Speltips: PDC HomeTour tar sig till Sverige!

Ibland är det lätt att vara efterklok. Igår skulle jag litat på mitt eget omdöme och valt att placera ett spel på Chisnall att vinna turneringen till 12 gånger pengarna. Efter gårdagens gruppseger så har han droppat ned till 6 gånger pengarna. Nu står han inför en semifinalgrupp med motspelare som heter Gary Anderson, Jelle Klaasen och Mike De Decker. Därifrån går två spelare vidare och han är klar favorit att ta sig vidare till finalgruppen tillsammans med Gary. Det går dock inte att älta, utan vi jobbar på.

Ikväll har vi, tro det eller ej, en svensk spelare med. Daniel Larsson tog sig vidare från sin kvalgrupp och har belönats med en plats i slutspelet. Han har inte fått den lättaste av grupper. En världsmästare finns här, spelare med högst average i kvalgruppen finns här, och även en stekhet spelare med nyvunnen titel på protouren. Det blir än tuff kväll på för Danne, men mirakel har skett förr!

.

**Slutspelsgrupp, 5

Rob Cross (Världsranking, 4)

Ryan Searle (VR, 42)

Luke Woodshouse (VR, 57)

Daniel Larsson (VR, 120)

.

Rob Cross

Rob Cross, den tidigare världsmästaren, tog sig vidare från sin kvalgrupp trots att han kastade ett average av 82. Det ska inte gå. Men han hade en fruktansvärd tur att resterande spelare var ännu sämre. Van den Bergh kunde inte träffa en dubbel, och Sedlacek föll ihop helt och fullt från 4-0.

Avsaknaden av Cross kvalite hittas i något som hände bara någon vecka innan han. Spelade sin kvalgrupp. Cross farfar gick bort i coronaviruset och bara någon dag innan han spelade sin kvalgrupp så var han på begravning. Cross farfar betydde mycket för Cross, och förståligt nog så ägnade han inte många minuter åt att kasta pil under den tiden.

Nu har det gått några veckor och Cross ska ha spenderat mer och mer tid framför tavlan för att göra sig redo för sin slutspelsgrupp. Vi kommer med all säkerhet få se en bättre Cross ikväll. Han har dock inte haft någon vidare form överlag den senaste tiden. Så räcker det han har att komma med ikväll? Tveksamt.

.

Ryan Searle

Tiden har kommit då man verkligen måste ta Searle på allvar. Han tar ordentliga steg framåt och är ett hot för alla just nu. Han kastar konstant stadiga averages runt 95 och är påväg upp på rankingen. Han vann tidigare i år sin första titel på protouren där han i finalen slog Van Gerwen. På vägen dit slog han dessutom spelare som De Zwaan, Glen Durrant, Michael Smith och Gerwyn Price.

I kvalgruppen så var han en av väldigt få spelare som över sina tre matcher kastade ett average över 100. Det finns inga riktiga svagheter i Searle spel utan han är stark i alla departement av spelet. Han har utvecklat sig så han nu kastar fler 180s än någonsin, och han har finslipat sina dubblar så han är riktigt vass där.

Searle spelar på tavlan han vanligtvis tränar på. Ingen provisorisk set-up som många andra har, vilket gynnar honom. Tror han tar och avancerar från denna grupp trots Cross favoritskap.

.

Luke Woodhouse

Woodhouse lovordas av många och är en spelare på frammarsch han med. Han har dock varit en bra bit från Searles jämna och stadiga höga nivå under den senaste tiden och är inte lika stort hot som honom mot toppspelarna. Hans average ligger några poäng lägre och han kan försvinna ur matcher här och där.

I kvalgruppen så avancerade Woodhouse efter att han gjorde något historiskt. Han besegrade Gerwyn Price med ett average av 113,86. Han mäktade dessutom med den första nine-dartern på denna hometour. Han var fullständigt i zonen och det spelade inte den minsta roll vad Price gjorde.

I dom andra två matcherna mötte han inget vidare motstånd och kunde glida igenom matcherna med average runt 90. Det är lite mer av nivån som Luke ligger på, och den kommer inte räcka ikväll. Han kommer behöva hitta något lite extra för att avancera. Händer det två gånger i rad? Knappast.

.

Daniel Larsson

Vår svenske Daniel Larsson fick på förhand kanske den tuffaste kvalgruppen av dom alla. Kyle Anderson, Dirk van Duijvenbode och Martin Schindler var dom hinder som stod i vägen. Inga problem sade Daniel när han genom att bara tappa fyra legs totalt såg till att avancera.

Det var dock inte särskilt övertygande trots att han inte tappade så många legs, och han måste upp rejält i nivå om han ska ha någonting att säga mot dagens motståndare.

Daniel gjorde det väldigt bra när han i Januari vann ett tourcard. Hans start på touren har dock inte varit den bästa och det har blivit ett gäng första omgångar. Att göra sitt första år på touren är dock inte lätt och med sin 39 dartunga år så har han framtiden för sig att anpassa sig. Daniel ligger vanligtvis på ett average runt 85-86 vilket betyder att han måste ha jättebra tajming och lite tur med missade dubblar från motståndarna ikväll för att han ska ha något att hämta.

.

Speltips:

Rob Cross flest 180s (vs Daniel Larsson) till 1,61 hos bet365

Han är allt annat än en 180-maskin vår gode svensk. I kvalgruppen mäktade han med att kasta en på 19 legs. Cross däremot är riktigt vass när han väl kommer igång och kastar en vart fjärde leg i snitt. Handlar bara om att Cross är på tå från start så ska det inte vara något snack här.

.

Ryan Searle (vs Luke Woodhouse) 1,67 hos Unibet

Searle ska vara alldeles för stadig i min bok här. Nog finns risken att Woodhouse kommer skjuten som en kanon som han gjorde mot Price i kvalgruppen. Men den risken är inte tillräckligt stor för att jag inte ska tycka att 1,67 är bra.

.

Över 4,5 180s (Cross-Searle) till 1,72 hos Bet365

I den förväntade gruppfinalen förväntar jag mig en jämn match med många legs. En match med många legs mellan två spelare som kastar en varsin 180 var fjärde leg, ja då kan jag inte annat än kasta mig över denna lina.

.

Ryan Searle -2,5 (vs Daniel Larsson) till 2,20 hos Bet365

Hur gärna jag än vill att Daniel tar sig vidare, så har jag svårt att se det. Skiljer väldigt mycket melland essä två spelare och det tror jag stadige Searle visar upp i denna match. Daniel kommer behöva att Searle missar massvis med dubblar, och det ser han inte ut att kunna göra i nuläget.

.

Ryan Searle flest 180s (vs Daniel Larsson) till 1,66 hos Bet365

Ska inte vara något snack då dom skiljer sig jättemycket i detta departementet av spelet.

.

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.