Speltips: EM 2021: Sverige vs Slovakien - Kan något av lagen dra det längsta strået?

Marek Hamsik
Blir det en liknande matchbild som mot Spanien för svensk del? Knappast.
Marek Hamsik över 1,5 skott (Spelstopp 2021-06-18 14:59) @ 2.10



Det raka spelet på Ukraina steg något oroväckande i odds under matchdagen, men resultatet blev ändå vinst. Ukraina vann med 2-1 efter att ha bränt en straff i slutet och gjort det onödigt spännande. Nu vänder vi blickarna och ser att Sverige spelar imorgon igen. Man gör det i härligt sommarvärme redan klockan 15:00. Ladda batterierna och förhoppningsvis 3 poäng. Vi ska fokusera på just den matchen.

Sverige

Det blev 0-0 nere i Sevilla för det svenska landslaget i EM-premiären. Ett match som kunde slutat med vinst för både Sverige och Spanien men där framförallt Robin Olsen i det svenska målet och Alexander Isak på topp stack ut. För Olsens del borde det inte vara alltför svårt att hitta en ny klubb om han fortsätter prestera på denna nivå. Den svenska startelvan har likt att solsken alltid kommer efter regn läckt ut. Det ser ut att bli exakt samma elva även i denna match vilket innebär att Dejan Kulusevski och Victor Claesson förpassas till bänken. Inte helt oväntat om man nu lärt känna förbundskapten Janne Andersson korrekt. Just Kulusevski är dock inte helt oväntat att han börjar på bänken då han saknades mot Spanien på grund av Covid-19. Bägge dessa spelare kommer rimligtvis få åtminstone 30 minuter att bevisa för Janne att man förtjänar en startplats. Kan Sverige inkassera 3 poäng och sätta sig i ett gyllene läge inför sista gruppspelsomgången?

Slovakien

Det var nog inte många som var förberedda på att det skulle bli just Slovakien som gick segrande ur mötet med Polen. Slovakerna tog ledningen tidigt och lyckades trots kvittering från polackerna hitta ett vinstmål i slutet av matchen. Betyder det att man underskatta Hamsik och co en aning? Möjligtvis. Robert Mak och Milan Skriniar var två spelare som stack ut under matchen samtidigt som Hamsik visade att han var i gott fysiskt slag. Just Hamsik ska vi fokusera lite mer på i analysen. Nu kliver man in mot Sverige och kan säkra en plats i slutspelet vid seger, en rätt häftig skräll som inte många trodde skulle kunna ske. Kan man det är den stora frågan.

Analys och speltips

Matchen kommer spelas i Sankt Petersburg, Ryssland och för den som kan Sveriges VM-historia från 2018 vet att det var på den arenan som man besegrade Schweiz i åttondelsfinalen. Det förväntas inte vara ett lika stort stöd som i premiären men svenskarna på läktaren ges ju givetvis ett bättre läge att låta högt då det är en match på neutral mark. Hur kommer matchbilden se ut då? Ja det kommer ju rimligtvis inte vara ett Sverige som står lika lågt i den här matchen som mot Spanien. Vi har fått se ett Sverige under Janne Andersson som klarar av att föra en matchbild mot en motståndare likt Slovakien och det tror jag vi får se även idag. Slovakien kommer nog in till den här matchen med en liknande matchplan som mot Polen. Få bort Isak från bollinnehav och lika på kontringar med sina anfallare.

Marek Hamsik hade i matchen mot Polen en hel del avslutslägen. Totalt hade han själv 3 skott och en assist till 2-1 målet. Jag var inne på det tidigare med att Slovakien nog tar sin an den här matchen på ett liknande sätt som mot Polen och då bör det rimligtvis vara så att Hamsik kommer ha liknande roll. Han får en relativt fri roll på mittfältet och kan på så sätt testa avslut utifrån boxen, frisparkar etc. När vi då erbjuds en 1,5 lina på bet365 väljer jag att hugga. Spelet blir därför:

Marek Hamsik över 1,5 skott till oddset 2,10 hos Bet365 med 3/5 units. Det betyder alltså att skotten inte behöver träffa mål för att spelet ska gå med vinst.






Marek Hamsik över 1,5 skott (Spelstopp 2021-06-18 14:59) @ 2.10



Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt