allsvenskan och för IFK Göteborgs del så kan vi nog förvänta oss en trevlig och mysig afton. Det här är ju normalt sett ett möte som i media och bland supportrarna målas upp som ett “rivalmöte” och det är ju inte en tråkig match att vila ögonen på under måndagskvällen. Vad kan vi förvänta oss då? Tim Rönning i Elfsborgs mål har inför beskrivit det som följande: “Det kommer bli full fart”. Jag delar Rönnings uppfattning. Det kommer likt många matcher under helgen vara ett intensivt tempo till att börja med, där felmarginalen möjligtvis blir högre än vanligt och där jag tror Elfsborg kommer kunna dra störst nytta av detta.

IFK Göteborg har som tidigare nämnt gjort sig av med “Rolle” och tagit in Stahre som huvudtränare. Det har nog gjort att man fått en viss positiv skjuts i truppen, som tidigare rapporterats vara missnöjd. Men, det har nog också lett till att det spelsystem och spelsätt man vill använda sig av bygger på de två hemvändarna Berg och Wendt. Medans IFK väntar på sina “frälsare” så har Elfsborg fått tillbaka viktiga Rasmus Alm i fronttrion. Elfsborg kommer sätta en hög press på ett IFK som gillar att bygga upp ett bollinnehav. Det tror jag, med vädret och matchovanan i beaktning, blir tufft för hemmalaget. De gulsvarta har en högre nivå än vad man visade under våren och jag tror man visar det idag. Matchen spelas på naturgräs, en fördel för Göteborg, och därför väljer jag att spela ett handikappspel.

Elfsborg +0 AH, pengarna tillbaka vid oavgjort till oddset 2,0 hos LeoVegas spelas med 3/5 units.






Elfsborg +0 AH (Spelstopp 2021-07-05 18:59) @ 2.00



Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt