Speltips: Dave "Chizzy" Chisnall!

När den tredje slutspelsgruppen tog vid under gårdagen så var det äntligen dags. Till slut så lyckades en av favoriterna kvalificera sig. Gary Anderson klev fram och var fantastisk. Det var den klart bästa kvällens av pilar vi har fått se sen turneringen startade. Gary visade upp vilka kvalitéer han besitter och tog sig vidare. Mest imponerade var hans vinst mot Luke Humphries då han vann med 6-1 och registrerade ett average över 110!

Kvällens grupp är en liten påse gott och blandat. Vi har spelare från England, Nederländerna och hela vägen från Australien. Vi har en ung spelare och en något äldre. Kvaliten som dessa fyra besitter bjuder in till att det ska kastas bra pilar ikväll. Om det då sker får vi allt se. Men en intressant grupp på förhand är det!

.

Slutspelsgrupp, 4

Dave Chisnall (Världsranking, 11)

Darren Webster (VR, 27)

Geert Nentjes (VR, 71)

Damon Heta (VR, 105)

.

Dave Chisnall

Ju längre den här turneringen har gått, ju mer har jag fått känslan av att ”Chizzy” kanske ror hem det här till slut. Han såg ruskigt fin ut i kvalgrupp och mår bra av att kasta på dubblar utan att ha någon publik bakom sig.

Att Chisnall fortfarande inte har vunnit någon stor titel förblir en gåta. I fyra av alla majors så har han varit i final. I två andra har han nått semifinal, men har har aldrig riktigt nått hela vägen fram. Om han fick sno åt sig sin första titel tror jag det skulle kunna lossna helt och fullt för Chisnall. Han kastar flest 180s på touren och är livsfarlig när han trummar igång på det segmentet av tavlan.

Vinna viktiga legs och dubblarna har alltid varit Chisnall problem i de stora matcherna. Det såg vi inget av när han vann sin kvalgrupp, och jag tror inte heller vi får se det ikväll. Chisnall kommer kasta tunga scores och vara först ned till dubblar i majoriteten av legsen ikväll. Bara han inte får en blackout på sina dubblar ska han vinna denna grupp.

.

Darren Webster

Darren Webster har inte kastat många pilar på sistone. Han har haft fullt upp med ett göra om sin trädgård vilket han stoltserat med på sociala medier. När han kvalificerade sig för slutspelet var det med väldigt låga averages och en något flummig inställning som fick mig att förstå att detta betyder då inte hela världen för honom.

Jag har svårt att se att Webster lagt ned så mycket mer tid inför slutspelet i denna turnering. Jag tror han kommer ut och bjuder på en liknande insats ikväll och kastar averages fortsatt under hans nivå. Gör han det så är han inte andrefavorit att vinna gruppen. Han är inte heller tredjefavorit. Han är tippad av mig att komma sist i denna grupp trots sin ranking.

.

Geert Nentjes

Nog för att han inte hade den tuffaste gruppen att kvalificera sig ifrån. Men oj vad han imponerade trots det! Med ett average runt 97 och 180s som flödade så blev han oslagbar för resterande i gruppen den kvällen.

Att han håller upp nivån ikväll ser jag som osannolik. Nog för att han är ung och spenderar nog det mesta av sin tid framför tavlan. Men att han ska ännu en kväll kasta en bra bit över sin normala nivå ska inte kunna ske.

Nentjes är gruppens sämste spelare generellt och kommer behöva ta sina chanser för att vinna någon match. Slåss mest troligt med Webster om tredjeplatsen i gruppen.

.

Damon Heta

Jag gjorde en miss när jag spelade på Heta i kvalgruppen. Det hade inte riktigt fastnat i mitt huvud att han bor på andra sidan jorden och är tvungen att kasta vid soluppgången. Trots ett skrämmande lågt average runt 86 så lyckades Heta kvalificera sig från sin grupp.

Hetas nivå är bra mycket högre än vad han visade i kvalgruppen. Trots sin ranking på 111 i världen så är han klart näst bäst i denna grupp efter Chisnall och är den som kan hota honom mest om gruppsegern. Han har slagit massor av toppspelare och snittar runt en 95. Spelar han på den nivån ikväll blir han farlig, men med tanke på tidsskillnaden tror jag inte han når upp dit utan får nöja sig med en stadig andraplats.

.

Speltips:

Dave Chisnall att vinna gruppen till 1,83 hos bet365

.

Dave Chisnall att kasta flest 180s i gruppen till 1,50 hos Unibet

.

Dave Chisnall -2,5 (vs Damon Heta) till 2,60 hos Unibet

.

Geert Nentjes (vs Darren Webster) till 2,12 hos Unibet

.

Dave Chisnall -2,5 (vs Darren Webster) till 2,02 hos Unibet

.

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt