Speltips: EM 2021: Sverige vs Ukraina - Är blågult överskattat eller gulblått underskattat?

Sverige tränar
Kan Isak, Kulusevski och co ta Sverige till en kvartsfinal?
Ukraina över 3,5 hörnor (Spelstopp 2021-06-29 20:59) @ 1.67



Jag trodde inte mina ögon igår när Pogba först smekte in bollen i det vänstra krysset från 25 meter, gått på toaletten och det sedan står plötsligt 3-3. Det var snopet med Frankrike -0,75 minst sagt och det blev inte ens en halvvinst när Kingsley Coman i den 94e minuten sköt i ribban. Under tisdagen får vi nu se de två avslutande åttondelsfinalerna mellan först Tyskland och England för att sedan runda av kvällen med Sverige - Ukraina i Glasgow. Vi ska för första gången i min bloggserie skriva om Sverige under detta mästerskap.

Sverige

Det blev tillslut en gruppseger efter att Viktor Claesson i den 93e minuten gjorde 3-2 mot Polen i Sankt Petersburg och det målet var som att samtliga i den svenska journalistkåren plötsligt glömt bort den usla matchcoachning som skett av Janne Andersson när Sverige helt fallerat och tappat 2-0 till 2-2 på kort tid. Tur för vår Jan att det fanns sparkapital på bänken i form av Dejan Kulusevski som nu ryktas starta tillsammans med Alexander Isak på topp mot Ukraina. Kan den unga duon skjuta Sverige vidare till kvartsfinal?

Ukraina

Jag var nog inte den enda som hade relativt höga förväntningar på Shevchenko och hans landslag inför turneringen. Offensiven håller hög kvalitet tillsammans med mittfältet, spelet har utvecklas under åren och lysande stjärnor i Malinovsky och Yarmolenko. Istället blev det inte ett jätteimponerande gruppspel efter att ha besegrat Nordmakedonien men förlorat mot både Nederländerna och Österrike. Nu ställs man mot ett disciplinerat Sverige och kommer inte få allt för mycket utrymme för sitt klackande och kontrande, kan man hota ändå?

Analys och speltips

Lyssnar man på “snacket på gatan” så förväntar sig de allra flesta en övertygande vinst för Sverige ikväll. Inte bara för att man inte har så bra koll på Ukraina utan även för att man är imponerade av Sverige rent spelmässigt. Två punkter som jag inte kan applicera på mig själv. Jag tror inte alls att Sverige får en enkel resa till kvartsfinalen, snarare tvärtom. Den kommer vara tuff, intensiv och jobbig. Ukraina är ett lag som kan såra vilket landslag som helst med sin offensiv och kommer ge den svenska backlinjen flertalet utmaningar under kvällen.

Vi ska ta en titt på hörnstatistik för dessa två lag under EM 2021. Först Ukraina: Skapade hörnor: 10 hörnor på 3 matcher. Snitt = 3,33. Sverige antalet hörnor emot: 22 hörnor på 3 matcher. Snitt = 7,33.

Ukraina inledde turneringen med att möta Nederländerna och då skapade man endast 1 hörna då man var väldigt nedtrycka stundtals, efter det blev det 5 mot Nordmakedonien och 4 mot Österrike. Man har som bevisat ett snitt på 3,33 hörnor/match under turneringen och bolagen erbjuder därför en tacksam lina på över 3,5 hörnor. Sverige tenderar att falla lågt under stora perioder av matchen och nu när man dessutom startar matchen offensivt tror jag det kan skapa problem. Ukraina är som nämnt ett skickligt kontringslag och kommer hota längst med kanterna med inspel på Yaremchuk. I en eventuell slutforcering kommer dessutom inläggen att hagla in. Jag tycker därför hörnlinan på Ukraina är av värde. Spelet blir således:

Ukraina över 3,5 hörnor till 1,67 hos LeoVegas med 3/5 units.






Ukraina över 3,5 hörnor (Spelstopp 2021-06-29 20:59) @ 1.67



Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt