Under gårdagskvällen fick vi se vårar första och sista svenska hopp i turneringen. Daniel Larsson gjorde det bra som tog sig till slutspelet, och även där gjorde han inte bort sig. Han kastade rätt jämnt mot såväl Rob Cross som Ryan Searle, och såg dessutom till att tvåla dit Luke Woodhouse. En insats han kan gå rakryggad ifrån och jag hoppas vi får se mer och mer av Danne på touren när den väl kommer tillbaka!

Rob Cross lyckades återigen kvalificera sig trots en prestation som var en bra bit under hans standard. Det är en styrka i sig. Cross vinner viktiga legs och träffar dubblar under press. Jag tror dock inte han har det minsta att göra med slutsegern i denna turnering.

Ikväll har vi en väldigt tuff grupp att bita i. Tre av spelarna har en väldigt hög högstanivå i sig och kan mycket väl vinna gruppen. Den som har bäst form för kvällen kommer vara den som avancerar.

.

Slutspelsgrupp, 6

Joe Cullen (Världsranking, 16)

Chris Dobey (VR, 20)

Jeff Smith (VR, 92)

Martijn Kleermaker (VR, 99)

.

Joe Cullen

Cullen fick två chanser på sig att avancera till slutspelet. Under det första försöker erkände han efteråt att han inte var särskilt sugen på att ens deltaga, vilket verkligen syntes i hans prestation. Under hans andra försök sa han att han var mer redo och mer laddad. Något som visade sig då han stod för gruppspelets prestation.

Cullen kastade averages över 100 I alla sina tre matcher och hade ett snitt över dom strax under 107. Det var verkligen pilar som vinner en världsmästartitel alla dagar i veckan. Att han återupprepar det ikväll känns inte troligt alls. Framförallt när Cullen är lite känd för att vara lite som en berg och dalbana spelmässigt.

.

Chris Dobey

Chris Dobey gjorde även han ett fint gruppspel. Han var inte uppe i Cullens nivå, men han gjorde vad som krävdes för att kvalificera sig. Med ett average runt 98 och mängder med 180s så behövde han inte förta sig när han kvalificerade sig.

Dobey är en spelare som tar stora steg just nu och förflyttar sig konstant uppåt på rankingen. Det är bara en tidsfråga innan han är topp 16 i världen. Dagen till ära fyller den Newcastlefödde Dobey 30 år, så han har en ljus och lång framtid framför sig.

Dobeys rörelse är väldigt simpel och inte mycket kan gå fel. Han kastar så gått som aldrig nuförtiden ett average under 90 och han är stadigheten själv. Han är en mardröm för lägre rankade spelare att möta då dom aldrig får någonting gratis. Dobey är favorit i min bok att kvalificera sig från denna grupp då jag vet vad man får av honom. Cullen kan mycket väl kasta höga averages som han gjorde när han kvalificerade sig, men det är mindre troligt.

.

Jeff Smith

Blir alltid lika förvånad när jag ser Jeff Smiths ranking. Han är nämligen inte världens 92a bästa dartspelare. Han är bra mycket bättre än så. Anledningen till det är Jeff Smith gör sitt första år på touren igen efter att spenderat några år hos BDO. I och med att rankingpoängen gäller i två år, så har Jeff Smith inte kunnat klättra högre än.

Jeff vann sin grupp med det inte allt så övertygande average, strax över 90 löd det. Räddningen var att han checkade ut sina utgångar otroligt bra hela kvällen. Ikväll kommer det behövas mer än så då både Cullen och Dobey kastar tunga scores och då lär Jeff hänga på om han ens ska få kasta på dubblar.

Jeff har prestationen i sig att vinna denna grupp då han vid ett antal gånger i år kastat average över 100. Att den prestationen ska komma ikväll har jag dock svårt att se, och han bör inte kunna hota de två ovan om han inte har dagen.

.

Martijn Kleermaker

Kleermaker såg till att slå ut en av dom största favoriterna till titeln i sin grupp. Efter att han infann sig vid ett underläge av 0-3 mot Michael Smith, så vaknade han till liv och vände till 5-3. Sedan fick han stryk av Matt Clark innan han säkrade gruppsegern genom att slå Harry Ward med 5-2. Hans average över hela kvällen var 90,69 och det drogs upp av dom fem raka stekheta legsen han vann mot Michael Smith.

Kleermaker är debut på touren och har inte gjort mycket i spelet innan han i Januari vann ett tourcard. Under dom månader som touren var igång så kastade han allt som oftast averages under 90, och där verkar hans nivå ligga. Det är en nivå som inte räcker till i denna grupp, och jag tror han får det tufft.

.

Speltips:

Joe Cullen -2,5 (vs Martijn Kleermaker) till 2,62 hos bet365

Mycket handlar om Cullens dagsform här. Men håller han sig på en medelnivå så ska han bara vinna här. Hittar han sin extraväxel så ska Kleermaker ha sin bästa dag någonsin för att ha en chans. Skiljer rätt mycket mellan dessa spelare som rankingen antyder. Krävs bara ett break för att Cullen ska lösa -2,5 och det tror jag han gör om han kommer upp i en medelnivå åtminstone.

.

Chris Dobey över 2,5 180s (vs Jeff Smith) till 2,04 hos Unibet

Dobey med sin otroligt stabila rörelse kastar väldigt rakt och ger sig själv många möjligheter för att kasta 180s. Han blir bättre och bättre på den delen av spelet, och i kvalgruppen kastade han mer än en 180 var tredje leg. Kommer han upp i den statistiken för det inte vara några problem för detta spel. En fara att det inte blir alltför många legs om Dobey drar iväg med det, men Smith bör kunna stå emot okej.

.

Chris Dobey över 2,5 180s (vs Joe Cullen) till 1,90 hos Bet365

Se motivering ovan

.

Jeff Smith (vs Martijn Kleermaker) till 2,00 hos Bet365

Har bolagen bara kollat rankingen här och kastat ut jämna odds här eller vad är det frågan om. Jeff Smith är den bättre spelare och har varit ute på touren i tiotals år medan Kleermaker gör sitt första. Nej här tycker jag Smith ska ned i 1,66.

.

Chris Dobey -2,5 (vs Martijn Kleermaker) till 2,20 hos Bet365

Dobey är alldeles för stadig för att Kleermaker ska kunna hota här. Han är bättre på alla segment och han lär dessutom spela för gruppsegern och vara extra på tå här i kvällens sista match.

.

Med dom spelen tackar jag för mig. Det var min allra sista text här hos 1x2. Jag vill tacka alla er läsare som tagit del av mina texter och haft åsikter om dom. Goda som onda. Ni har gjort att jag velat fortsätta skriva och fortsätta få folk att fastna för denna idrott. Hoppas jag lyckats fånga några av er. Var vi ses här näst vet ingen, men på twitter finns jag då kvar.

//Axel Andersson

//@MrXet

Over and out






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.