Solen skiner, sommaren står på glänt och idrotten återvänder sakta men säkert till världen igen. Det är svårt att inte, trots vad som skett detta år, se lite hopp och framtidstro över sommaren igen. Innan all idrott är tillbaka ska vi dock ta PDC Hometour i mål. 32 grupper har spelats och 32 spelare har avancerat. Dessa spelare har nu placerats i åtta nya grupper där vi ska få fram åtta spelare. Dessa åtta placeras i två nya grupper, där de två bästa från varje grupp går vidare. Vi har sedan fyra spelare och en finalgrupp kvar.

Detta är sista veckan jag är med som skribent hos 1x2. Så jag kommer självklart bidra med text och speltips veckan ut, sedan får vi se. Det som dock står klart är att jag kommer göra allt i min makt för att avsluta min sejour på denna sida på allra bästa sätt!

.

Slutspelsgrupp, 1

Peter Wright (Världsranking, 2)

Cristo Reyes (VR, 46)

Jelle Klaasen (VR, 48)

Ryan Murray (VR, 131)

.

Peter Wright

Världstvåan och favoriten att vinna denna turneringen, Peter Wright, tog sig vidare till slutspelet genom att ges en andra chans. Det märktes direkt att under Wrights andra försök att kvalificera sig fanns det lite mer vilja för att lyckas. Han klev in och kastade averages runt 100 i sina vinster mot Adam Hunt och Krzysztof Ratajski innan han förlorade sista matchen mot Justin Pipe. En match man inte ska dra för stora växlar kring då Wright redan var kvalificerad och det blev mest en match med mycket skratt och mindre kvalité.

Nu när Peter Wright tagit sig hit till slutspelet, så tror jag verkligen att han är här för att vinna hela turneringen. Han är den som kastar bäst averages av alla på en daglig basis, och nu när han gjort sig bekväm med allt som denna turnering ger, så tror jag han blir otroligt svår att stoppa. Formatet har ändrats nu till slutspelet så vi spelar bäst av 11 legs istället för 9. Det gynnar Peter Wright som inte har några problem att hålla upp sin nivå under längre perioder. Bör vinna denna grupp.

.

Cristo Reyes

Spanjoren imponerade stort på mig när han på sitt första försök höll en väldigt hög nivå och kvalificerade sig från en väldigt tuff grupp. Han var tvungen att besegra John Henderson, Ryan Meikle och Danny Noppert. Spelare man verkligen inte tar lätt på.

Reyes gick lite in och ut från sina matcher men räddade upp det med att ha en otroligt bra tajming med höga scores eller checkouts vid rätt läge. För att ha någon chans i denna grupp kan han inte ramla in och ut ur matcher.

När han tog sig vidare från gruppspelet kastade han ett snitt på 95. Det är en siffra som är högre än vad han kastat i år. Var det lite av en slump att han hittade rätt vid just rätt läge i matcherna och att han kanske inte kommer kunna följa upp det ikväll? Jag tror det. Han har all rätt att visa att jag tror fel, men jag tror han får det tufft här.

.

Jelle Klaasen

Nederländaren ska först och främst ha en liten ursäkt från mig. När han tog sig vidare från gruppspelet hade han en kamera som var under all kritik. Han satte en dubbel som jag absolut inte tyckte var in. Jag gick då ut och grät på twitter om att han fuskade. Bevis kom senare ut på att pilen verkligen var inne. Så jag fick krypa till korset.

Jelle har några otroligt svaga år bakom sig efter sin skada. Nu börjar det dock likna något igen och hans averages ligger runt en 95 och börjar sakta men säkert krypa upp mot 100 igen. Klaasen har varit i VM-semifinal för bara några år sedan, och är verkligen ingen spelare man ska ta lätt på.

Klaasen har väldigt höga toppar och kan en bra dag absolut störa Wright. Jag tror dock inte riktigt han har stabiliteten i kroppen för det än dock. Ska bli spännande att se vilken Jelle som visar sig ikväll. Wrights största hot är han i alla fall i min värld.

.

Ryan Murray

Hur skotten Ryan Murray kvalificerade sig från gruppspelet är en gåta i sig. Han ställdes mot Joe Cullen, John Michael och Jermaine Wattimena. Tre spelare som är bättre än han själv. Murray kastade under kvällen ett average under 90, och ändå tog han sig vidare. Han fick i alla tre matcherna möta sin motståndaren när denne var som sämst för kvällen.

Ryan Murray är klart sämst i denna grupp och kommer behöva kliva upp några nivåer för att ens få med sig någon match. Det tror jag inte han kommer lyckas med, utan jag tror han blir slagpåse och har gjort sitt för denna gång i PDC Hometour.

.

Speltips:

Peter Wright -2,5 (vs Ryan Murray) till 1,70 hos Bethard

Det ska inte vara något snack när dessa två spelare ställs mot varandra. Wright visade sist att han är nu här för att vinna turneringen, och då finns det inte en chans att Murray kommer stå i vägen. Wright kastar först och behöver bara ett break för att lösa -2,5. Nu är formatet något längre och han får dessutom något mer tid på sig. Denna löser han vid två av tre tillfällen och jag tycker inte oddset ska vara särskilt mycket högre 1,50.

.

Cristo Reyes flest 180s (vs Jelle Klaasen) till 2,40 hos bet365

Det flödade 180s från spanjoren sist och det var verkligen hans räddning. När han hittar sin rytm är han en väldigt duktig spelare på att hitta trippel 20 kudden. Klaasen å andra sidan har en förmåga att vara lite för snabb och lite för hafsig för sitt eget bästa nuförtiden. Detta leder till att han träffar en hel del ettor och femmor. Han ger sig inte lika många lägen för att kasta 180s som Reyes. Tycker att Reyes ska vara favorit på 180-marknaden och inte vice versa som bolagen tycker.

.

Jelle Klaasen -1,5 (vs Ryan Murray) till 1,86 hos Bethard

Jag har en jättestor tro på att Ryan Murray blir slagpåse i denna grupp. Han är inte bara rankad sämre än alla andra i gruppen, han kastar även överlägset lägst average i gruppen på en daglig basis. Fair play om han kliver upp en nivå och konkurrerar i kväll, men jag har svårt att se det ske. Klaasen ska vara för stark här och bör lösa -1,5 i ett format bäst av 11 rätt lätt i min värld.

.

Peter Wright över 2,5 180s (vs Cristo Reyes) till 1,79 hos Unibet

Wright har senaste 18 månaderna kastat snuskigt många 180s. Jag vågar nog säga att han är bäst i världen på det just nu till och med. När han kvalificerade sig från gruppspelet kastade han en nästan vartannat leg, vilket är brutalt. Dom siffrorna tror jag inte han når ikväll. Dock tror jag han når tre stycken i denna match där Reyes bör kunna se till att det blir ett gäng legs.

.

Peter Wright över 2,5 180s (vs Jelle Klaasen) till 1,84 hos Unibet

Samma motivering som i spelet ovan.

.

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.